A magyarországi mobilinternet piac növekedése rekordokat döntött az elmúlt hónapokban. A Vodafone meghatározó szereplője az adatpiacnak, 2009 márciusa óta második az aktív felhasználók számát tekintve és első az átlagosan felhasznált adatforgalom szempontjából.

A Vodafone az ügyfelek növekvő igényeinek kiszolgálását szem előtt tartva a Cisco gerinchálózati megoldása mellett döntött. A sikeres bevezetés óta a mobilinternet-forgalom központi továbbítását a leginnovatívabb technológiát jelentő Cisco IP NGN (IP Next Generation Network, azaz IP alapú új generációs hálózat) bonyolítja le. A Cisco IOS XR rendszer legnagyobb előnye, hogy képes külön kezelni a különböző adat és hangszolgáltatásokat. Ezzel csúcsidőszakokban is garantált sávszélességet tud biztosítani a Vodafone mobil internetes ügyfeleinek, miközben a lehető leggazdaságosabb üzemeltetést teszi lehetővé. A Vodafone számára kiemelten fontos szempont volt, hogy a Cisco által szállított technológia rendkívül magas rendelkezésre állást biztosít, s ezzel tartósan tudja a megszokott magas színvonalat nyújtani.

„A Vodafone Magyarország a Cisco technológiájára alapozva olyan rendszert épített ki, amely egyrészt a távközlési cég egységes, integrált belső hálózatát és a globális hálózati kapcsolatait biztosítja, másrészt kiváló bázist nyújt a mobil internet területén közeljövőben sorra kerülő fejlesztésekhez. Elsősorban annak az igénynek felel meg a Cisco NGN, hogy a már most is jól működő 3G (harmadik generációs) mobil internetet a hagyományos, vagyis második generációs (GSM) technológián nyújtandó internet szolgáltatással egyszerre kezelje. Az új gerinchálózattal a Vodafone egyszerre képes a jelenlegivel egyenértékű, vagy annál magasabb színvonalú mobil internetes szolgáltatást nyújtani több előfizetőnek, kedvezőbb áron és megbízhatóbban” – mondta Döbrőssy Gábor, a Vodafone műszaki igazgatója.

„A Cisco egységes mobil internet hálózata jelentős gazdasági és műszaki versenyelőnyhöz juttatja a mobilszolgáltatókat. Az egyesített hálózat lehetővé teszi a karbantartási költségek csökkentését, közös felügyeleti rendszert biztosít, valamint jelentősen felgyorsítja és egyben költséghatékonnyá teszi az új szolgáltatások bevezetését, ami így még magasabb ügyfél elégedettséghez vezet.” – mondta György László, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Vodafone élenjár a magyarországi mobilinternet széleskörű elterjesztésében – ennek elismeréseként már két alkalommal nyerte el a Cisco Navigátor vándordíját. Ezzel a díjjal a Cisco azon ügyfeleit tűnteti ki, akik megoldásaikban a leginkább ötvözik a modern technológiák nyújtotta lehetőségeket és a hatékonyságot. A két cég együttműködését hosszútávon tovább erősíti a magyarországi mobilinternet szolgáltatások elterjesztésére vonatkozóan.

További információ:

Mészáros Attila
Cisco Magyarország, marketing manager
Telefon: (36) 1 225 4766
e-mail: atmeszar@cisco.com

Fülöp Szilvia:

Vodafone Magyarország
Telefon: (36) 70 333 2555
e-mail: sajto@vodafone.hu