Cisco TelePresence soba korisnicima pruža mogućnost istovremenog komuniciranja sa sugovornicima iz različitih dijelova svijeta


Photos
Click to view Big Image
Click to view Big Image

Zagreb, 1. prosinca 2010. - Tvrtka Cisco predstavila je danas u svom zagrebačkom uredu novu Cisco TelePresence sobu. Izravno, licem-u-lice iskustvo koje korisnicima iz mnoštva ureda i gradova diljem svijeta omogućuje međusobnu komunikaciju u virtualnom prostoru, najvažnija je odrednica Cisco TelePresence rješenja.

“Vjerujem kako će usvajanje video kolaboracije biti u najmanju ruku jednako spektakularno kao i razvoj platforme socijalnih medija, kojima svjedočimo danas. Ako je tekstualna komunikacija polučila ovakav uspjeh, potencijal video komunikacije bit će čak i veći”, smatra Tim McCracken, Business Development Manager, odgovoran za kolaboracijske tehnologije za tržišta u nastajanju (Emerging Markets).

“Provođenje virtualnih sastanaka s više lokacija unutar ili izvan korporativnih firewall-ova dokazuje kako Cisco TelePresence tehnologija s lakoćom savladava prostorne udaljenosti i sigurnosne tehničke izazove. Ovo bi rješenje, u konačnici, moglo pomoći hrvatskim tvrtkama u smanjenju putnih troškova i povećanju produktivnosti, dok bi istodobno smanjivanje emisije ugljika pridonijelo povećanju ekoloških standarda”, poručuje Ana Blažinić, generalna direktorica tvrtke Cisco Hrvatska.

Cisco TelePresence soba bit će dostupna kupcima, partnerima i zaposlenicima tvrtke Cisco Hrvatska, a omogućit će im povezivanje s više od 940 TelePresence soba u Cisco uredima, koji se nalaze u 235 većih gradova diljem 60 zemalja svijeta. Također, uz pomoć Intercompany Cisco TelePresence-a, sastanci su mogući i s ostalim organizacijama u svijetu.

Održavanje Cisco TelePresence sastanka jednostavno je kao i telefonski poziv. Dok sugovornici sjede za konferencijskim stolom u Cisco TelePresence sobi, čini se kako ostali sudionici sjede s druge strane, u prirodnoj veličini, bez obzira na to gdje se u tom trenutku zaista nalaze.

Ured tvrtke Cisco u Zagrebu koristi se sustavom Cisco TelePresence 3010, idealnim za veće grupne sastanke, koji uključuje tri 65-inčna plazma ekrana te posebno dizajniran stol za šestero sudionika, koji se nalaze s jedne strane virtualnog stola. Sustav obuhvaća kamere, osvjetljenje, mikrofone i zvučnike te ekrane koji uz pomoć video reprodukcije ultra-visoke definicije te prostornog audio zapisa daju realan osjećaj da svi sudionici virtualnog sastanka sjede za jednim stolom. Sastanak koji se održava uz pomoć TelePresence sustava 3010 može podržavati do 48 ekrana po pozivu.

Cisco je jedinstven u svom arhitektonskom pristupu suradnji te približavanju mrežnih, otvorenih, integriranih i interoperabilnih rješenja. Od višenamjenskih soba i sveobuhvatnih rješenja do personalnih sustava koji uključuju PC klijente, opsežan Cisco TelePresence portfelj sadrži široku paletu krajnjih točakai fleksibilnu mogućnost implementacije.

Osoba za odnose s javnošću:
Martina Ćurić
Cisco Systems Hrvatska
E: martina.curic@cisco.com
T: 01/4628920