Bemutatták a Cisco Unified Computing System második generációját

A Cisco bejelentette adatközponti termékportfoliójának továbbfejlesztését és kibővítését, amelynek célja az informatikai infrastruktúra komplexitásának és az ebből adódó költségeknek a csökkentése és az adatközponti virtualizáció magasabb szintű támogatása. A bejelentés középpontjában a Cisco Unified Computing SystemTM második generációja áll, amely egységes, energiatakarékos rendszerbe foglalja az eddig különálló erőforrásokat, azaz a szervereket, a hálózatot, a tárolóegységeket és a virtuális erőforrásokat.

A Unified Computing System termékportfolió két- és négyfoglalatos szerverekkel egészült ki, amelyek a korábbiaknál akár másfélszer több processzormagot, az alkalmazások szintjén háromszoros teljesítményt, illetve a szokásosnál négyszer több memóriát kínálnak és így ideális platformot alkotnak a vállalati alkalmazások számára. A Cisco a Nexus 2248 és a Nexus 2232 fabric extendereivel a Cisco NexusTM portfoliót is kibővítette. Az új termékek költséghatékony, 10 Gbit/s sebességű Ethernet-kapcsolatot biztosítanak az adatközpontokhoz.

Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően a Cisco adatközponti architektúrája a következőket nyújtja:

 • A Cisco Unified Computing System első generációs szervereihez képest akár négyszer nagyobb számítási kapacitás 
 • A Cisco Unified Computing System első generációjához képest akár négyszer akkora sávszélesség, a meglévő szerverházzal
 • A korábbi hálózatoknál akár 92 százalékkal kevesebb felügyeleti pont
 • Akár 30 százalékkal nagyobb alkalmazásteljesítmény a Cisco Virtualized Interface Carddal
 • A Cisco memóriabővítési technológiájával akár 76 százalékkal nagyobb adatbázis-konszolidáció
 • A versenytársak hasonló konfigurációival összehasonlítva akár 10 százalékkal alacsonyabb  energiafogyasztás

Főbb információk:

A Cisco UCS Manager a szoftverek gyorsabb integrációját teszik lehetővé

 • A Cisco kiterjesztette fejlesztői hálózatát (Cisco Developer Network), így az már az UCS Manager XML API-ra (alkalmazásprogramozási felület) fejlesztő cégek számára is támogatást nyújt. Számukra  interfészpontok széles választéka érhető el, amelyek több mint 9,000 felügyelhető paramétert kínálnak. A Cisco a rendszermenedzsment megoldások vezető gyártóival (BMC, CA, HP, Microsoft és VMware) szorosan együttműködve kínál integrált megoldásokat a Cisco UCS Managerrel. 

A Cisco Adatközpont 3.0 termékportfolió új elemei és fejlesztései

 • A Cisco következő generációs Unified Computing System M2 B-sorozatú és C-sorozatú kétfoglalatos szerverek az új Intel Xeon 5600-as sorozatú processzorokon alapulnak. A másfélszer több processzormagnak és gyorsítótárnak, a Cisco memóriabővítési technológiájának és a virtualizációra kész hálózatnak köszönhetően a következő generációs szerverek a kategóriájukban legoptimálisabb működést biztosítják.
 • A 2010 második negyedévétől kapható Cisco Unified Computing System B-sorozatú és C-sorozatú négyfoglalatos szerverek teszik teljessé a Cisco termékportfoliót. Az új Intel Xeon 7500-as sorozatú processzorokat használó szervereket a hagyományos négyfoglalatos rendszereknél háromszor nagyobb teljesítmény, kétszer akkora memória és a memória kilencszer nagyobb sávszélessége jellemzi. A Cisco innovatív adatközponti architektúráját és egyszerűsített felügyeletet magában foglaló új szerverek költséghatékony, megbízható alternatívát kínálnak az RISC-alapú rendszereknek.
 • A Cisco Nexus és a Cisco Unified Computing System Fabric Extenderekbe egyaránt beépített új Cisco FEX-link architektúra nyílt, rugalmas szerver-hozzáférési réteget biztosít, amely bármilyen egyesített hálózati réteget támogat (100Mbit/s, 1Gbit/s és 10Gbit/s sebességű Ethernet, natív Fibre Channel, illetve Fibre Channel over Ethernet (FCoE.), InfiniBand over Ethernet, iSCSI és NAS). A felügyeletet leegyszerűsítő Cisco FEX-link jelenleg a Cisco Unified Computing System architektúrán és a Cisco Nexus 5000-es sorozaton támogatott, illetve rövidesen a Nexus 7000-es sorozatú switcheken is elérhető lesz. Ráadásul az FEX-link architektúra jövőre lehetővé teszi, hogy a Cisco Unified Computing System pengeszerverenként akár 160Gbit/s sávszélességet biztosítson.
 • A Cisco Nexus fabric extenderek következő generációja, a Nexus 2248 és a Nexus 2232 a heterogén környezetekben nagyobb rugalmasságot és skálázhatóságot kínálnak az informatikai vezetőknek, és akár 70 százalékkal csökkentik a kábelezési, 30 százalékkal az energia- és a hűtési, illetve 40 százalékkal a beruházási költségeket.
 • A Cisco Unified Computing System architektúrával az informatikai vezetők a hasonló számítási, memória és I/O teljesítménnyel rendelkező konfigurációkhoz viszonyítva legalább 10 százalékkal csökkenthetik az adatközpont energiafogyasztását. A különálló erőforrások egyesítésével kevesebb alkotóelemre, a rendszer nagyobb teljesítményének köszönhetően pedig kevesebb rendszerre lesz szükség. Az egyesített hálózati réteg, a hatékonyabb levegőáramlás és a Samsung 1.35V DIMM memóriamodulok mind hozzájárulnak az alacsonyabb energiafogyasztáshoz. A Samsung 40nm-class DDR3 memóriája is javítja a rendszer teljes skálázhatóságát, hatékonyságát és teljesítményét.
 • A Cisco UCS Managerrel zöldebbé válnak az adatközpontok: Az Intel új Xeon 5600-as sorozatú processzorai jobb energiagazdálkodást tesznek lehetővé, az informatikai vezetők mégis tartanak a hardverközpontú energiagazdálkodási megoldásoktól, mert azok nem „látnak rá” a hardveren futó alkalmazásokra, és akár a kritikus alkalmazásokat is lelassíthatják. A UCS Manager használatával a rendszergazdák képessé válnak arra, hogy intelligens módon összekapcsolják az energiagazdálkodási és hűtési házirendeket az UCS Service profilokkal. Ez az újítás lehetővé teszi az energiafogyasztás és a terhelési igények összehangolását, és a kapacitások dinamikus, gombnyomással történő kiosztását.
 • Az új Cisco Nexus 1010 Virtual Services Appliance jobb teljesítményt, elérhetőséget és rugalmas szolgáltatásokat biztosít a virtualizációs környezetekhez.
 • Az új Cisco MDS 9148 Multilayer Fabric Switch rack-egységenként 48 darab 8Gbit/s Fibre Channel porttal az iparág legnagyobb sávszélesség-sűrűségét képes nyújtani. Az új switch rugalmasan használható a virtuális szerverkörnyezetekben, nagyvállalati szintű biztonságot és elérhetőséget kínál, ráadásul költséghatékonyan bővíthető 16-ról 48 portra az igény szerint használható nyolcportos bővítési licencekkel. A Nexus 5000-es sorozaton és a UCS 6100-as sorozatú interconnectekek új, 8 Gbit/s sebességű Fibre Channel uplink biztosítja a szerverhozzáférést.
 • Cisco szolgáltatások: A Cisco frissítette a Virtualizációs Szolgáltatások kínálatát, ezzel is segítve a vállalatokat a Cisco adatközponti megoldások, köztük a Cisco Unified Computing System architektúra alkalmazásában és integrálásában. A Cisco partnerekkel közösen kínált kibővített alkalmazásszolgáltatások segítenek a vállalatoknak a korábbi architektúrákról Unified Computing architektúrára migrálni alkalmazásaikat.

Kapcsolódó háttéranyagok:

További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, marketing manager
Telefon: (36) 1 225 4766
e-mail: atmeszar@cisco.com