Druga generacija Cisco ISR (Integrated Services Router) usmjerivača omogućuje tvrtkama da uvedu video na zahtjev, pokretljivost, sigurnost i ostale usluge koje pomažu u smanjivanju troškova


Zagreb, 03. studeni 2009. - Kao odgovor na nove potrebe u području informacijskih tehnologija u distribuiranom poslovnom okružju, Cisco je predstavio arhitektonski pristup mrežama bez granica (Borderless Networks) i plan u pet faza, kako bi pružio usluge i aplikacije bilo kome, bilo gdje na bilo kojem uređaju, bilo kada - besprijekorno, pouzdano i sigurno. Kao prvi dokaz u arhitekturi mreže bez granica Cisco je najavio drugu generaciju usmjerivača Integrated Services Router, ISR G2, o čemu će korisnici moći više saznati na tehničkom seminaru koji će biti održan krajem mjeseca studenog u zagrebačkom Cisco uredu.

Cisco ISR G2 usmjerivači

Cisco ISR G2 omogućuje tvrtkama i davateljima usluga jednostavniju i učinkovitiju isporuku umreženih poslovnih usluga i kolaborativnih aplikacija u svojim podružnicama. Služi kao prirodni dio Ciscove arhitekture mreže bez granica koji u tvrtkama objedinjuje tehnologije usmjeravanja, prespajanje te bežične i sigurnosne tehnologije, u usko integriranu mrežnu infrastrukturu što omogućuje tvrtkama prihvaćanje rastućih zahtjeva za upotrebu video i kolaborativnih aplikacija i ostalih mrežnih usluga te  učinkovitiju isporuku rješenja.

Ciscova arhitektura mreža bez granica sjedinjuje usmjeravanje i prespajanje bežičnih i sigurnosnih tehnologija, usko vezanih uz mrežnu infrastrukturu, pomoću čega tvrtke mogu potpunije i djelotvornije koristiti video i kolaborativne aplikacije te druge mrežne usluge u svim dijelovima poslovanja. U mrežama bez granica IT menadžeri mogu bolje upravljati, prilagođavati, održavati i štititi mrežu te bolje iskorištavati sinergiju između korisnika, uređaja, aplikacija i poslovnih procesa.

Zanimljivo

Cisco ISR G2 portfelj je izgrađen na 25-godišnjoj tradiciji tvrtke u tehnologijama usmjeravanja. Rješenje omogućava čak pet puta bolje performanse u odnosu na usmjerivače prve generacije te na Cisco ISR usmjerivač koji se najčešće koristi na tržištu - s više od sedam milijuna prodanih primjeraka otkako je prvi put predstavljen 2004. godine.

  • Poslovni Video: očekuje se 77,6-postotni rast upotrebe poslovnog videa do 2012. godine (prema podacima Cisco Visual Networking Indexa) i obzirom na važnu ulogu koju video ima na području poslovnih inovacija i kvalitetniju uslugu korisnicima, video arhitektura i novi video digitalni signal procesora ISR G2 će biti ključni za isporuku medianeta putem kojeg stječemo iskustvo mreže bez granica.
  • Usluga virtualizacije sa uslugom isporuke na zahtjev: mreža bez granica razdvaja hardver i softver pa je moguće upravljati virtualnim uslugama i na udaljenim lokacijama. ISR G2 implementira tu mogućnost s inovativnom uslugom Ready Engine koja omogućava tvrtkama dinamičku raspodjelu usluga u poslovnicama bez skupe podrške na licu mjesta. ISR G2 modul usluge ima i do 1TB on-board storage kapaciteta, koja je korisna za video nadzor implementacije, a podržava i do sedam puta više performansi od prethodnog mrežnog modula.
  • Operativna Štednja: Cisco arhitektura mreže bez granica isporučuje EnergyWise preko više platformi kako bi pomogli organizacijama da bolje upravljaju potrošnjom energije i troškova imajući u vidu veću transparentnost i usklađenost s politikama tvrtke.
  • Bezgranično iskustvo: Ciscova arhitektura mreže bez granica premošćuje granice između lokacija, uređaja i aplikacija. Kako se aplikacije i usluge sve više nude i upotrebljavaju i izvan poslovnog okruženja, potreban je novi sofisticiraniji pristup. ISR G2 omogućava veću mobilnost, sigurnost i performanse za korisnike, bez obzira gdje se nalazi korisnik ili aplikacija.

Linkovi:


Osoba za odnose s javnošću:
Martina Ćurić
Cisco Systems Hrvatska
E: martina.curic@cisco.com
T: 01/4628920