Magyarországon – és egyben a régiónkban is – elsőként a Cisco Expo színpadán láthatnak a nézők olyan virtuális, teljes életnagyságban folyó beszélgetést, amelyhez hasonlót évtizedekkel ezelőtt a Csillagok Háborújában ismerhettünk meg, akkor még fikcióként. A holografikus kivetítés és a Cisco Telepresence technológia összekapcsolásával mára mindez a valóságban is működő műszaki megoldássá vált. Az újszerű megjelenítés és az intelligens hálózat párosítása a videó alapú kommunikáció jövőjét vetíti előre, mivel a színpadon „élőben" megjelenő munkatárssal tényleges, valós idejű beszélgetésre kerül sor a világ egy távoli pontjáról.


A Cisco Magyarország november 23-án és 24-én immár tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Cisco Expót, az év legnagyobb hálózati konferenciáját és kiállítását, az iparág szakembereinek és döntéshozóinak legjelentősebb hazai szakmai fórumát. Az idei konferencia mottója a határok nélküli együttműködés, amely egyszerre utal a korábbi technológiai határok megszűnésére, a szervezeti és földrajzi határok informatikai átjárhatóságára, valamint az informatika és az üzlet párbeszédére, amely új megvilágításba került a mindent érintő gazdasági válság miatt.

A holografikus találkozásra a konferencia mindkét napján sor kerül. November 23-án (kedden) a Cisco Expo 2010 - Business Class üzleti megközelítésben ad áttekintést az informatika és a gazdaság aktuális trendjeiről, összefüggéseiről, míg november 24-én (szerdán) a Cisco Expo 2010 - TechLine a hálózati informatika szakmai közönsége számára kínál technológiai előadásokat illetve kiállítást.

A Cisco Expo első, üzleti napjának a legfontosabb célja, hogy az IT szakemberek a döntéshozókkal közösen vitassák meg az informatikának és az informatikai hálózatoknak a szervezetek életében betöltött stratégiai szerepét.

„Az elmúlt évek kedvezőtlen folyamatai miatt a globális gazdaság minden korábbinál érzékenyebb a hatékonyság növelésére. Bár az informatika hívószavai közt évtizedek óta a lista élén áll a hatékonyabb működés, napjainkban mégis egyre több olyan területet érint, amely messze túlmutat az informatikai szakemberek megszokott mozgásterén." - mutat rá György László, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója. „Ezért a korábbiakban megszokotthoz képest új és más együttműködésekre van szükség. Együttműködésre a beszállítói láncokban, együttműködésre a marketingessel, aki intelligens kijelzőkön szeretné reklámozni a termékét, az orvossal, aki nagyfelbontású képernyőn elemezne egy másik kontinensen készült röntgenfelvételt, együttműködésre a köztisztviselővel, aki a fárasztó repülőút helyett videokonferenciában képviselné országa érdekeit, együttműködésre a létesítménygazdálkodási vezetővel, aki a költséges irodabővítés helyett az otthoni munkavégzést támogatná.  A gyorsabb, költségkímélőbb, rugalmasabb megoldások megtalálásához olyan területeknek kell egy asztalhoz ülni, amelyek korábban kényelmesen működtek a szervezeten belül párhuzamosan, különösebb kapcsolat nélkül. Ehhez ad teret a Cisco Expo üzleti rendezvénye." - emelte ki György László.

A konferencia üzleti napjának nyitóelőadásában Inder Sidhu, a Cisco alelnöke arról beszél, hogy a vállalatok hogyan fókuszálhatnak aktuális eredményességükre és ezzel párhuzamosan hogyan fektethetnek be a jövőbe. Egy másik előadásban Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár osztja meg gondolatait az informatikai nemzetgazdaságban betöltött szerepéről. Barabási-Albert László, az Egyesült Államokban dolgozó magyar származású professzor a hálózatok működéséről illetve az emberi viselkedés kiszámíthatóságáról tart előadást – nem informatikai megközelítésben.

Ezt követően György László, a Cisco Magyarország ügyvezetője a hálózati technológiák üzleti relevanciájáról beszél, majd a konferencia üzleti napját kerekasztal-beszélgetés zárja, amelynek keretében az informatika és az üzlet kapcsolata kerül terítékre,  különös tekintettel a gazdasági válság kapcsán felmerült új szempontokat figyelembe véve. A kerekasztal résztvevői: Baross Csongor, az A.T. Kearney magyarországi kormányzati tanácsadási üzletágának vezetője, Ilosvai Péter, az ITSH ügyvezető igazgatója, Litauszki Róbert a Synergon Nyrt. vezérigazgatója, Kerékfy Pál, a Deloitte Central Europe informatikai igazgatója és dr. Velkey György, a, Bethesda Gyermekkórház igazgatója. A beszélgetés moderátora dr. Bőgel György, a CEU Business School professzora.

A konferencia második, technológiai napja a videó alapú együttműködést bemutató nyitóelőadást és demót követően négy szekcióban - adatközpontok/virtualizáció, alaphálózati technológiák, együttműködéses megoldások valamint szolgáltatói hálózatok - közel negyven előadással várja az érdeklődőket.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információk a 
http://businessexpo.ciscoevents.hu/
és a
http://techexpo.ciscoevents.hu/
oldalon érhetők el.


További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
attila.meszaros@cisco.com