A Cisco bemutatta a szolgáltatók számára kifejlesztett Cisco Videoscape televíziós megoldását, amely integrálja a digitális televíziót, a különböző online tartalmakat, valamint a közösségi média- és kommunikációs alkalmazásokat. A Videoscape a Cisco videostratégiájának részét képezi, amely az egyszerűbb kezelhetőséget illetve a szolgáltatók számára új piaci lehetőségek megteremtését tűzte ki célul. A Cisco jelenleg több nemzetközi szolgáltatóval - így például a Telstrával - működik együtt annak érdekében, hogy a legújabb generációs videoélményt a Videoscape platformon keresztül eljuthassa a nézőkhöz.

A Videoscape legfontosabb előnyei:

 • A felhasználók számára a Videoscape a következő előnyöket nyújtja:
  • Az internetet, közösségi médiát, valamint kommunikációs és mobilitási megoldásokat egyesítő Videoscape különböző forrásból származó szórakoztató tartalmakhoz biztosít hozzáférést, így például tartalomsugárzó csatornákhoz, fizetős csatornákhoz és az internethez.

   A megoldás különlegességei:

   • Egyszerűen használható. A Videoscape számos különböző forrásból származó tartalmakhoz biztosít kényelmes hozzáférést többféle eszközről is.
   • Mivel a tartalmak változatos forrásokból érkeznek (tartalomsugárzó csatornák, igény szerinti televízió, digitális videofelvételek, internet stb.), a szórakozási lehetőségek jelentősen kibővülnek.
   • Új közösségi és interaktív funkciókat tesz elérhetővé, amelyek a népszerű közösségi hálózatok és a Cisco ūmi Telepresence videokonferencia-technológia együttes alkalmazásával lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy tartalmakat jelenítsenek és osszanak meg, valamint HD videóhívásokat kezdeményezzenek a televízión keresztül.
   • Bővíti az elérhető mobil tartalmak választékát, így a felhasználók helytől függetlenül élvezhetik a tévénézést, és különböző típusú tartalmakat tekinthetnek meg többféle mobil eszközről és okostelefonról.
  • Szolgáltatási minőség: a Videoscape beépített hálózati intelligenciával rendelkezik, ami új szintre emeli az internetes videók televíziós megjelenítését, és valóban biztosítja (nem csupán ígéri) a magasabb felbontáshoz szükséges kiváló minőséget.

Áttekintés:

A szolgáltatók számára a Videoscape a következő előnyöket nyújtja:

 • Új típusú üzleti modellek. A szolgáltatók a Videoscape megoldásnak köszönhetően igazi versenyelőnyre tehetnek szert, és új szolgáltatásokat (például alkalmazáselérési funkciókat, otthoni telepresence-et, videós e-kereskedelmet) kínálhatnak ügyfeleiknek, és így árbevételeiket is növelhetik.
 • Nagyobb szolgáltatási hatókör. A Videoscape lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy például márkázott és személyre szabott élményt kínáljanak ügyfeleiknek függetlenül attól, hogy azok honnan és milyen eszköz segítségével férnek hozzá a tartalmakhoz.

Idézet:

 • David Thodey, a Telstra vezérigazgatója
  „Óriási lehetőségeket látunk az IP-videoszolgáltatásokban, amelyek mind a televízión, mind a számítógépen keresztül interaktív, internetszerű élményt biztosítanak a felhasználók számára. A Ciscóval folytatott együttműködésünk eredményeként sikerült létrehoznunk tartalomszolgáltatási hálózatunkat, amelyen keresztül folyamatosan megbízható minőségben juttathatunk el videotermékeket és -szolgáltatásokat különböző eszközökre, így a hálózat rövid időn belül a Telstra piaci előnyének kulcsa lett. A hálózat rendkívül sokféle tartalmat és formátumot támogat, aminek köszönhetően az előfizetőink mindig biztosak lehetnek abban, hogy elérhetik és akár közvetlenül, akár a számítógépen keresztül letölthetik kedvenc filmjeiket és műsoraikat a televíziókészülékre. Ehhez mindössze a T-Box médialejátszóra van szükségük."

Kapcsolódó háttéranyagok:

További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
E: attila.meszaros@cisco.com