Az otthoni Telepresence a valós találkozás élethű élményét nyújtja a meglévő HD felbontású televíziókészülékeken keresztül


A Cisco bemutatta a ūmi telepresence névre keresztelt fogyasztói termékét, amely nagyfelbontású videó segítségével teremt valósághű kapcsolatot családtagok vagy barátok között.

A Cisco ūmi (you-me, azaz „te és én") egy nagyfelbontású tévékészülék és egy szélessávú internetkapcsolat alkalmazásával teremt annyira éles, természetes és élethű videokommunikációs élményt, hogy a felhasználók úgy láthatják és hallhatják egymást, mintha ugyanabban a szobában lennének.

A ūmi - amely egy nagyfelbontású kamerát, konzolt és egy távirányítót tartalmaz - a Cisco vállalatok számára kifejlesztett TelePresence megoldásából nyert tapasztalataira épül. A rendszer automatikusan alkalmazkodik a lakás adottságaihoz, így a helyiség méretéhez és fényviszonyaihoz, ennek révén pedig kimagasló video- és hangminőséget kínál.

A nagyfelbontású televíziókészülékhez és vezetékes vagy vezeték nélküli szélessávú internetkapcsolathoz csatlakoztatott készülék a távirányítóval vezérelhető a képernyőn. A felhasználó innen kezdeményezhet hívásokat, hozzáférhet a videoüzenetekhez, kezelheti a kapcsolatait, valamint testre szabhatja profilját és beállításait. A videók rögzíthetők is, és megoszthatók a Facebookon, a YouTube-on vagy e-mailen keresztül. A ūmi-tulajdonosok azokkal az ismerőseikkel is kommunikálhatnak, akik nem rendelkeznek ugyanilyen rendszerrel, mert bármilyen, webkamerával rendelkező számítógép segítségével is kezdeményezhetők és fogadhatók videohívások a Google video chaten keresztül.

„A Cisco összehozza az embereket, és olyan videoélményt teremt, amelyek megváltoztatják a kommunikációt, a kapcsolattartást és a szórakozást mind otthon, mind a munkahelyen vagy útközben” – mondta John Chambers, a Cisco elnök-vezérigazgatója. „A Cisco ūmi a virtuális találkozás egyedülálló élményét behozza a nappaliba. A jövőben az ilyen technológiák fontos szerepet játszanak majd nemcsak a családtagok és barátok, de a fogyasztók és a vállalatok közötti kapcsolatok megteremtésében is, és lehetővé teszik a legkülönbözőbb, például oktatási, egészségügyi vagy pénzügyi szolgáltatások elérését a fogyasztók otthonában."

A Cisco egyben együttműködik az amerikai Verizon társasággal annak érdekében, hogy a jövő év elejétől a Verizon FiOS-ügyfelei is élvezhessék az ūmi-élményt.

„A Verizon hálózatai kapcsolatot teremtenek előfizetőink, valamint a számukra fontos emberek között, úgy és akkor, ahogy és amikor akarják" - emelte ki Eric Bruno, a Verizon fogyasztói termékekért felelős alelnöke. „Terveink szerint mi leszünk az első olyan szolgáltató, amely a Cisco ūmi megoldását kínálja ügyfeleinek, egy hihetetlenül éles és élethű élményt, amely behozza a családtagokat és a barátokat a nappaliba.”

A Cisco ūmi legfontosabb jellemzői és előnyei

 • Rendkívül éles képet és életszerű, full-HD felbontású élményt nyújt.
 • Mindössze egy nagyfelbontású televíziókészülékre és egy szélessávú internetkapcsolatra van szükség a használatához
 • Egyszerűen telepíthető és használható - a kapcsolat létrehozásához egyetlen gombnyomásra van szükség.
 • Bármilyen, webkamerával és Google video chat hozzáféréssel rendelkező számítógép alkalmas a videohívások kezdeményezésére és fogadására.
 • A videoüzenet funkciónak köszönhetően a felhasználók egyetlen hívásról sem maradnak le.
 • A Cisco ūmi-videók megoszthatók a Facebookon, a YouTube-on vagy e-mailben is.
 • Az új videoüzenetekről a rendszer SMS-ben értesíti a felhasználókat.
 • A felhasználók a kanapén ülve pásztázhatják a beszélgető fél környezetét – rázoomolva még személyesebbé tehetik az élményt vagy nagyobb látószöget használva akár egy egész családot is megjeleníthetnek.
 • A hívásszűrés és -tiltás, valamint a kamera zárszerkezete lehetővé teszi a felhasználók számára magánéletük védelmét.
 • Testreszabási lehetőség egyedi üdvözléssel, csengőhangokkal és kedvencekkel.
 • A stílusos dizájn illeszkedik a modern nappalikhoz és a nagyfelbontású televíziókhoz.

Árak és elérhetőség

A Cisco ūmi elsőként az Egyesült Államokban jelenik meg 2010. október 6-tól. A javasolt kiskereskedelmi ára 599 dollár, a havi előfizetési díj pedig 24,99 dollár, ami korlátlan számú ūmi-hívást, videoüzenetet és korlátlan videotárhelyet tartalmaz.

Kapcsolódó háttéranyagok

További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
E: attila.meszaros@cisco.com