Studenti Networking Akademija iz 40 zemalja natjecali su se u networking vještinama kako bi osvojili pet studijskih putovanja diljem SAD-a.


Zagreb, 21. srpnja 2010. - Cisco je proglasio pobjednike NetRidersa, prestižnog međunarodnog natjecanja u području internetskog umrežavanja, koje se održava diljem Europe, Bliskog Istoka i Afrike te Rusije i Zajednice nezavisnih država (ZND) . Čak 117 studenata Cisco Networking Akademija, diljem pet vremenskih zona sudjelovalo je u online natječaju. Pobjednici, među kojima je i jedan Hrvat, otputovat će na sponzorirano studijsko putovanje u Silicijsku dolinu.

Toma Marini

"Bio sam oduševljen sudjelovanjem na ovogodišnjem NetRiders natjecanju. Moram priznati da je samo natjecanje bilo veliki izazov, te se nisam nadao pobjedi u ovako velikoj konkurenciji. Ostao sam iznenađen kada sam ugledao rezultate, najbolji u regiji! Još i sada sam ushićen i s nestrpljenjem iščekujem nagradno putovanje. Htio bih zahvaliti svojim roditeljima na podršci te instruktorima iz akademije Edunet koji su me dobro pripremili. Ovo natjecanje vidim kao odličnu odskočnu dasku u svojoj daljnjoj karijeri u svijetu mreža, gdje se svakako vidim i u budućnosti" - izjavio je Toma Marini, inače student Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Pobjednici po kategorijama:

  • Najbolji rezultat u kategoriji za muškarce: Toma Marini, Hrvatska
  • Najbolji rezultat u kategoriji za žene: Gordana Tanacković, Srbija
  • Pobjednik za regiju Zapadne Europe: Andreas Broerken, Njemačka
  • Pobjednik za regiju Središnje i Istočne Europe, Rusije i ZND-a: Maros Kukan, Slovačka
  • Pobjednik za regiju Bliskog Istoka i Afrike: Matthew Nicole, Južnoafrička Republika

Ključne činjenice

  • NetRiders je globalno natjecanje koje organiziraju Cisco Networking Akademija. U natjecanje su integrirani teorijski elementi CCNA® nastavnog plana i programa te simulacija aktivnosti u sklopu Cisco Packet Tracer rješenja. Ovaj softver omogućuje studentima izradu, konfiguriranje i rješavanje problema unutar virtualnih mreža. Zahvaljujući mogućnostima softvera da probleme s mrežama rješavaju samostalno ili u suradnji s drugim kolegama, Cisco Packet Tracker popularan je alat za prenošenje i usvajanje znanja unutar Cisco Networking Akademija.
  • Natjecanje podupire učenje i temelji se na vještinama koje studenti stječu kroz obuku, dok se u isto vrijeme njeguje osjećaj pripadnosti online zajednici, u kojoj svi međusobno surađuju u različitim aktivnostima uz pomoć istih alata.
  • Ove godine NetRiders natjecanje održano je 7. srpnja. Iz svake zemlje u finale se kvalificiralo po troje sudionika. Petero pobjednika pridružit će se pobjednicima ostalih NetRiders natjecanja na jednotjednom studijskom putovanju u Kaliforniji, u siječnju 2011. godine. Vrijeme će provesti u sjedištu tvrtke Cisco u San Joseu, gdje će se susresti s rukovodiocima, sistem inženjerima i stručnjacima iz Cisca i ostalih IT tvrtki.
  • Otkrivanje vrhunskih talenata ostaje prioritet Cisco Networking Akademija, posebice zbog istraživanja koja ukazuju na to da nedostatak vještina i znanja unutar IT sektora mogu ugroziti produktivnost i konkurentnost diljem svijeta.
  • Prije ovogodišnjeg natjecanja provedeno je i istraživanje između dosadašnjih pobjednika NetRiders natječaja, kojima se nastojalo prikazati na koji je način sudjelovanje u natječaju utjecalo na razvoj njihove karijere. Rezultati pokazuju da je gotovo polovica ispitanika zaposlena na puno radno vrijeme, većinom kao mrežni inženjeri. Na pitanje o prednostima sudjelovanja na NetRiders natjecanju, gotovo 80 posto njih odgovorilo je kako ih je natjecanje potaknulo na daljnje obrazovanje i usavršavanje znanja. Također, polovica vjeruje kako su bolje razumjeli naredne korake u svojim karijerama ili obrazovanju (odgovor odabralo njih 51 posto) i osjećali se spremnijima za predstavljanje potencijalnim poslodavcima (odgovor izabralo 49 posto ispitanika).

O Cisco Networking Akademiji

Cisco Networking Academy je vrhunski obrazovni program s područja mrežnih i informacijskih tehnologiji koji se u Hrvatskoj provodi od 2000. godine. Namjenjen je i studentima i zaposlenima koji žele proširiti svoje IT znanje i zainteresirani su za karijeru s područja naprednih tehnologija. Program omogućava visokokvalitetno obrazovanje temeljeno na internetskim tečajevima kojim je oduševljeno preko 2 milijuna polaznika Cisco akademija u više od 165 država diljem svijeta.

Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet prva je ovlaštena regionalna Cisco akademija mrežnih tehnologija u Hrvatskoj. Regionalna akademija pruža potpunu podršku lokalnim akademijama kojih u Hrvatskoj ima 27, a više od 3800 studenata je završilo jedan od programa Cisco akademije .

Osoba za odnose s javnošću:
Martina Ćurić
Cisco Systems Hrvatska
E: martina.curic@cisco.com
T: 01/4628920