A Ciscónak sikerült megoldást találnia a vezeték nélküli interferencia problémájára


A Cisco a hálózati biztonság és a hálózati hozzáférés területén közelmúltban tett bejelentéseket követően most a mobil munkavégzést segítő új termékeket és szolgáltatásokat jelentett be. A Cisco Borderless Mobility megoldásai - köztük az új, CleanAir technológiával ellátott Cisco Aironet 3500 sorozatú hozzáférési pontok - lehetővé teszik folyamatosan elérhetővé teszik a mobilitás nyújtotta előnyöket a vállalati felhasználók számára.

A CleanAir technológia az iparágban nemcsak az első, hanem egyúttal az egyetlen olyan megoldás, amely teljes mértékben kiküszöböli a vezeték nélküli hálózatok interferenciáját, és ezáltal biztosítja az üzletmenet szempontjából létfontosságú alkalmazások problémamentes elérését. A megoldás lényege, hogy a hozzáférési pont a szabadalmazott CleanAir ASIC (Application-Specific Integrated Circuit) áramköri technológiát ötvözi a rendszerszintű intelligenciával a vezeték nélküli interferencia észlelése, osztályozása, bemérése és csökkentése érdekében.

A mobil munkavégzés terjedésével a vezeték nélküli hálózatoknak a vezetékes rendszerekkel megegyező teljesítményt kell nyújtaniuk . A Cisco több mint 600 amerikai vállalat körében végzett felmérése szerint a cégek 78 százaléka az üzletmenet szempontjából kiemelt fontosságúnak tartja a vezeték nélküli hálózatokat. Ugyanakkor a megkérdezettek a vezeték nélküli interferenciát nevezték meg a vezeték nélküli teljesítménnyel kapcsolatos problémák fő okaként.

Főbb adatok, újdonságok:

 • A CleanAir több mint 20 egyedi interferenciaforrás pontos észlelésére, osztályozására és bemérésére képes, ideértve a vezeték nélküli telefonokat, vezeték nélküli videokamerákat, mikrohullámú sütőket és Bluetooth eszközöket.
  A legfontosabb újdonságok:
  • Az Air Quality Index egy adott hozzáférési pontnál vagy bármely egyéb helyszínen fennálló interferencia mértékét képes meghatározni.
  • A vezeték nélküli hálózat automatikus javító és optimalizáló képességekkel rendelkezik, így a működés megbízhatósága az informatikai részleg beavatkozása nélkül is fokozható.
  • Interferencia-korreláció több különböző hozzáférési pont között az egyazon interferenciaforrásból származó duplikációk kiküszöbölésére.
  • Speciális CleanAir ASIC rádióáramkör, amely a szabványos Wi-Fi lapkakészleteken alapuló szoftveres megoldásokkal ellentétben nem befolyásolja a hozzáférési pont teljesítményét annak ellenére sem, hogy közben részletes betekintést biztosít a rádióspektrumba.
 • A CleanAir technológia a vezeték nélküli hálózat hibaelhárítási időigényét több óráról néhány percre csökkenti. A CleanAir a vezeték nélküli jel egy másik, az interferencia által nem érintett spektrumba történő átirányításával 30 másodpercen belül képes csökkenteni az interferencia hatását.
 • Független tesztek szerint a szoftveres megoldások a főbb interferenciaforrások 25 százalékát nem észlelik, 15 százalékát pedig helytelenül osztályozzák. Ezekkel ellentétben a CleanAir rádióáramköre 100%-os betekintést biztosít a rádióspektrumba és pontos elemzést ad a vezeték nélküli hálózati és azon kívüli interferenciaproblémákról.
 • A rendszer az interferenciaforrásokat egy jól áttekinthető alaprajzon jeleníti meg, így lehetővé teszi ezek gyors azonosítását és eltávolítását.
 • A CleanAir technológiával ellátott Cisco AirNet 3500 sorozatú hozzáférési pontok az iparágban egyedülálló módon hardver-alapú spektrum-intelligenciát kínálnak. A Cisco Unified Wireless Network új, 7.0 verziója integrálja a CleanAir funkciókat a Cisco Wireless Control System (WCS), a 3300 sorozatú Mobility Service Engine (MSE) rendszerekben és valamennyi Cisco vezeték nélküli vezérlőben .
 • A Cisco további olyan új fejlesztéseket és funkciókat is kínál, amelyek révén a vállalatok hatékonyabban méretezhetik vezeték nélküli hálózataikat és csökkenthetik működési költségeiket.
  • A Cisco 5500 vezeték nélküli vezérlő a korábbi 250 helyett 500 hozzáférési pontot támogat.
  • A Cisco a 802.11n termékportfolióját Cisco Aironet 1260 sorozatú hozzáférési pontokkal bővíti, amelyek hagyományos Ethernet-kábeles tápellátáson (PoE) keresztül teljes értékű 802.11 teljesítményt nyújtanak olyan területeken, ahol nincs szükség a CleanAir megoldásra.

Kapcsolódó háttéranyagok:

Videó

További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, marketing manager
Telefon: (36) 1 225 4766
e-mail: atmeszar@cisco.com