Az ISR routerek második generációja segít a vállalatoknak a videó-alkalmazások, a mobilitás és más szolgáltatások bevezetésében, mindezt a biztonsági szempontok figyelembevételével


A Cisco most bemutatott Határok Nélküli Hálózati („Borderless Network") architektúrájának célja az, hogy elősegítse a szolgáltatások és alkalmazások eljuttatását bárkinek, bárhová, bármikor és bármilyen eszközre - problémamentesen, megbízhatóan és biztonságosan. Az ötlépcsős architektúra első lépcsőjeként a Cisco bejelentette az integrált szolgáltatásokat kínáló útválasztóinak (Integrated Services Router) második generációját, az ISR G2-t.

A Cisco ISR G2-vel a vállalatok és a szolgáltatók egyszerűbben tehetik elérhetővé a hálózaton keresztül az olyan üzleti szolgáltatásokat, mint például a videók vagy a fiókirodák együttműködéses alkalmazásai. Az ISR G2 router a Cisco Határok Nélküli Hálózati architektúrájának része, amely a hálózati eszközöket, a vezeték nélküli és biztonsági technológiákat egy szorosabban integrált hálózati infrastruktúrában egyesíti.

A fontosabb tények

 • A Cisco ISR G2 portfoliója a vállalat útválasztók terén szerzett 25 évnyi tapasztalatára épül. Az ISR G2 ötször nagyobb teljesítményt nyújt elődjénél, amelyből 2004-es bevezetése óta hétmillió darabot adtak el, és amely így az iparág legelterjedtebb útválasztója lett.
 • Üzleti videó: A Cisco Visual Networking Index tanulmányának előrejelzése szerint az üzleti célú IP forgalom 2008 és 2013 között évente várhatóan mintegy 30%-kal fog bővülni, ami elsősorban az üzleti célú videkommunikáció és a video-alkalmazások elterjedésének tudható be. A videó egyre nagyobb szerepet játszik az üzleti innovációban és az ügyfelek jobb kiszolgálásában, ezért a videokész architektúra és az ISR G2 új digitális videojel-processzora nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a céges hálózat egyben médiahálózatként is működjön.
 • Szolgáltatásvirtualizáció igény szerinti (on-demand) szolgáltatásokkal: A határok nélküli hálózati megoldás szétválasztja a hardvereket és a szoftvereket, így a virtuális szolgáltatások távolról is elindíthatók és irányíthatók. Mindezt az innovatív Service Ready Engine biztosítja, amely így költséges helyszíni támogatás nélkül teszi lehetővé a szolgáltatások dinamikus működtetését a fióktelepeken. Az ISR G2 szolgáltatási modulja 1 terabyte méretű integrált tárhelyet kínál, amely különösen videofelügyelet telepítése esetén lehet hasznos, és a korábbi hálózati modulokhoz képest akár hétszer nagyobb teljesítményt is támogat.
 • Működési megtakarítások: A Cisco határok nélküli hálózati architektúra a Cisco EnergyWise rendszernek köszönhetően számos különböző platformon segít az energiafogyasztás kezelésében. Az ISR G2 az integrált Energy Wise-kompatibilis kapcsolómodulok és modulhely-alapú teljesítményszabályozók új családjával kiterjeszti ezt a funkciót a fiókirodákra is.
 • Hálózat - határok nélkül: A Cisco új hálózati architektúrája eltünteti a határokat a helyszínek, eszközök és alkalmazások között. Új szemléletre lesz szükség, mivel az alkalmazásokat és szolgáltatásokat egyre inkább a vállalat határain kívülről kínálják és használják. Az ISR G2 a felhasználó és az alkalmazás helyétől független szolgáltatásokat tesz elérhetővé, miközben nagyobb mobilitást, biztonságot és teljesítményt kínál.

A termék főbb jellemzői:

A Cisco ISR G2 a routerek teljes portfolióját kínálja. Biztonságosan és költséghatékonyan biztosítja a különféle párhuzamos szolgáltatások és alkalmazásokat, legyen szó virtuális irodáról, mobilitásról, az alkalmazások testreszabásáról, együttműködéses alkalmazásokról, vagy olyan méretezhető multimédiás szolgáltatásokról, mint a Cisco Telepresence, a videoközvetítés és a digitális médiafelület.

 • Cisco 3900 sorozatú ISR router: Az ISR G2 portfolió zászlóshajójaként magas elérhetőséget, értékállóságot, teljesítményt és méretezhetőséget biztosít. A piacvezető biztonság, a kapcsolás, az egységes kommunikáció (Unified Communications), a videó, a vezeték nélküli technológia, a WAN-optimalizálás és az alkalmazásszolgáltatások intelligens integrációjával páratlan költségmegtakarítást és hálózati gyorsaságot kínál
 • Cisco 2900 sorozatú ISR router: Az ISR G2 portfolió középkategóriás routerei a piacvezető biztonságnak, a kapcsolásnak, az egységes kommunikációnak, a videónak, a vezeték nélküli technológiának és az alkalmazásszolgáltatásoknak köszönhetően költséghatékony és értékálló megoldást biztosítanak.
 • Cisco 1900 sorozatú ISR router: A Cisco 1941 olyan kompakt moduláris router, amely kis mérete ellenére piacvezető biztonsági, kapcsolási és vezeték nélküli szolgáltatásokat, valamint széles körű hálózati kapcsolódási lehetőségeket kínál, beleértve az új 802.11n vezeték nélküli helyi hálózati technológiát.
 • Cisco IOS™ 15 szoftververzió: Az ISR G2 portfolió a Cisco IOS 15.0(1)M szoftververziójával kerül forgalomba. Az új verzió az egységes felhasználói élmény és a magasabb működési hatékonyság érdekében még nagyobb biztonságot, hangminőséget, kezelhetőséget és IP-szolgáltatásokat kínál. Az egységes univerzális kép (Universal Image) licencalapú aktiválással egyszerűsíti a működést és a funkcióválasztást, így a könnyű szoftverkezelés gyorsabb működést tesz lehetővé a határok nélküli hálózatok szolgáltatásai számára. A szoftver próbaváltozata már elérhető.
 • Médiahálózati technológiák építése: A médiahálózati felhasználásra felkészített ISR G2 sorozat elősegíti a multimédiás alkalmazások használatának optimalizálását, a szintén most bemutatott Enterprise Medianet Foundation Architecture pedig lehetővé teszi a hálózatokon keresztüli multimédiás együttműködést. Az ISR G2 útválasztókkal működő médiahálózatok a nagyfelbontású és innovatív multimédiás alkalmazásoknak köszönhetően teljesen újszerű videoélményt garantálnak.
 • Kapcsolódó ügyfélképzés: Annak érdekében, hogy az ügyfelek minél inkább kihasználhassák az ISR-ek új médiahálózati funkcióit, a Learning@Cisco új képzést indít a Cisco video- és együttműködési technológiáival dolgozó informatikai szakemberek számára. A 2009 végétől elérhető új tanúsítási és képzési ajánlatok a video- és médiahálózati megoldások tervezése, megvalósítása és beállítása terén nyújtanak segítséget az informatikai szakembereknek.
 • ASR 1002-F router: A Cisco bemutatja továbbá aggregált szolgáltatásokat kínáló útválasztójának új platformját. Az ASR 1002-F kisméretű, biztonságos WAN-aggregációt, WAN-magánhálózatot és a határok nélküli hálózatok számára internetes peremterületet kínál. Az új Cisco ASR 1002-F útválasztó az ASR 1000 sorozat javított verziója.

Hivatkozások/URL-címek

Videók

További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, marketing manager
Telefon: (36) 1 225 4766
e-mail: atmeszar@cisco.com