Az innovatív szolgáltatások és szórakozási lehetőségek teljesen új utazási élményt kínálnak a hajó utasainak


A Cisco és a Royal Caribbean International bejelentette, hogy az Oasis of the Seas, a világ valaha épült legnagyobb és legmodernebb luxushajója az integrált mobil és digitális médiatechnológiáknak köszönhetően műszaki szempontból is a legfejlettebb luxushajójaként rója majd a vizeket.

Az Oasis of the Seas valódi építészeti csoda. 16 emelet magas, 2700 kétágyas hajókabinja pedig 5400 utas kényelmes elhelyezésére alkalmas.

A tengerjárón a Cisco egységes vezeték nélküli hálózata számos új szolgáltatást nyújt:

 • A hajó valamennyi pincére vezeték nélküli POS-készüléket használ, így a vendégek a hajón bárhol kényelmesen fizethetnek az igénybe vett szolgáltatásokért. A vendégek ugyanezeken a készülékeken írhatják alá elektronikus formában a felelősségvállaló nyilatkozatokat, mielőtt például sziklamászásba vagy korcsolyázásba fognának a hajón, illetve igénybe vennék a kötélpályát.
 • Az Oasis legénysége mintegy ezer Cisco vezeték nélküli IP-telefont használ (7925G típus), amellyel a hajó bármely részén elérhetőek.
 • Az utasok bérbe is vehetnek egy-egy ilyen vezeték nélküli telefont utazásuk időtartamára. A vezeték nélküli hálózaton nem csak felhívhatják egymást vagy szöveges üzeneteket küldhetnek, hanem például megtekinthetik az aznapi programokat is.
 • A hálózat egyben valós idejű helymeghatározásra is használható, így például a gyermekek számára szervezett programok résztvevői egy olyan azonosító címkét kaphatnak, amely a vezeték nélküli kapcsolaton keresztül mutatja meg a szülőknek, hogy gyermekük a hajó melyik részében tartózkodik.
 • A több mint 900 Cisco vezeték nélküli elérési pont biztosítja a hajótest teljes wifi lefedettségét, így a hajón töltött idő alatt folyamatosan elérhető minden szórakozási lehetőség és szolgáltatás.
 • A Cisco ASA (Adaptive Security Appliance - adaptív biztonsági készülék) szavatolja a hálózat teljes körű biztonságát, emellett nagy teljesítményű tűzfalas szolgáltatást és virtuális magánhálózati kapcsolatot is biztosít.

A Cisco hálózaton működő digitális médiarendszerek számos szórakoztató és információs tartalmat biztosítanak:

 • A hajón több mint 300, hálózatba kapcsolt interaktív digitális médiafelület található, amelyen a vendégek például megtekinthetik az éttermek menüit és a szabad asztalok számát, videókat nézhetnek a gyógyfürdő szolgáltatásairól vagy elolvashatják a színházak programajánlatát.
 • Az Oasis több mint 2700 kajütjének mindegyikét kiváló hang- és képminőségű IPTV-vel szerelték fel. Az IPTV-szolgáltatás még zord időjárási körülmények között is jó minőségben teszi elérhetővé a televíziós csatornákat.

A hálózat tervezését és telepítését a Cisco arany fokozatú hivatalos partnereként tevékenykedő Insight cég, valamint a finnországi Espoóban működő Cygate Finland vállalat végezte, amely szintén a Cisco arany fokozatú hivatalos partnere.

Idézetek

 • Bill Martin, a Royal Caribbean Cruises Ltd. alelnöke és informatikai igazgatója:

  „Az Oasis of the Seas teljesen egyedülálló technológiai innovációs szintet képvisel. A Cisco megoldása főszerepet játszik vendégeink szórakozási igényeinek kielégítésében, ami az egyik legfontosabb szempont számunkra. A Cisco stratégiai partnerként nem csupán a technológiát biztosította, hanem folyamatos tanácsadással gondoskodott arról, hogy a megoldás a lehető legnagyobb élményt nyújtsa vendégeink számára a világ minden pontján.”
 • George O’Meara, a Cisco Services Egyesült Államokért és Kanadáért felelős részlegének vezető alelnöke

  „Az Oasis of the Seas technológiai szempontból teljesen új mércét állított fel az utazási ágazatban. A hajó fedélzetén alkalmazott technológiák és kommunikációs lehetőségek megreformálják a Royal Caribbean és a vendégek közötti kommunikációt, valamint a szolgáltatások igénybevételének módját. A Cisco hálózatával a Royal Caribbean új mércét állított fel a jövő hálózatba kapcsolt luxushajói számára.”

Hivatkozások/URL-címek

Az Oasis of the Seas

Az Oasis of the Seas az első olyan luxushajó, amely hét különböző tematikus területettel várja utasait: Central Park, Boardwalk, Royal Promenade, Pool and Sports Zone, Vitality at Sea Spa and Fitness Center, Entertainment Place és Youth Zone. A hajó lajstromozási kikötője a floridai Fort Lauderdale-ben lévő Port Everglades. További részletek a www.OasisoftheSeas.com címen találhatók.

A Royal Caribbean International bemutatása

A Royal Caribbean International egy 21 hajóból álló flottával rendelkező, nemzetközi luxusutakat szervező hajótársaság. A társaság egyedi luxusutazási csomagokat kínál Alaszka, Kanada, Dubai, Európa, Ausztrália és Új-Zéland területén is. További információért látogasson el a www.royalcaribbean.com webhelyre. Utazásszervezőknek a www.cruisingpower.com webhelyet és a +1 (800) 327-2056 telefonszámot érhető el.

További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, marketing manager
Telefon: (36) 1 225 4766
e-mail: atmeszar@cisco.com