Az új „Borderless Access"megoldás középpontjában azok a video- és biztonsági képességek állnak, amelyekkel a vállalatok rugalmas üzleti modellt alakíthatnak ki és nagyobb földrajzi lefedettséget érhetnek el


A Cisco bejelentette a Cisco Borderless Access termék- és szolgáltatáscsaládot, amelyek segítségével egyszerűen és rendkívül biztonságos módon oldható meg a vezetékes-vezeték nélküli kommunikáció, az energiafelhasználás vállalati szintű szabályozása, valamint a videoalkalmazások optimalizálása.

A „határok nélküli hálózat" architektúra részeként a Cisco új, rögzített konfigurációjú switchekkel is megjelent a piacon. A Cisco Catalyst 3560/3750-X, valamint a 2960-S sorozatú kapcsolók átfogó szolgáltatásokkal, rugalmas belépő szintű árazással, valamint teljes élettartamra szóló korlátozott garanciával rendelkeznek. A továbbfejlesztett biztonság és teljesítmény jegyében a Cisco az útválasztás terén is további újdonságokat bemutatott be.

E bejelentés a 2009 októberében bemutatott Cisco határok nélküli hálózatok, valamint az e hónapban bejelentett Borderless Security koncepció (lásd a csatolt sajtóközleményt) újabb lépése. A Cisco határok nélküli hálózati architektúra lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy alkalmazottaik egyszerűen, rendkívül biztonságos és megbízható módon, tetszés szerinti időpontban, a világ bármely pontjáról csatlakozhassanak a céges erőforrásokhoz.

A Cisco a routerekbe, a switchekbe, a vezeték nélküli és biztonsági termékeibe beépített video-, energiagazdálkodási és biztonságos hálózati szolgáltatások révén átfogó, határok nélküli hálózati megoldást hozott létre.

A hálózati szolgáltatások legfontosabb újdonságai:

 • EnergyWise - A Cisco EnergyWise hálózati intelligencia segítségével proaktív módon szabályozható az energiafelhasználás, csökkenthetők a működési költségek és a környezetkárosító kibocsátás. A most bejelentett Cisco EnergyWise Orchestrator termék az Ethernet-kábeles tápellátással üzemeltetett eszközök mellett az asztali számítógépekre és noteszgépekre is kiterjeszti az energiafelhasználás szabályozásának lehetőségét.
 • Cisco TrustSec - A Cisco TrustSec új generációs biztonsági megoldás, amely révén az ügyfelek valamennyi hálózati berendezésükben érvényre juttathatják a biztonsági szabályokat, legyenek azok vezetékes, vezeték nélküli vagy virtuális magánhálózatok. A jogosultságok és a szabályok közös alkalmazásával az ügyfelek és az alkalmazottak tranzakciói egyaránt védelmet élveznek az egész hálózaton, emellett a az azonosítást követően a jogosultsági szint alapján a megfelelő hálózati szolgáltatásokhoz férhetnek hozzá. A Cisco TrustSec mostantól a Catalyst 3560/3750 termékcsaládon is elérhető. Az új Catalyst 3560/3750-X sorozat az iparág első szabványos 802.1a/e (MACsec) képességgel rendelkező routere, amelynek alkalmazásával - a switch kapcsoló és a kliens közötti fejlett titkosításnak köszönhetően - minimálisra csökken a bizalmas adatok lehallgathatósága.
 • Medianet - A Medianet megoldásban kínált videoalkalmazásokkal a vállalkozások  átalakíthatják a dolgozóik közötti együttműködés módját. A Medianet lehetővé teszi a videók és a video-végpontok felismerését és optimalizálását, így a videó többfajta eszköz, például a Cisco TelePresence virtuális tárgyaló és noteszgépek vagy mobiltelefonok között is megosztható. A Catalyst rögzített konfigurációjú kapcsolók és a Cisco ISR G2 útválasztók már támogatják a Medianet 1.0 terméket.

Az új, rögzített konfigurációjú kapcsolótermékek legfontosabb újdonságai:

 • A Catalyst 3750-X és a 3560-X a Cisco rögzített konfigurációjú switch-családjának csúcseszközei. A stackelhető és önállóan is használható készülékek kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a 10 gigabites Ethernet-csatlakozás, a valamennyi porton elérhető teljes PoE+ támogatás, valamint rugalmas, intelligens gerinchálózati moduljuk révén. Az adatút számára magas rendelkezésre állást biztosító StackWise Plus mellett a Cisco az iparágban elsőként jelent meg táphálózatokat összekötő technológiával. A Cisco StackPower korábban nem látott táphálózati hibatűrést tesz lehetővé több stackelt Catalyst 3750-X sorozatú kapcsoló esetében - használatával akár négy switch tápellátása is megosztható. E megoldás üzemzavar esetén fenntartja a kritikus alkalmazások tápellátását, és a felhasználó által megszabott, alacsonyabb prioritású eszközök tápellátását szünteti meg.  Egyetlen 1100 wattos áramforrás négy switchet és a hozzájuk kapcsolódó végpontokat is képes ellátni. A Catalyst 3750-X és 3560-X sorozatú kapcsolók a Cisco Smart Operations megoldással is megvásárolhatóak, amely beavatkozás nélküli telepítést tesz lehetővé a határok nélküli hálózat kiépítésekor.
 • A Cisco Catalyst 2960-S sorozatú kapcsolók jellemzői között megtalálható a FlexStack rugalmas stackelési funkció a nagyobb rendelkezésre állás és teljesítmény érdekében, 10GE gerinchálózati csatlakozó, teljes PoE támogatás valamennyi porton és PoE+ támogatás, valamint a Cisco EnergyWise-képességek teljes támogatása. Mindezek mellett a 2960-as platform optimalizálása révén akár 50%-os energiamegtakarítás is elérhető.

Újdonságok a routerek terén:

 • Cisco G2 3900 E-sorozatú integrált szolgáltatású útválasztó (ISR): A 2009 októberében bevezetett Cisco ISR G2 termékcsalád az iparág vezető biztonsági megoldásaival ötvözve új generációs vállalati útválasztókat kínál a multimédiás alkalmazások és a szolgáltatás-virtualizáció jobb kezelése, illetve a nagyobb energiahatékonyság érdekében. A Cisco bejelentette, hogy megháromszorozta az ISR G2 routercsalád teljesítményét, és ezentúl a távoli vállalkozások is élvezhetik a nagy teljesítményű videoalkalmazások, a szolgáltatásintegrálás és a költségcsökkentés előnyeit.
 • Cisco ASR 1000 sorozat, 6. szoftververzió: A Quantumflow ASIC-áramkör képességeit továbbfejlesztő új ASR-1000 routercsalád új biztonsági, egységes kommunikációs és felügyeleti képességekkel rendelkezik, amelyekkel a felhasználók a WAN-hálózaton keresztül is határok nélküli szolgáltatásokat nyújthatnak. Mindezek mellett az ASR 1000 sorozat Smart Call Home funkcióval is kiegészült, ami növeli a platform megbízhatóságát.

További újdonságok:

 • Cisco továbbfejlesztett, teljes élettartamra szóló, korlátozott hardvergarancia. A Cisco Catalyst 2960-S, 3560-X és 3750-X sorozatú kapcsolók felhasználói új garanciális feltételeket vehetnek igénybe. Ezen belül a Cisco egy munkanapon belüli hardvercserét, valamint 90 napos hozzáférést biztosít a Cisco Technikai Támogatóközponthoz. További információk: www.cisco.com/go/warranty.
 • Jelentős energiamegtakarítás. Egyes új Cisco kapcsolócsaládok akár 50%-kal kevesebb energiát fogyasztanak elődjeiknél: a gigabites megoldás kevesebb energiát igényel, mint egyes 100 megabites társai.
 • Zökkenőmentes üzemeltetés megnövelt hibatűrés és rugalmasság mellett. A Cisco StackPower és StackWise technológiák révén - az önbiztosító hibatűréstől kezdve a menet közbeni szoftverfrissítésen át a rugalmasságig - a Cisco nagyobb rendelkezésre állást és hatékonyságot biztosít, a hálózati leállások idejének csökkentésével és szükség esetén a skálázhatóság biztosításával.
 • Új szakmai szolgáltatások. A Cisco olyan szolgáltatáscsomagot kínál ügyfeleinek, amellyel teljes mértékben kihasználhatják a határok nélküli hálózati architektúra valamennyi előnyét. A most bejelentett szolgáltatások között megtalálható a Cisco Network Architecture Discovery (hálózati architektúra-feltérképezés), az Assessment (értékelés) valamint a Planning and Design Services (tervezési szolgáltatások), amelyek segítségével a felhasználók gyorsabban tervezhetik meg hálózati architektúrájukat.

  Szintén újdonság a Cisco a TrustSec Readiness and Deployment szolgáltatás, amellyel az ügyfelek a nagyobb biztonság érdekében hálózatukhoz igazíthatják a TrustSec megoldást; a Cisco Services for Energy Management (energiagazdálkodási) szolgáltatás, amellyel az ügyfelek csökkenthetik energiaköltségeiket, és a legtöbbet hozhatják ki EnergyWise architektúrájukból; valamint a Cisco Medianet Readiness Service (készültségi) szolgáltatás, amely felkészíti a hálózati környezetet a multimédiás alkalmazások sikeres bevezetésére. A fentieken kívül a Cisco bejelentette még a Network Optimization Service (hálózati optimalizációs szolgáltatás) biztonságának megerősítését és vezeték nélküli hálózati képességét.

Hivatkozások/URL-címek


További információ:

Mészáros Attila
Cisco Magyarország, marketing manager
Telefon: (36) 1 225 4766
e-mail: atmeszar@cisco.com