Pet studenata iz Meksika, odabrana između 3000 sudionika “Live Account” natječaja, nagrađena za rješenje koje premošćuje jaz između virtualnog i stvarnog svijeta


Zagreb, 26. srpnja 2010. - Cisco je u Las Vegasu proglasio dobitnike druge I-Prize nagrade, globalnog inovacijskog natječaja koji je nastao s ciljem poticanja kolaboracije između poduzetnika i stvaranja novih poslovnih ideja. Pet studenata iz Meksika ove godine primilo je nagradu za rješenje koje prikuplja informacije o korisnicima putem umreženih uređaja u realnom i virtualnom svijetu. Pobjednici natječaja nagrađeni su sa 250 000 USD.

U Cisco I-Prize nagradnom natječaju, pokrenutom u siječnju ove godine, sudjelovali su poduzetnici iz svih dijelova svijeta, a cilj je bio predstaviti poslovno rješenje unutar jedne od četiri zadane kategorije: budućnost poslovanja, umreženi život, novi načini života te budućnost zabave. Nakon šestomjesečnog natječaja, Cisco je u Las Vegasu predstavio rezultate natječaje i proglasio pobjednika.

Činjenice:

  • Pobjednički tim vodio je Darius Lau iz ITEMS-a (Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey) iz Meksika.
  • Pobjednički koncept predstavljen je unutar kategorije „Umreženi život“. Koncept povezuje socijalne navike te stvara jedinstvenu predodžbe o svakom korisniku u realnom ili virtualnom svijetu.
  • Sudionicima natječaja tijekom šestomjesečnog perioda na raspolaganju se nalazila Cisco kolaboracija tehnologija, poput Cisco Pulse, Cisco Show and Share, Cisco WebEx rješenja, Flip videokamere, Cisco TelePresence, a sve s ciljem poticanja i jačanja kolaboracije između sudionika.
  • Na natječaj je pristiglo više od 800 ideja koja je osmislilo preko 3000 sudionika iz 156 država svijeta, rasprostranjenih na šest kontinenata. Čak su i dvije od tri površinom najmanje države svijeta, Andora i Monako, imali svoje predstavnike.
  • U izboru pobjednika sudjelovalo je vodstvo Cisca i predstavnici industrije koji su pristigle ideje ocjenjivali s obzirom na stupanj tehnološke inovativnosti te mogućnost implementacije rješenja na tržištu.
  • Prilikom nagradne svečanosti, Cisco je proglasio i pobjednika natječaja “Idea Market” koji je natjecatelje pozivao da glasuju za jednu od predloženih ideja u sklopu I-Prize natječaja. Idea Market zasnivao se na principu IP poena - “poduzetnici” su u sklopu natječaja dobivali IP poene sukladno tome koliki su iznos bili spremni “uložiti” u neku od pristiglih ideja, s obzirom na njihov značaj i vrijednost predloženog rješenja.

Osoba za odnose s javnošću:
Martina Ćurić
Cisco Systems Hrvatska
E: martina.curic@cisco.com
T: 01/4628920