Novi TelePresence, objedinjene komunikacije, društveni softver za velike tvrtke i hosted rješenje za e-mail tehnologije donose temeljne promjene u načinu komunikacije i suradnje u organizacijama


Zagreb - 09. studeni 2009. - Tvrtka Cisco danas je objavila značajno predstavljanje proizvoda u svim kategorijama svog portfelja za suradnju. Objavljen je i ulazak na dva nova tržišta, društveni softver za velike tvrtke i hosted rješenje za elektroničku poštu sa ciljem da u poslovna okruženja donesu prednosti online društvenih zajednica.

Nova Cisco TelePresence, Cisco objedinjene komunikacije i Cisco WebEx rješenja povisuju ljestvicu u međukompanijskoj suradnji pružajući mogućnosti interakcije u stvarnom vremenu, video i glasovne mogućnosti unutar ali i izvan tvrtke. Među novim proizvodima objedinjene komunikacije koji se danas nude postoje tehnologije koje omogućavaju sigurnu business-to-business komunikaciju putem bilo koje IP mreže pružajući razne mogućnosti za davatelje usluga.

Zahvaljujući zajedničkoj interoperabilnoj arhitekturi te izuzetno sigurnoj Cisco mreži, ove tehnologije pomoći će korisnicima da na brz i jednostavan način prepoznaju prave osobe, znanja i informacije te se povežu s njima, unutar tvrtke ali i izvan nje, uz pomoć rješenja koja prepoznaju kontekst te lokacijskih tehnologija i presence rješenja.

NAJVAZNIJE INFORMACIJE

Alati za poštu, poruke i presence

  • Cisco WebEx Mail je novo korporativno hosted rješenje za elektroničku poštu iz Ciscove radionice, kompatibino s Microsoft Outlookom, koje funkcionira i kao Web 2.0 klijent. Uz tehnologiju dobivenu akvizicijom tvrtke PostPath, kod rješenja Cisco WebEx Mail izgrađena je izuzetno skalabilna infrastruktura koja savladava ograničenja uobičajene veličine sandučića za elektroničku poštu. Cisco WebEx Mail je rješenje na zahtjev, lako je dostupno i prilagođeno je mobilnom pristupu.
  • Presence alati sada su dostupni u cjelokupnoj Ciscovoj ponudi rješenja za poslovnu suradnju, uključujući rješenja Cisco WebEx Connect i Cisco Unified Communications te u sklopu rješenja za trenutne poruke (instant messaging) posredstvom Cisco WebEx Connect Instant Messaging. Zahvaljujući tehnologiji dobivenoj akvizicijom tvrtke Jabber, Cisco WebEx Connect IM sada je baziran na XMPP otvorenom protokolu koji omogućuje sjedinjenje presence značajki na različitim instant messaging klijentima i domenama. Cisco Unified Presence podržava i XMPP i SIP/SIMPLE protokol.
  • Cisco WebEx Mail i Cisco WebEx Connect IM dostupni su kao hosted SaaS rješenja. Navedeni alati bazirani su na otvorenoj i interoperabilnoj arhitekturi što omogućuje tvrtkama snižavanje troškova te prilagodbu vlastitim poslovnim potrebama.

Ostvarena interoperabilnost Cisco TelePresence tehnologije s rješenjem WebEx Meetings kao i s HD TelePresence sustavima drugih proizvođača

  • Tvrtka Cisco danas je predstavila Cisco TelePresence WebEx Engage, jednostavan proizvod kojim se pritiskom jedne tipke omogućuje pokretanje i integracija alata za planiranje (scheduling) kao i integracija video sadržaja između rješenja Cisco TelePresence i Cisco WebEx online meetings.
  • Danas je također predstavljena nova funkcionalnost za Cisco TelePresence sustave kojom je omogućena puna interoperabilnost bilo s kojim HD telepresence sustavom drugih proizvođača koji ima Cisco Media Experience Engine (MXE) 5600. MXE 5600 je modularni sustav za obradu medija koji udružuje napredne značajke obrade medija i interoperabilnost visoke razlučivosti.

Ciscov sustav objedinjene komunikacije proširuje međukompanijsku funkcionalnost i interoperabilnost uz smart telefone i videofone

  • U kombinaciji s proizvodom Cisco Intercompany Media Engine, Ciscov sustav objedinjene komunikacije Cisco Unified Communications System 8.0 sada omogućuje suradnju i izvan kompanije uz visoku razinu zaštite. UC 8.0 također nudi interoperabilnost sa širim rasponom krajnjih točaka poput novih videofona i WiFi baziranih Cisco Unified IP i smart telefona posredstvom rješenja Cisco Unified Mobile Communicator. Pored toga UC 8.0 pruža korisnicima i izbor modela korištenja - na lokaciji, na zahtjev ili kombinirano rješenje.

Cisco uvodi nove trendove ponudom društvenog softvera za poduzeća

  • Tvrtka Cisco danas je predstavila društveni video sustav - napredni online korporativni direktorij sa značajkama društvenog umrežavanja i alatom za tagove na društvenim mrežama, koji zajednicama pruža mogućnost identificiranja stručnjaka i stručnih sadržaja.

Osoba za odnose s javnošću:
Martina Ćurić
Cisco Systems Hrvatska
E: martina.curic@cisco.com
T: 01/4628920