Cisco TelePresence sobe dostupne su na javnim mjestima u Pay-Per-Use modelu te donose tvrtkama svih veličina mogućnost održavanja virtualnih sastanaka sa svim prednostima vizualnog kontakta

SAN JOSE, Kalifornija — Tvrtka Cisco objavila je kako uvodi mogućnost najma Cisco® TelePresence soba za širu javnost. Cisco TelePresence sobe biti će dostupne na bazi plaćanja po korištenju (Pay-Per-Use), a namijenjene su poslovnim korisnicima i raznim organizacijama svih veličina koje žele povećati broj sastanaka licem u lice i poboljšati suradnju s ključnim partnerima, dobavljačima i kupcima istovremeno smanjujući troškove i gubitak vremena zbog poslovnih putovanja. Javne Cisco TelePresence sobe dostupne su već danas posredstvom Ciscovog ureda u Santa Clari, Kaliforniji, te u Bostonu, Londonu i većim gradovima u Indiji, uključujući Bangalore i Mumbai, posredstvom tvrtke Tata Communications.

Nove Cisco TelePresence sobe nadovezuju se na dosadašnji uspjeh više od tisuću instaliranih Cisco TelePresence soba koje se koriste u više od 200 organizacija širom svijeta, dok tvrtka Cisco interno koristi gotovo 300 Cisco TelePresence soba u 40 država i 129 gradova. Ovaj novi model korištenja TelePresence soba predstavlja značajan korak prema ostvarenju Ciscove vizije izgradnje globalne javne Cisco TelePresence mreže. Javne Cisco TelePresence sobe pridonijet će suradnji na globalnoj razini, donoseći mogućnost održavanja virtualnih sastanaka “uživo” i tvrtkama koje dosad nikad nisu koristile Cisco TelePresence tehnologiju. Ovo rješenje može se koristiti za razne sastanke i dogovore vezane uz lanac nabave, edukaciju zaposlenika, selekciju novih kadrova, kompanijska događanja na globalnoj razini, i u druge svrhe gdje je fizička prisutnost od kritične važnosti, ali je često nepraktična.

Za individualne korisnike, primjerice samostalne konzultante ili djelatnike koji rade na ugovor, koji moraju surađivati s timovima na geografski raspršenim lokacijama, nova mogućnost korištenja Cisco TelePresence tehnologije donijet će jedinstvene mogućnosti rada na projektima, ubrzavajući proces donošenja odluka i poboljšavajući važne poslovne odnose.

Raspoloživost

Javne Cisco TelePresence sobe mogu se već danas rezervirati. Cijena varira od 299 USD do 899 USD po satu, ovisno o veličini sobe. Jedna soba može prihvatiti od jednog do osamnaest sudionika. Za popis javnih Cisco TelePresence soba ili više informacija o rezerviranju soba, posjetite internetske stranice Public Cisco TelePresence.

Zahvaljujući suradnji s tvrtkom Tata Communications te vlasnikom hotelske grupe Taj Hotels, tvrtkom Indian Hotels Co. Ltd., i organizacijom Confederation of India Industry (CII), Cisco TelePresence sobe mogu se unajmiti u Taj Hotels objektima u Bostonu, Londonu, Bangaloreu i Mumbaiju, te u CII uredima u Bangaloreu, New Delhiju, Hyderabadu i Chennaiji, u Indiji. Tvrtka Tata Communications planira ponuditi javnosti još 100 soba, između ostaloga i u Pierre Hotelu u New Yorku do kraja kalendarske 2009. godine.

Vezane informacije (na engleskom):

Slike:

Video:

Video sadržaj o ovoj vijesti dostupan je u visokokvalitetnom b-roll formatu, a dostupan je i video materijal manje kvalitete pogodan za blogove i druge medije. Preuzimanje video sadržaja na:
http://cisco.ftp1.iweb-ftp.co.uk

User ID: cisco-taj
password: ciscovideo

Prethodne objave (na engleskom):

Technorati tagovi: Cisco, TelePresence, Collaboration, Globalization (suradnja, globalizacija)

O tvrtki Cisco

Tvrtka Cisco (NASDAQ: CISCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na internet stranici http://www.cisco.com/hr. Za najnovije vijesti, posjetite stranicu http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:

Martina Ćurić


Cisco Systems Hrvatska
E: macuric@cisco.com
T: 01/4628920