A fejlesztések nagyobb biztonságot, hatékonyabb tárolóhálózati megoldásokat és adatátvitelt tesznek lehetővé az IBM System z operációs rendszert használó ügyfelek számára


A Cisco olyan továbbfejlesztett funkciókat mutatott be adatközponti termékportfóliójához, amelyekkel hatékonyabb adatvédelem és nagyobb hibatűrés érhető el, továbbá csökkenthető a tárolóhálózatok (SAN-ok) költsége és összetettsége. A fejlesztések a Cisco MDS 9000 sorozatra - a 9506, 9513, 9509 Multilayer Directors és 9222 Multilayer Fabric Switch termékekre terjednek ki.

Az új funkciókkal az IBM System z nagygépes tárolókörnyezetet, valamint nyílt rendszerű SAN-okat használó ügyfelek nagyobb távolságokon is fokozott biztonságot és gyorsabb adatforgalmat érhetnek el.

Az új megoldás illeszkedik a Cisco Data Center 3.0 stratégiájába, amelynek révén a változó üzleti igényekre gyorsan reagáló, új generációs adatközpontok építhetők ki.
Technológiai fejlesztések a Cisco MDS 9000 termékcsalád többszintű forgalomirányítóinál:

Gyorsabb nagy távolságú adatforgalom: Cisco XRC Acceleration
Az IBM-mel közösen kifejlesztett, és az IBM z/OS Global Mirror rendszereket használó ügyfelekre optimalizált megoldás felgyorsítja a WAN hálózaton nagy távolságokban lebonyolított adatforgalmat. Kisebb sávszélességet igényel, csökkenti a frissítések időigényét, és szükségtelenné teszi a drága és külön csatornabővítést igénylő termékeket.

Adatközpontok közötti adatbiztonság: Cisco TrustSec Fibre Channel Link Encryption
A Cisco TrustSec Fibre Channel Link Encryption kapcsolattitkosítási technológia a piacon elsőként ad választ az adatok épségének és a személyes adatok védelmének kényes kérdéseire. Ez egy olyan hardveres alapú megoldás, amely működés közben portonként engedélyezhető anélkül, hogy kedvezőtlenül befolyásolná a teljesítményt. Az ügyfelek titkosíthatják a saját adatközpontjaik biztonságos határain kívülre küldött, így például az adatközpontok között forgalmazott adataikat. A legmagasabb szintű biztonságot megkövetelő ügyfelek, mint például a védelmi vagy hírszerzési szervezetek a technológiát akár az adatközponton belül is alkalmazhatják, így a switchek közötti teljes adatforgalmat is titkosíthatják. A megoldás mind a FICON (IBM Fibre Connectivity), mind pedig a nyílt rendszerek adatait titkosítja.

Gyorsabb biztonsági mentések és adat-visszaállítás: Cisco Input/Output (I/O) Accelerator
A Cisco MDS 9000 I/O Accelerator a piac első SAN-alapú intelligens tárolóhálózati alkalmazása. Olyan biztonsági mentési és adat-visszaállítási megoldásokat kínál, amelyek költséghatékonyak, ugyanakkor az eddigieknél gyorsabbak, rugalmasabbak, és gondoskodnak a létfontosságú rendszerelemek rendelkezésre állásáról. Az IOA szolgáltatás lemezes vagy szalagos hardverre és bármilyen adattovábbító protokollra (FC vagy FCIP) alkalmazható, függetlenül az adott eszköz fizikai helyétől (mivel közvetlenül a WAN- vagy MAN-hálózathoz kapcsolódik).

Nagyméretű tárolóhálózatok kezelése: Cisco SAN Fabric Manager
A Cisco SAN Fabric Manager szoftverrel az eddiginél több eszköz felügyelhető. Ennek köszönhetően minden egyes Fabric Manager csomópontról akár 15 ezer eszköz is menedzselhető, és riportolás céljából akár 10 csomópontot összevonva kezelhetőbbé tehetők a nagyméretű tárolókörnyezetek

Idézetek:
„A Cisco MDS termékcsalád cégünk adatközponti portfóliójának kulcsfontosságú eleme, ezért ügyfeleink hatékonyabb kiszolgálása érdekében további beruházásokat tervezünk a rendszer továbbfejlesztésére és az új funkciók bevezetésére. Ezzel párhuzamosan gondoskodunk a már meglévő technológiai infrastruktúra védelméről” - nyilatkozta Rajiv Ramaswami, a Cisco adatközponti kapcsolótechnológiai csoportjának alelnöke és ügyvezetője. „A Cisco és az IBM célja közös a tekintetben, hogy ügyfeleinknek a lehető legbiztonságosabb és legjobban terhelhető megoldásokat biztosítsuk. A Cisco MDS-alapú tárolóhálózatának IBM System z környezetben történő használatával az adatközponti menedzserek fokozott biztonságú és jól méretezhető adat-visszaállítási stratégiákat valósíthatnak meg a fizikai távolságtól függetlenül, és mindeközben számíthatnak arra, hogy a Cisco folyamatosan új funkciókkal bővíti a rendszer lehetőségeit.”

Kapcsolódó háttéranyagok: