A Cisco TelePresence a szakmai munkát is segíti a dél-afrikai labdarúgó világbajnokságon


A dél-afrikai labdarúgó vébé a világ legjobb csapatai mellett a legújabb technológiáknak is otthont ad. Az ESPN, a világ vezető nemzetközi multimédiás sportmédia-szolgáltatója a Cisco TelePresence megoldását alkalmazza annak érdekében, hogy hatékonyan és költségkímélő módon informálja a szurkolókat a vébé eseményeiről. Eközben a német labdarúgó-válogatott is él a legújabb hálózati technológia adta lehetőségekkel. A futball legnagyobb ünnepén a valós idejű, kiváló kép és hangminőséget nyújtó Cisco TelePresence kapcsolja össze a válogatott dél-afrikai szálláshelyét hat németországi várossal, ezzel segítve a csapat szakmai munkáját, illetve a kapcsolattartást a családtagokkal.

Előtérben a szurkolói élmény


Az ESPN a szélessávú hálózatra támaszkodva átalakítja a sporttelevíziós szolgáltatások világát azzal, hogy több friss és újszerű tartalmat és jobb hozzáférést biztosít a szurkolóknak a játékosokról és edzőkről készült egyedi videoanyagok, a „kulisszák mögött” készült tudósítások révén.

A hagyományos távinterjúk költségeihez képest komoly megtakarítást ér el az ESPN azzal, hogy a Cisco TelePresence technológiáját használja exkluzív tudósítások készítéséhez. A fokvárosi és port elizabeth-i helyszínek több száz kilométerre vannak a johannesburgi nemzetközi közvetítő központtól. A Cisco technológiájának felhasználásával az ESPN állandó hozzáférésű virtuális stúdiót hoz létre, így közvetítőkocsikat sem kell küldenie a távoli stadionokhoz.

Az egyetlen gombnyomással létrehozható TelePresence kapcsolat alkalmazásával az ESPN interjúkat készít majd az eseményre ellátogató külföldi politikusokkal és más neves személyiségekkel, és a szurkolók is elmondhatják véleményüket a meccsekről. A TelePresence segítségével rögzített interjúkat a futballrajongók az egész világon megtekinthetik majd az ESPN labdarúgással foglalkozó weboldalain.

A videó az eredmények szolgálatában


A labdarúgó vébére a Deutsche Telekom, a Cisco és a Deutscher Fußball-Bund (DFB - Német Labdarúgó-szövetség) is tovább bővítették együttműködésüket. A két technológiai vállalat most a német labdarúgó-válogatott dél-afrikai főhadiszállását látta el Cisco TelePresence rendszerrel. Így a DFB vezetőségének Dél-Afrikában és Németországban tartózkodó tagjai a legkiválóbb kép- és hangminőségben kommunikálhatnak egymással. A technológia tenger alatti üvegszálas kábeleken hozza létre a kapcsolatot, és légvonalban 8.000 kilométeres távolságot hidal át.
A Deutsche Telekom és a Cisco a tervek szerint hároméves időtartamra biztosítják a TelePresence szolgáltatást a DFB részére. A szövetségen belüli kommunikáció mellett a DFB a vele együttműködésben álló partnereivel való kapcsolattartásra is hatékonyan  használhatja a virtuális konferenciarendszert.

Kapcsolódó háttéranyagok:


További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
atmeszar@cisco.com