Članovi pobjedničke ekipe ravnomjerno će podijeliti novčanu nagradu u iznosu 250 tisuća USD, a pruža im se i prilika da se pridruže tvrtki Cisco

SAN JOSE, Kalifornija — Tvrtka Cisco proglasila je pobjednika međunarodnog natječaja Cisco® I-Prize, kojeg je pokrenula s ciljem prepoznavanja novih atraktivnih poslovnih prilika. Pobjednička ekipa, čiji članovi dolaze iz Njemačke i Rusije, u sklopu natječaja predstavila je plan povećanja energetske učinkovitosti uz pomoć Ciscovih dostignuća u području IP tehnologije. S obzirom da su se njezini članovi nalazili u dvjema različitim državama, ekipa se u svom radu oslonila na Ciscov portfelj rješenja za poslovnu suradnju: Cisco TelePresence, Cisco Unified Communications i Ciscovu novu WebEx® Connect aplikacijsku platformu, za razradu inicijalne ideje, suradnju na izradi plana i virtualno predstavljanje ideje stručnjacima u Ciscu.

Nagradni natječaj Cisco I-Prize predstavljen je u listopadu 2007. godine za vrijeme otvorenja Ciscovog globalizacijskog centra u Bangaloreu, u Indiji. U sklopu natječaja pozvani su poduzetnici iz cijeloga svijeta da sudjeluju posredstvom online foruma gdje su mogli razmjenjivati mišljenja i komentirati inovativne poslovne i tehnološke zamisli, oformiti timove i pripremiti projekte koji bi im mogli donijeti priliku da se pridruže Ciscu i dalje razviju svoju novu poslovnu ideju. U prva tri mjeseca od objave natječaja, više od 2500 poduzetnika iz 104 zemlje odazvalo se pozivu.

Pobjedničku ekipu predvodila je Anna Gossen, studentica računalnih znanosti na Sveučilištu Karlsruhe u Njemačkoj, a ostali su članovi njezin suprug Niels Gossen, student računalnih znanosti na Sveučilištu primijenjenih znanosti u Njemačkoj te njezin brat Sergey Bessonnitsyn, sistem inženjer iz Rusije. Članovi ekipe ravnomjerno će podijeliti novčanu nagradu u iznosu 250 tisuća USD, a pruža im se i prilika da se pridruže tvrtki Cisco.

Pobjednička ekipa predstavila je pristup korištenja mreže kao platforme za vidljivost, upravljivost i, u konačnici, za optimizirani nadzor nad potrošnjom energije. Nagrađeni poslovni plan posebno se istaknuo zbog kombinacije tehnološke inovacije i inovativnog poslovnog modela.

Prijavljeni projekti procjenjivani su slično onome kako se u Ciscu procjenjuju nove poslovne ideje u sklopu grupe koja se bavi novim tehnologijama –zaslužne za poslovne tehnologije kao što su Cisco TelePresence, Cisco Digital Signage i Cisco Physical Security. Ocjenjivala se sama tehnološka inovacija, ali i poslovne prilike koje proizlaze iz nje, s eventualnim potencijalom ostvarenja prihoda za Cisco u iznosu od barem 1 milijarde USD tijekom razdoblja od pet do sedam godina.

Dodatne informacije potražite na internetu:

Linkovi:Vezane vijesti (na engleskom):
Cisco I-Prize HomepageCisco I-Prize: The Final Twelve
I-Prize Contest Proving a Winning Approach
Cisco Announces the Cisco I-Prize

 


 

img

 

O tvrtki Cisco

Tvrtka Cisco (NASDAQ: CISCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na internet stranici http://www.cisco.com/hr. Za najnovije vijesti, posjetite stranicu http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:

Martina Ćurić


Cisco Systems Hrvatska
E: macuric@cisco.com
T: 01/4628920