A Cisco és a TANDBERG további részleteket hoztak nyilvánosságra közös, integrált termékportfoliójukról. A teljes koncepciót a felvásárlási folyamat lezárulta után, várhatóan még 2010 első felében teszik közzé. Addig a Cisco és a TANDBERG versenytársakként működnek tovább.


A Cisco és a TANDBERG szerint a verseny és a piacbővítés a nyílt szabványok bevezetésével és a kompatibilitás megteremtésével ösztönözhető leginkább. A felvásárlás lezárultát követően a Cisco olyan nyílt architektúrát hoz létre, amely magasabb szintű kompatibilitást biztosít a TANDBERG, továbbá más gyártók rendszereivel. Ez az integrált architektúra többek között elérhetővé teszi az egygombos hívásindítást, a jelenléti információk megjelenítését, valamint a piacvezető egységes kommunikációs platformokkal való együttműködést.

A két vállalat megerősítette, hogy korábbi terveiknek megfelelően létrehoznak egy Cisco TelePresence nevű technológiai csoportot, amely a tranzakció lezárultát követően mindkét fél termékcsaládjait megtartva folytatja tovább a munkát. A TelePresence technológiai csoport integrált termékportfoliója az alábbi termékcsoportokból épül majd fel:

Valósághű TelePresence: A Cisco virtuális tárgyalómegoldás zászlóshajója, a Cisco TelePresence System 3000 sorozat - beleértve a Cisco TelePresence System 3000/3010, valamint a Cisco TelePresence System 3200/3210 rendszereket - a termékpaletta részeként jól méretezhető és optimális felhasználói élményt nyújt. A TANDBERG Total Telepresence Solution nevű eszközeit - a T3-at és a T1-et - többek között egyedi telepítések esetében kínálják majd. Röviddel az akvizíció végét követően a Cisco nagy felbontású, élethű, többképernyős együttműködési lehetőséget tesz elérhetővé e rendszerek és más többképernyős tárgyalómegoldások között.

Többfunkciós tárgyalók: a TANDBERG piacvezető Profile sorozata továbbra is széles körű lehetőségeket nyújt, a Cisco TelePresence 1300-as rendszere pedig ezt kiegészítve a többfunkciós konferenciatermekben teszi lehetővé a virtuális jelenlétet.

Személyi rendszerek: A TANDBERG személyi tárgyalórendszereinek választéka továbbra is megmarad, és ugyanígy a piacon marad a Cisco TelePresence 1100-as és 500-as sorozata. Ezek az irodai, otthoni és mobil kommunikációs igényeket elégítik ki.

Platformportfólió: A TANDBERG C sorozata, MXP kodekek, set-top-box rendszerek, valamint számítógépes és nagy felbontású kamerák számos integrációs lehetőséget kínálnak. Ezek a termékek továbbra is rendelkezésére állnak azon rendszerintegrátorok és ügyfeleik számára, akik olyan egyedi rendszerek megvásárlása mellett döntenek, amelyek a későbbiekben is kompatibilisek lesznek a Cisco, a TANDBERG és a külső partnerek rendszereivel.

Infrastruktúra: Továbbra is elérhető marad a két cég infrastrukturális termékeinek teljes választéka - ide sorolhatók például a piacvezető Codian többpontos videovezérlő egységek (MCU-k). A közös infrastruktúra-portfólió szolgáltatja majd az alapot a Cisco TelePresence architektúrához, hatékonyabb kompatibilitást valósít meg a versenytárak megoldásaival, és lehetővé teszi a vállalatközi szolgáltatásokat, valamint a Cisco és más cégek digitális média- és kollaborációs megoldásaival történő együttműködést.

Szolgáltatásként kínált TelePresence: A Cisco TelePresence Exchange és a Cisco TelePresence Public Suites a vállalatok közötti virtuális kapcsolattartást szolgálja. Jelenleg világszerte számos szolgáltató kínál a Ciscóval együttműködésben vállalatközi szolgáltatásokat.

A termékcsoportra vonatkozó bejelentéseken túl arról is döntés született, hogy a TANDBERG kereskedelmi és értékesítési szervezete a tranzakció lezárultát követően a Ciscón belüli szakértői értékesítési részlegként működik tovább, és áll továbbra is az ügyfelek rendelkezésére.

További információ:

Mészáros Attila
Cisco Magyarország, marketing manager
Telefon: (36) 1 225 4766
e-mail: atmeszar@cisco.com