Konferencija Cisco Expo predstaviti će novosti iz svijeta računalstva u oblacima, viziju podatkovnih centara budućnosti, trendove u razvoju tehnologija televizije, infrastrukturu za 4G mobilni internet, tehnologije upravljanja energijom kao mrežnom uslugom, rješenja za poslovni video i uspješne poslovne modele mrežne ekonomije.


Photos
Click to view Big Image

 

Click to view Big Image

 

Click to view Big Image

 

Click to view Big Image

 

Tijekom proteklog desetljeća Cisco Expo konferencija postala je jedan od najvećih i najvažnijih poslovno - tehnoloških događaja u Hrvatskoj. Konferenciju će, obilježavajući desetu godišnjicu otvoriti hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Konferencija će okupiti oko 500 sudionika - donositelja odluka i stručnjaka iz informatičkog sektora, šire poslovne zajednice i ključnih ljudi iz javne uprave. Cisco Expo 2011 održati će se tijekom tri dana, od 30. ožujka do 1. travnja 2011. godine u hotelu Le Meridien Lav u Splitu.

Konferencija tvrtke Cisco Hrvatska ove se godine održava pod sloganom „Kolaboracija i virtualizacija bez granica". Sastoji se od pedeset predavanja na kojima će domaći i niz stranih stručnjaka govoriti o tome kako se pametnim i novim načinima uporabe tehnologija može povećati produktivnost, smanjiti troškove poslovanja i na mnoge druge načine utjecati na rad tvrtki i funkcioniranje hrvatskog društva.

„Na ovogodišnjoj Expo konferenciji predstavit ćemo Ciscove tehnologije, na kojima se temelje današnje društvene mreže i privatna mrežna okruženja za poslovnu suradnju, omogućavaju brzu i sveobuhvatnu razmjenu znanja i ideja te tako neprestano stvaraju nove prilike u poslovanju", izjavila je prilikom najave konferencije Ana Blažinić, generalna direktorica Cisco Hrvatska.

Ulaganja u nove tehnologije, posebice u tehnologije na kojima se temelje internetske i tehnologije mobilnih komunikacija potiču rast bruto društvenog proizvoda u srednje razvijenim zemljama kao što je Hrvatska za 10  do 20 posto. U našem slučaju to znači kako bismo samo tim ulaganjima povećali rast  BDP-a sa sadašnjih gotovo dva posto, na 2,2 % ili, 2,4 %. Podatak se temelji na recentnim istraživanjima Svjetske banke i OECD-a.

„Pametni i novi načini uporabe tehnologija mogu povećati produktivnost, smanjiti troškove i na mnoge druge načine utjecati na poslovanje tvrtki i funkcioniranje društva. U temelju svega toga su Ciscove mrežne i telekomunikacijske tehnologije koje čine samu bit današnje ekonomije", zaključila je Ana Blažinić.

Od važnijih tema Cisco Expo konferencije izdvajamo računalstvo u oblacima, kolaboracijske tehnologije za poslovnu suradnju - posebice tehnologije primjene videa u poslovanju, zatim mobilne mreže četvrte generacije, informatiku u službi strategije tvrtke, najnovije trendove u računalnoj sigurnosti, upravljanje energijom kao mrežnom uslugom, evoluciju tehnologija televizije.

I ove godine na Expo konferenciji će se održati okrugli stol na kojem će se raspraviti važnost nastavka ulaganja u informatizaciju i digitalizaciju državne i lokalne uprave. Na okruglom stolu sudjelovati će predstavnici Vlade, lokalne samouprave, poduzetnika i tvrtke Cisco Hrvatska.

Potpisi pod fotografije:

Osoba za odnose s javnošću:
Martina Ćurić
Cisco Systems Hrvatska
E: martina.curic@cisco.com
T: 01/4628920