Sajtószoba

A Cisco és az IBM az IP-telefóniás megoldások legnépszerûbb szállítói a Yankee Group tanulmánya szerint

A Yankee Group legjabb tanulmnya szerint az IP-telefnis megoldsok szlltinak azokra az alapvet jellemzkre clszer koncentrlni, amelyek vllalati krnyezetben az IP alap rendszerek mkdshez nlklzhetetlenek. A Yankee Group IP Telephony YankeeBrandMonitor cm jelentse rmutat, hogy a rendszerek kivlasztsnl a stabil s megbzhat mukds, illetve a minsg a legfontosabb szempontok. A tanulmny azt vizsglta, hogy a vllalatok milyen rendszerek teleptst rszestenk elnyben a kvetkez kt vben. Ennek alapjn a Cisco Systems kerlt az els helyre, a msodik helyen pedig az IBM vgzett.
A potencilis beruhzk htpontos skln rtkeltk a szlltkat, amelyen az 1 jelentse: semmikppen sem vezetnnk be, a 7 pedig a mindenkppen bevezetnnk. Mindssze kt szllt rt el tnl magasabb pontszmot: a Cisco (5,4) s az IBM (5,1). Az Avaya, a Siemens s az SBC dntetlenben harmadik lett 4,7 ponttal. A Verizon, az Accenture s a Nortel szintn dntetlenben hatodik helyezst kapott 4,5 ponttal, mg a tanulmnyban szerepl kt tvolsgi telefonszolgltat, az AT&T s az MCI kilencedik illetve tizedik lett 4,4 s 4,0 ponttal.

Az IP-telefnis megoldsok szlltinak az gyfelek bizalmnak elnyershez s vezet piaci szerep megszerzshez az IP-telefnia jvobeni elnyeinek ecsetelse helyett az IP-telefnia kzvetlen hozadkait kell bemutatniuk. mutatott r Zeus Kerravala, a Yankee Group alelnke.
Az j IP Telephony YankeeBrandMonitor jelents, amelyet a Yankee Group a Monitor Group LLP egyik tagjval, a Market2Customer (M2C) cggel kzsen ksztett, azt vizsglja, hogy mekkora vonzervel br az IP-telefnia a gazdasgi dntshozk krben. A felmrs krdseire 567-en vlaszoltak szmos tszz s tzezer f kztti ltszm amerikai cgtl. A vlaszadk mind olyan dntshozk vagy a beruhzsi dntseket befolysol szakemberek voltak, akik vllalatuknl az IP-telefonos megoldsok beszerzsben illetkesek.

A YankeeBrandMonitor rvid bemutatsa
A YankeeBrandMonitor a marketingtevkenysgeket tervez vagy stratgiai marketinget vgz szakembereket, illetve a vllalatvezetket segti cgk mrkaerssgnek kezdeti s folyamatos rtkelsben. A YankeeBrandMonitor szolgltatsai betekintst nyjtanak a piac s a technolgia fejlemnyeibe, valamint korszer piackutatsi mdszereket s a gyrtk mrkaelismertsgnek heurisztikus elemzst knljk. Ezltal segtik a marketingszakembereket a vllalat mrkinak rtkelsben, illetve a tjkozottabb stratgiai s taktikai dntshozatalban.

A Cisco Systemsrl

A Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) az internetes hlzati piac vezet vllalata. A cggel kapcsolatos hrek s informcik a www.cisco.com cmen tallhatk meg.

# # #

A Cisco, a Cisco Systems s a Cisco Systems logo a Cisco Systems, Inc s/vagy lenyvllalatainak vdjegyei vagy bejegyzett vdjegyei az Egyeslt llamokban s ms orszgokban. Minden egyb vdjegy a birtokos cg tulajdont kpezi.

A BrandMonitor a Monitor Group bejegyzett vdjegye.

Tovbbi informci:
Sink Judit
Cisco Systems Magyarorszg, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!