A Cisco immár másodszor indítja útjára az I-Prize innovációs versenyt. A pályázat teljesen nyitott és lehetőséget nyújt arra, hogy a hálózati technológiák iránt érdeklődők ötleteikkel bekapcsolódhassanak a Cisco-nál folyó fejlesztési munkába, a jövő technológiáinak megalkotásába. A tavaly 2500 pályázó részvételével lebonyolított ötletbörzén az idei évben a Cisco csoportmunka-megoldásokkal is segíti a világ minden tájáról benevező résztvevőket az együttműködésben, a közös innovatív gondolkodásban. A nyertes csapat 250 000 dollár jutalomban részesül.

A pályázatról:

 • Az alábbi kategóriákban várjuk a nevezéseket:
  • „A munka jövője": e kategóriában olyan megoldásokat várunk, amelyek a hálózat segítségével közelebb hozzák egymáshoz az ügyfeleket, a beszállítókat és a partnereket, új alapokra helyezve a szervezetek és a vállalatok működését.
  • „Hálózatba kapcsolt hétköznapok": a pályaműveknek a hétköznapi életbe illeszkedő hálózati megoldásokat kell felvázolniuk, amelyek egyben jelentős hatással lehetnek a mindennapokra.
  • „A tanulás új módjai": a várt innovatív megoldások a tanulás és képzés új módjait, helyszíneit és időbeosztását teszik lehetővé.
  • „A szórakoztatás jövője": Olyan új generációs megoldásokat várunk, amelyek a kikapcsolódás új formáit nyújtják.
  • A pályázat egyik fontos feltétele, hogy a pályaműnek IP-hálózaton kell alapulnia. A nevezéseket a feltételekben meghatározott bírálati szempontok alapján értékelik, így többek között a technológiai innováció és az üzleti érték szerint.

   „Az idei verseny során az új típusú videós csoportmunka-megoldások segítségével szeretnénk segíteni a résztvevők munkáját, együttműködését. . E megoldások alkalmazásával lebonthatók a távolság és a szűkös idő jelentette korlátok, ami elengedhetetlen a globális innovációs modellekben.” - mutatott rá Marthin De Beer, a Cisco új technológiákért felelős csoportjának első elnökhelyettese

 • Az I-Prize verseny résztvevői a megmérettetés ideje alatt a következő Cisco csoportmunka-megoldásokat használhatják:
  • Cisco Show and Share, amely egy videoszerkesztésre, -megosztásra és -felvételre alkalmas videoközösség. Ebben az érdekes tartalmakat kommentálhatják, értékelhetik és címkével láthatják el a tagok. A videók egyszerű kereséséhez és megtekintéséhez a rendszer támogatja a beszédfelismerést és a beszéd szöveggé alakítását is.
  • Cisco Pulse keresési platform, amely az áthaladó hálózati forgalmat automatikusan felcímkézi, így a verseny résztvevői gyorsan megtalálhatják a keresett témával foglalkozó legjobb szakértőket és a legmegfelelőbb információkat.
  • Cisco WebEx online kommunikációs platform, amelyen az audio- és webkonferencia mellett a felhasználók valós időben oszthatják meg dokumentumaikat és képernyőjüket is.
  • A Cisco TelePresence virtuális tárgyaló, amely a valós találkozás élményét nyújtja, és így a szemtől szembeni csoportmunka sokrétűségét kínálja az egymástól távol lévő résztvevőknek.
 • Az I-Prize verseny résztvevői emellett hozzáférhetnek a Spigit-alapú, egyedülálló felügyeleti platformhoz, amelynek segítségével nyílt piacon adhatják-vehetik az ötleteket. Az ötletpiac kereskedései révén a versenyzők reális képet kaphatnak elképzeléseik valós értékéről. Az ötletrészvényeket a résztvevők a hozzájárulásaik alapján kapott virtuális valuta használatával vásárolhatják meg.
 • A további információk, a verseny szabályzata, valamint a nevezési űrlap az alábbi oldalon találhatók: http://www.cisco.com/iprize

További információ:

Mészáros Attila
Cisco Magyarország, marketing manager
Telefon: (36) 1 225 4766
e-mail: atmeszar@cisco.com