Deutsche Telekom za Njemački nogometni savez osigurao video kolaboraciju koristeći Cisco TelePresence tehnologiju


Zagreb, 28. lipanj 2010. - Cisco, Deutsche Telekom i Njemački nogometni savez (DFB) nastavili su razvijati partnerski odnos vezan uz usluge video kolaboracije. Na ovogodišnjem najvećem svjetskom sajmu informatike, CeBIT-u, Deutsche Telekom predstavio je novi portfelj usluga video kolaboracije koje se zasnivaju na Cisco TelePresence tehnologiji. Dvije tehnološke kompanije tako stožeru njemačke nogometne reprezentacije u Južnoafričkoj Republici pružaju usluge video kolaboracije, kojom osiguravaju pouzdanu video i audio vezu između stožera u Njemačkoj i kampa nogometne reprezentacije u Južnoafričkoj Republici i članova njihovih obitelji.

Za potrebe njemačke nogometne reprezentacije, Cisco i Deutsche Telekom opremili su konferencijski TelePresence centar u Južnoafričkoj Republici smješten je u blizini kampa njemačke reprezentacije u Velmore Grand Hotelu pokraj Pretorije, dok se u Njemačkoj sobe za video kolaboraciju nalaze u glavnom stožeru Njemačkog nogometnog saveza u Frankfurtu N/M te u Berlinu, Hamburgu, Münchenu, Stuttgartu, Düsseldorfu i Bonnu.

Video kolaboracija između Južnoafričke Republike i Njemačke prva je ovakva usluga koju nude Cisco i Deutsche Telekom te predstavlja važan iskorak u popularizaciji TelePresence tehnologije. Ovo je prvi put da se TelePresence, koristeći podmorske optičke kablove, upotrebljava na tako velikoj udaljenosti, i to čak od 8 000 kilometara.

Cisco i Deutsche Telekom osiguravat će Njemačkom nogometnom savezu TelePresence usluge za planirano razdoblje od tri godine. Kao dodatak internoj komunikaciji unutar saveza, Njemački nogometni savez koristit će se i usluge live virtualnih sastanka za direktnu komunikaciju sa suradnicima. Osim što je partner Njemačkog nogometnog saveza, Deutsche Telekom je i "Premium Partner" nacionalnih muških, ženskih i omladinskih nogometnih reprezentacija od 2005. godine. Također je i sponzor Svjetskog prvenstva u nogometu za žene, koje se slijedeće godine održava u Njemačkoj.

Osoba za odnose s javnošću:
Martina Ćurić
Cisco Systems Hrvatska
E: martina.curic@cisco.com
T: 01/4628920

High-tech Communications For The 2010 World Cup: Deutsche Telekom and Cisco Supply State-of-the-art Deutschland TelePresence Solutions to German Football Association (DFB)