Najnovija instalacija Ciscovih rješenja Connected Hotels funkcionira u novootvorenom hotelu Kempinski Savudrija


ZAGREB - utorak, 17. studeni 2009. - Tridesetak predstavnika korisničkih i partnerskih tvrtki je u Ciscovom zagrebačkom uredu sudjelovalo na seminaru "Smart Hotels" (pametni hoteli) na kojem su predstavljena napredna rješenja za ugostiteljski i turistički sektor. Zajedno sa Ciscom seminar je organizirala partnerska tvrtka Mrežne tehnologije VERSO.

image

Cisco TelePresence - budućnost kongresnog turizma

Stručnjaci iz obje tvrtke te predstavnici korisničkih tvrtki govorili su o mrežnoj komunikacijskoj infrastrukturi i sigurnosti, WLAN rješenjima i integraciji s GSM mrežama, video konferencijskim vezama, video nadzoru, IPTV-u, upravljanju mrežom i mrežnim servisima te su najavili nove trendove u industriji te buduće pravce razvoja Cisco rješenja.

Cisco je već ostvario projekte u više turističkih kuća u Hrvatskoj čiji su objekti dobili karakteristike "pametnih hotela". Klijenti Cisca u Hrvatskoj su hoteli i destinacije Radisson Blu Resort & Spa, Dubrovnik Sun Gardens, Importanne Resort, Hotel Dubrovnik, novootvoreni Kempinski Savudrija, Toplice Sv. Martin te hotelske kuće Jadranski luksuzni Hoteli, Maistra, Valamar, Istraturist, Riviera Poreč i Hoteli Babin Kuk.

Citat:
"Mrežne tehnologije postaju ključ uspjeha za hotele. One su generatori novih rješenja koja otvaraju prilike za nove usluge, poput slanja podataka o broju sobe i šifre za otključavanje vrata na mobilne telefone kako gosti koji se prijavljuju u hotel ne bi morali čekati u redu ispred recepcije" - Igor Meleš, generalni direktor Ciscova ureda u Hrvatskoj.

Resursi:


Osoba za odnose s javnošću:
Martina Ćurić
Cisco Systems Hrvatska
E: martina.curic@cisco.com
T: 01/4628920