Prema podacima tvrtke Synergy Research Group, tvrtka Cisco nalazi se po ukupnim prihodima od glasovnih rješenja u 2005. godini ispred svih prodavatelja konvencionalnih PBX rješenja

SAN JOSE, Kalifornija – Tvrtka Cisco Systems postala je vodeća tvrtka i na globalnom tržištu glasovnih rješenja za velike, male i srednje velike tvrtke u 2005. godini, prema najnovijem izvješću tvrtke Synergy Research Group. U izvješću se navodi da je tvrtka Cisco Systems u četvrtom tromjesečju 2005. godine kao i na razini cijele kalendarske godine ostvarila najveće prihode na svjetskom tržištu glasovnih rješenja za poslovne subjekte, pri čemu su obuhvaćeni i internet protokol (IP) i konvencionalni sustavi.

U izvješću tvrtke Synergy "Udio na tržištu poslovnih glasovnih rješenja u četvrtom tromjesečju 2005. godine", Ciscovi proizvodi iz skupine IP komunikacija ponovno su ostvarili najbolju prodaju, ispred konvencionalnih i hibridnih glasovnih rješenja konkurencije. Tvrtka Cisco prepoznata je kao tržišni lider u IP telefoniji, a ove godine prvi put je prodala više IP baziranih glasovnih rješenja od IP, hibridnih, rješenja baziranih na vremenskom multipleksu (TDM) i kućnih centrala (PBX rješenja) zajedno bilo koje druge konkurentske firme. "Ciscova prodaja diljem svijeta porasla je 40% u odnosu na prethodnu godinu", izjavio je Jeremy Duke, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Synergy Research Group. "Uz to bilježi konzistentan i održiv rast u području glasovnih rješenja za poslovne subjekte zahvaljujući svojoj viziji i kontinuiranim ulaganjima u IP telefoniju. U trenutku kada telefonijska rješenja za poslovne korisnike sve više prelaze na IP tvrtka Cisco uživa jedinstvenu poziciju na tržištu budući je specijalizirana za glasovne i za podatkovne mreže."

Cisco rezultati ukratko:

  • Tvrtka Cisco dosad je prodala više od 7.5 milijuna IP telefona širom svijeta.
  • Tvrtka Cisco prodaje dvostruko više IP telefona od svog najvećeg konkurenta.
  • Više od 100 klijenata tvrtke Cisco posjeduje svaki po više od 5000 Ciscovih IP telefona.
  • Više od 30 klijenata tvrtke Cisco posjeduje svaki po više od 10 000 Ciscovih IP telefona.

Pored toga, IP proizvodima u sklopu rješenja Cisco CallManager Express i novog rješenja za male tvrtke pod nazivom Cisco Hosted Small Business System (Linksys One) kao i proizvodima u sklopu Linksys Voice sustava pokriveni su svi segmenti tržišta malih i srednje velikih tvrtki. Cisco je lider i u području IP rješenja za slanje poruka i glasovne pošte, audio i web konferencije te pozivne centre, tako potvrđujući značaj primjene glasovnih rješenja kao integrirane aplikacije, a ne samo za telefonske pozive.

"Najnoviji podaci o udjelu na tržištu pokazuju da se sve više organizacija širom svijeta odlučuje za IP bazirana glasovna rješenja, a tvrtka Cisco je još uvijek jedan od dobavljača poslovnih glasovnih rješenja s najbržim rastom na tržištu", rekao je Don Proctor, viši potpredsjednik Ciscovog odjela za glasovnu tehnologiju. "I dok korisnici sve više prepoznaju prednosti korištenja IP telefonije, mi i naši partneri pripremamo teren za još značajnije promjene u budućnosti kako bismo komunikacije svih vrsta učinili još učinkovitijima, snažnijima i produktivnijima."

Više informacija, vijesti, video isječaka i fotografija vezanih uz Cisco 2006 Partner Summit, dostupno je na web stranici http://newsroom.cisco.com/partnersummit/

O tvrtki Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ.CSCO) je vodeće poduzeće na području mrežnih rješenja za internet. Novosti i informacije su na internetskoj stranici www.cisco.com/news. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.
Cisco, Cisco Systems, PIX, IOS i logotip Cisco Systems su registrirani zaštitni znakovi poduzeća Cisco Systems, Inc. i/ili njegovih podružnica u SAD-u i drugim državama. Svi drugi zaštitni znakovi spomenuti u ovom dokumentu vlasništvo su odgovarajućih poduzeća i ustanova.

Osoba za odnose s javnošću:

Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901