Az Android operációs rendszert futtató eszköz mobil csoportmunka és kommunikációs szolgáltatásokat kínál


A Cisco Cius néven bemutatta első mobil, üzleti táblaszámítógépét, amely bárhol és bármikor elérhetővé teszi a Cisco valamennyi csoportmunka és kommunikációs alkalmazását, beleértve a HD minőségű videózást.

Illustration Example

Cisco Cius mobil csoportmunkás üzleti táblagép

A Cius főbb jellemzői

 • A Cisco Cius egy ultrakönnyű, mindössze 0,52 kg súlyú hordozható eszköz, amely a Cisco csoportmunka-alkalmazásait - pl. Cisco Quad, Cisco Show and Share, Cisco WebEx Connect, Cisco WebEx Meeting Center, Cisco Presence - teszi elérhetővé fokozottan biztonságos mobil platformon, illetve együttműködik a Cisco TelePresence megoldással is.
 • A teljes körű Telepresence integráció mellett a Cius HD minőségű videó-streaminget, valós idejű videolejátszást, többrésztvevős konferenciabeszélgetést, e-mailezést, üzenetküldést és böngészést tesz lehetővé, valamint támogatja számítófelhőben (cloud) tárolt tartalmak előállítását, szerkesztését és megosztását is.
 • Az Android operációs rendszerre épülő Cius a méretét és alkalmazásait tekintve azt a célt szolgálja, hogy a mobil alkalmazottak biztonságosabban létesíthessenek valós idejű kapcsolatot illetve a hálózaton lévő bármilyen típusú tartalmat elérhessék és megoszthassák másokkal.
 • A virtuálisasztal-integrációnak köszönhetően a Cisco Cius a számítófelhőkön alapuló szolgáltatásokkal rugalmas számítási lehetőségeket kínál, így számottevően csökkenthetők a beruházási kiadások és az asztali gépek karbantartásának egy főre eső költsége is.

További műszaki jellemzők

 • A Cius könnyű, hordozható üzleti táblaszámítógép, amelyhez telefonos kihangosítóval, HD minőségű kijelzővel és USB-portokkal ellátott HD audioállomás is vásárolható.
 • Illustration Example

  Cisco Cius üzleti táblagép dokkolóállomáson

 • Az előlapján található egy 720p HD felbontású, másodpercenként 30 képkockás frissítést nyújtó kamera, egy szélesvásznú SVGA felbontású érintőképernyő a valós idejű videók és videoadások megjelenítéséhez, valamint egy egygombos TelePresence integrációs megoldás, amely a táblagép dokkolt állapotában vagy Wi-Fi hálózaton keresztül távirányítással használható.
 • A táblagép hátulján egy 5 megapixeles, VGA minőségű video átjátszására és fényképezésre alkalmas kamera, valamint hangkonferenciákhoz használatos zajszűrős mikrofonok találhatók.
 • A beépített gyorsulásmérőnek köszönhetően a készülék a felhasználó kézmozdulatát követve álló vagy fekvő tájolásban jeleníti meg az alkalmazásokat.
 • A Cisco Cius a mobilitást az épületeken belül 802.11 a/b/g/n Wi-Fi kapcsolattal, az épületeken kívül pedig 3G mobiltelefonos szolgáltatásokkal biztosítja. A 4G szolgáltatások a későbbiekben lesznek elérhetők. A Bluetooth és a Micro-USB csatlakozási lehetőség pedig garantálja, hogy a felhasználók szabadon dolgozhatnak és oszthatnak meg adatokat a személyi számítógéppel.
 • A kivehető és tartós akkumulátor normál használat mellett nyolcórányi üzemidőt biztosít.

Integráció üzleti alkalmazásokkal

 • A készülék a Cisco csoportmunka alkalmazások mellett együttműködik a Cisco Unified Communications Manager rendszerrel is, és könnyen integrálható a meglévő Cisco ügyfélkörnyezetekbe.
 • Illustration Example

  Cisco Cius HD minőségű videokommunikáció

 • A Cius a Cisco Borderless Networks architektúrájába tartozó Cisco AnyConnect VPN Security megoldásra támaszkodva az eddiginél biztonságosabb mobil felhasználói élményt kínál.
 • A virtuálisasztal-integrációnak köszönhetően az informatikai szervezetek biztonságosan hosztolhatják az adatközpontban a szoftveralkalmazásokat, és ezeket „szolgáltatásként” juttathatják el a felhasználókhoz. A Cisco Cius így az adatközpont-konszolidációhoz és a szoftverlicencelési költségek csökkentéséhez is hozzájárul.
 • A Cisco Cius segítségével a vállalatok más szoftverszállítók Android operációs rendszerre épülő alkalmazásait is használhatják, ugyanakkor továbbra is ellenőrzésük alatt tarthatják a felhasználói hozzáféréseket.
 • A Cisco azzal segíti az üzleti célú, Androidra kifejlesztett alkalmazások számának növelését, hogy a szoftverfejlesztői készleten (SDK) keresztül elérhetővé teszi a Cisco csoportmunkás alkalmazásprogramozási interfészeket (API-kat).

Elérhetőség

 • A Cisco Cius kereskedelmi forgalmazása 2011 első negyedévétől várható.

Hivatkozások/URL-címek

További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
E:atmeszar@cisco.com