Telepresence i video konferencije globalno ispitanicima u prosjeku štede jedan radni dan tjedno


Photos

Click to view Big Image

Data center managers plan to create greater integration and collaboration among company data center teams

Zagreb, 19. listopad 2010. – Tvrtka Cisco® objavila je rezultate globalnog istraživanja o prednostima korištenja kolaboracijskih tehnologije na radnom mjestu. Temeljeno na iskustvima zaposlenika iz 12 zemalja diljem svijeta, istraživanje je pokazalo kako se prednosti Telepresence i video konferencija  protežu mnogo dalje od često spominjanih ušteda troškova rada i poslovnih putovanja. Izgrađivanje povjerenja, poboljšanje timske suradnje te povećavanje konkurentnosti tvrtke samo su neke od percipiranih prednosti video kolaboracijskih alata.

Velika većina korisnika koji se često služe video kolaboracijom u poslovanju – njih čak 90 posto - vjeruje kako im alati video kolaboracije štede barem 2 radna sata tjedno. Trećina ispitanika koji koriste ovu tehnologiju ocjenjuje da su na taj način uštedjeli gotovo cijeli radni dan – sedam ili više sati – tjedno, odnosno gotovo dva mjeseca godišnje.

Ključni rezultati istraživanja:

  • Iako su i česti korisnici, kao i oni koji ne koriste usluge video kolaboracije prepoznali njene vrijednosti, zaposlenici koji redovito koriste video kolaboraciju u mnogo većoj mjeri cijene njene prednosti, kao što su povećana konkurentska prednost (prednost percipira čak 73 posto ispitanika), zbližavanje ljudi (71 posto ispitanik) te lakša organizacija radnog vremena (70 posto).
  • Svi ispitanici također se slažu kako video kolaboracija olakšava komunikaciju prilikom rada od kuće (68 posto), pomaže održanju radnog procesa u slučaju smetnji (67 posto), unaprjeđuje timsku suradnju (67 posto), smanjuje nepravilnosti u radu (67 posto) te daje jasan pregled organizacijskih procesa (64 posto).
  • Globalno, najveću uštedu vremena uporabom video kolaboracije i Telepresence tehnologija percipiraju zaposlenici u Kini (njih čak 46 posto). Slijedi ih Rusija sa 20 posto. Također, više od polovine (56 posto) ispitanika u Kini koristi video kolaboracijske alate, što je više nego dvostruko u odnosu na ispitanike iz ostalih zemalja. Više od dvije trećine ispitanika uvidjelo je i ekološke prednosti korištenja tehnologije video kolaboracije.
  • Trećina ispitanika koji trenutno ne koriste rješenja video kolaboracije tvrde kako bi je vrlo rado koristili ukoliko bi im bila dostupna. Postotak zaposlenika koji posjeduju ovu tehnologiju ali je trenutno ne koriste mnogo je viši u Francuskoj (54 posto) nego na ostalim tržištima, kao što su SAD, Švedska, Njemačka i Španjolska..

Sve prednosti novih tehnologija u modernom poslovanju potvrdio je i potpredsjednik voditelj odjela TelePresence Systems tvrtke Cisco, Odd Johnny Winge: "Smanjenje produktivnosti tvrtki može godišnje nanijeti golemu štetu. Uvođenjem Telepresence tehnologije naši korisnici štede vrijeme i time povećavaju produktivnost i konkurentnost. Iako su nam korisnici iz iskustva ukazali na brojne prednosti Cisco TelePresence tehnologije, ovo istraživanje dokazalo kako se prednosti komunikacijskih tehnologija Telepresencea i video konferencija protežu mnogo dalje od često spominjanih ušteda troškova rada i poslovnih putovanja."

Osoba za odnose s javnošću:
Martina Ćurić
Cisco Systems Hrvatska
E: martina.curic@cisco.com
T: 01/4628920