Az újonnan bejelentett architektúra révén még magasabb biztonsági szinten történhet az adatközponti erőforrások megosztása a virtualizált és a vállalati cloud környezetek között


A Cisco, a NetApp és a VMware a hosszú múltra visszatekintő együttműködésüket kibővítve olyan új tervezési architektúrát fejlesztett ki, amellyel az ügyfelek a virtuális adatközpontokat az eddigieknél is hatékonyabbá, dinamikusabbá és biztonságosabbá tehetik. A most bejelentett Secure Multi-tenancy Design Architecture azáltal nyújt nagyobb biztonságot a vállalati felhőben, hogy elkülöníti az egységes informatikai infrastruktúrán osztozó felhasználók, vállalati egységek vagy részlegek informatikai erőforrásait és alkalmazásait.

Az együttműködés keretében a Cisco, a NetApp és a VMware egyben új támogatási modellt is kínál majd az előzetesen tesztelt és ellenőrzött tervezési architektúrákhoz, amelyekkel az ügyfelek gyorsan hozhatnak létre egységes virtualizált infrastruktúrákat.

A biztonságos „multi-tenancy”, azaz több felhasználó által bérelt tervezési architektúra olyan átfogó, ellenőrzött tervezési modell, amely a fokozott biztonság érdekében elkülönítetten kezeli az informatikai erőforrásokat a megosztott virtuális és vállalati számítási felhős környezetekben. A tervezési architektúrával a vállalati ügyfelek, a rendszerintegrátorok és a szolgáltatók olyan belső és külső felhőszolgáltatásokat fejleszthetnek ki, amelyek az egységes infrastruktúra számítófelhős, hálózati, tárolási és felügyeleti szintjeire kiterjedően fokozott biztonságot nyújtanak az ügyfelek, a vállalati egységek, részlegek vagy biztonsági zónák elkülönítésével.

„Elképzeléseink középpontjában egy olyan dinamikus adatközpont áll, amely a számítási felhő alapját képezve lehetővé teszi a vállalatok, rendszerintegrátorok és szolgáltatók számára az IT as a service [ITaaS], azaz a szolgáltatásként kínált informatika megvalósítását. – mondta Tom Georgens, a NetApp elnök-vezérigazgatója.

„A hálózati, a kiszolgálói és a tárolási infrastruktúra virtualizációja radikálisan átalakítja a jelenlegi adatközpontokat” – nyilatkozta Paul Maritz, a VMware elnök-vezérigazgatója. „A VMware vSphere rendszerére épülő dinamikus adatközpont a Cisco és a NetApp technológiáival egyesítve szilárd alapot teremt a vállalati  és a nyilvános számítási felhőkhöz, valamint lehetővé teszi az adatok és az alkalmazások felhők közötti mozgatását. A megosztott virtuális infrastruktúra szükségessé teszi, hogy a különböző bérlők közötti erőforrásokat elkülönítsük, ugyanakkor biztosítani tudjuk a vállalt szolgáltatási szinteket. Saját technológiánkat nem csupán azért integráltuk a Cisco és a NetApp rendszerével, hogy felgyorsítsuk ügyfeleink adatközpontjainak átállását, hanem azért is, hogy magasabb színvonalú kiszolgálást biztosíthassunk számukra” – hangsúlyozta Maritz.

„Az egységes architektúra napjainkban sokkal fontosabb, mint korábban bármikor” – mondta Tony Bates, a Cisco elnökhelyettese. „A NetApp és a VMware velünk együtt olyan központokat képzel el, amelyek egységes architektúrát kínálnak ügyfeleinknek egy olyan teljes körű és virtualizált adatközpont létrehozásához, amely egyrészt leegyszerűsíti a különböző műveleteket, másrészt fokozza a rendszer hibatűrését.”

Az új „multi-tenancy” rendszer megfelel a virtualizációval és a vállalati számítófelhőkkel szemben támasztott követelményeknek

A Secure Multi-tenancy Design Architecture dokumentációja részletesen ismerteti az architektúra létrehozásának és konfigurálásának menetét, valamint a Cisco, a NetApp és a VMware megoldásainak kiépítésére és felügyeletére vonatkozó legjobb gyakorlatokat. Ez az ellenőrzött tervezési architektúra jelentősen fokozza az üzleti reakcióképességet, mivel a rendszergazdák megfelelő minőségű szolgáltatást hozhatnak létre minden erőforrásréteghez, és minden ilyen rétegben állandó szolgáltatási szinteket biztosíthatnak az alkalmazásokhoz.

A Secure Multi-tenancy Design Architecture alapját a Cisco Nexus sorozatú kapcsolók és a Cisco Unified Computing System, valamint a MultiStore technológiájú NetApp FAS hálózati tároló, továbbá a VMware vSphere és vShield Zones platformjai szolgáltatják. A tervezési referenciaarchitektúrát a három partner közösen tesztelte, és a „Cisco Validated Design” hitelesítéssel látták el. A Cisco Validated Design Guide című útmutatója a www.netapp.com/us/cisco-vmware/ oldalon található.

Az ITaaS-t bevezető, együttműködésen alapuló szakmai szolgáltatások és támogatás

Az együttműködés részeként a Cisco, a NetApp és a VMware egy 24 órás nemzetközi támogatási modellt is bemutatott. Ennek keretében a Cisco, a NetApp és a VMware hatékony választ ad a Secure Multi-tenancy Design Architecture rendszerben használt megoldásokkal kapcsolatban felmerülő esetleges problémák beazonosítására és kezelésére.

Elérhetőség

A Secure Multi-tenancy Design Architecture alkotóelemei, így az egységes tárolási, egységes számítófelhős, hálózati és virtualizációs megoldások a Cisco, a NetApp és a VMware cégeken keresztül, valamint a világszerte működő adatközpontokban már most elérhetők. Szintén már most rendelkezésre állnak az együttműködéshez szükséges szakmai szolgáltatások és az ezekhez kapcsolódó támogatás. A www.netapp.com/us/cisco-vmware/ oldalon további információk találhatók arról, hogy a Cisco, a NetApp és a VMware, valamint a partnereikből álló közösség, így az értékesítési partnerek, rendszerintegrátorok és szolgáltatók hogyan működnek együtt az ügyfelek dinamikus adatközpontjainak létrehozásában és megtervezésében.

Cégismertető – NetApp

A NetApp az innovatív tárolási és adatkezelési megoldások létrehozásával felgyorsítja az igazi üzleti áttörések ütemét, és kiváló költséghatékonyságot ér el. További információk arról, miként segíti a NetApp világszerte a vállalatokat abban, hogy gyorsabban érjenek el messzebbre: www.netapp.com.

Cégismertető – VMware

A VMware olyan, az üzleti infrastruktúrák virtualizációjához kapcsolódó megoldásokat kínál, amelyek hatékonyabb működést tesznek lehetővé az információtechnológiai cégek számára – mérettől függetlenül. A piacvezető VMware vSphere™ virtualizációs platform a beruházási és működési költségek jelentős csökkentése mellett nagyobb dinamizmust, folyamatos működést, fokozott biztonságot és környezettudatosabb tevékenységet biztosít. A VMware 2 milliárd dolláros árbevételével, több mint 170 ezer ügyfelével és 25 ezer partnerével (2009-es adatok) az információtechnológiai szakemberek első választása a virtualizációs megoldások terén. A VMware központja a Szilícium-völgyben van, irodái pedig a világ minden táján megtalálhatók. Webhely: www.vmware.com.

További információ:

Mészáros Attila
Cisco Magyarország, marketing manager
Telefon: (36) 1 225 4766
e-mail: atmeszar@cisco.com

Bárány Zsolt
NetApp Magyarországi Képviselet, ügyvezető igazgató
Telefon: (36) 1 4751432
e-mail: zsolt.barany@netapp.com