NEW YORK, NY - Tvrtka Cisco Systems®, Inc. objavila je da su Virgin Entertainment Group, vodeća svjetska tvrtka u području maloprodaje glazbenih i zabavnih sadržaja, i tvrtka Hannaford Bros. Co., koja posjeduje 147 supermarketa na sjeveroistoku SAD-a, odabrale rješenje Cisco Intelligent Retail Network kako bi pojednostavnile operacije u svojim trgovinama i stvorile organizaciju koja bolje reagira na potrebe tržišta, što će rezultirati povećanjem zadovoljstva kupaca.

Virgin Entertainment koristit će Cisco IP telefoniju

18 Virgin Megastore trgovina koje u sklopu grupacije Virgin Entertainment Group posluju u SAD-u tisućama svojih kupaca pružaju jedinstveno iskustvo interaktivne kupovine priređujući gostovanja poznatih svjetskih zvijezda, te nudeći veliki izbor glazbenih i DVD medija i igara, vrlo susretljivo osoblje i najsuvremeniju tehnologiju kupovine. Kako bi dodatno poboljšala uslugu u Virgin trgovinama, tvrtka je htjela poboljšati i rad kabina za preslušavanje glazbe smještenih unutar trgovina omogućujući pristup kupaca svojoj opsežnoj glazbenoj zbirci. U isto vrijeme, tvrtka je htjela unaprijediti svoj telefonski sustav unutar trgovina kako bi smanjila troškove glasovne komunikacije uz istovremeno poboljšanje funkcionalnosti upravljivosti. K tome, Virgin Entertainment Group htjela je postići bolji uvid u status tehnologije svake od svojih trgovina. Da bi to ostvarila, tvrtka je morala promijeniti svoje tehnološke temelje.

Virgin Entertainment Group odabrala je mrežu temeljenu na tehnologiji MPLS tvrtke SBC u kombinaciji sa Ciscovim konvergiranim podatkovnim, glasovnim i ACNS (Application and Content Networking System) softverom. Takva kombinacija osigurava veću pouzdanost, redundantnost i bolji oporavak, kao i učinkovitije praćenje i administraciju značajki bitnih za rad kabina kao što je propusnost. Virgin trgovine su posredstvom te Cisco MPLS mreže ugradile više od 200 novih kabina koje zahvaljujući Ciscovoj tehnologiji upravljanja priručnom memorijom (caching) pružaju kupcima ubrzani pristup sadržaju više od 250 000 CD-a, 11 000 DVD-a i 7000 igara posredstvom interneta.

"Trgovine Virgin Megastores inzistiraju na korištenju najnaprednije tehnologije kako bi ostale konkurentne na tržištu. Odlučili smo se za rješenje Cisco Intelligent Retail Network kako bismo mogli ponuditi kupcima širi i dinamičniji spektar usluga, istovremeno dobivajući alate kojima ćemo bolje upravljati aplikacijama s velikim zahtjevima za mrežnim resursima, izjavio je Robert Fort, informatički direktor grupe Virgin Entertainment Group za Sjevernu Ameriku. "Procjenjuje se da se zahvaljujući svakoj kabini na dan proda 1,5 – 2 CD-a više. Budući da imamo više od 200 kabina, to je značajan porast prodaje."

Zahvaljujući rješenju Cisco Collaborative Communications, zaposlenici u trgovinama Virgin Megastore sada imaju jednostavan pristup direktoriju zaposlenika, naprednim značajkama govorne pošte i drugim aplikacijama koje štede vrijeme pored svih uobičajenih značajki koje se očekuju od poslovnog telefona. Konzervativne procjene govore da će Virgin Entertainment Group uštedjeti $700,000 godišnje zahvaljujući primjeni IP-bazirane glasovne tehnologije. Gledajući prema budućnosti, Virgin Entertainment Group je u poziciji da može implementirati rješenja koja će omogućiti trgovinama da uživo prenose glazbena događanja i emitiraju promotivne aktivnosti vezane uz gostovanja poznatih zvijezda u drugim trgovinama istoga lanca diljem Sjeverne Amerike. Tvrtka također istražuje mogućnosti za izgradnju lojalnosti korisnika posredstvom interaktivnih kabina o kojima je dosad dobila pozitivne povratne reakcije kupaca.

Nove značajke IP telefonije povećavaju produktivnost tvrtke Hannaford Bros. Co.

Kako bi postigla veću fleksibilnost telefonskog sustava, značajne uštede troškova i veću produktivnost zaposlenika, tvrtka Hannaford je uvela do 32 Cisco IP telefona u svaku trgovinu u sklopu rješenja Cisco Collaborative Communications Solution. Zahvaljujući standardiziranoj Cisco tehnologiji, tvrtka Hannaford mogla je obaviti konsolidaciju iz 6 različitih analognih sustava (key system), smanjiti troškove održavanja telefona kao i troškove educiranja djelatnika. Novi sustav telefonije također će služiti kao osnova za isporučivanje aplikacija i funkcionalnosti kao što su evidencija vremena provedenog na radnom mjestu, narudžbe posredstvom računala, pristup zalihama i obavijesti o isteku zaliha, osoblju i operacijama te pretraživanje proizvoda.

"Hannaford je visoko razvijena tvrtka koja je orijentirana na korisnike. Tražili smo rješenje koje će to najbolje predočiti našim zaposlenicima i korisnicima", izjavio je Ed Taggart, voditelj mreže i komunikacija, Hannaford Bros. Co. "Postojeća Cisco infrastruktura bila je sposobna preuzeti novu Cisco IP Telephony nadogradnju, a prednosti ove implementacije su značajne. Cisco telefonska rješenja daju nam moć i sposobnost da svaki telefonski uređaj postane izvor poslovno kritičnih informacija."

"Tvrtka Cisco se veseli suradnji s tvrtkama Virgin Entertainment i Hannaford Bros. Co. na razvoju konvergiranih, centralno upravljanih i sigurnih Intelligent Retail Networks mreže koje će im podmirivati potrebe kako danas tako i u budućnosti", izjavio je Ed Jimenez, rukovoditelj Ciscovih poslovnih područja Worldwide Retail Industry i RFID Solutions. "Tvrtka Cisco isporučuje maloprodajna rješenja koja povećavaju zadovoljstvo korisnika i poboljšavaju kvalitetu usluge, te omogućuju pravovremeno donošenje poslovnih odluka što rezultira većom produktivnošću zaposlenika i porastom prihoda.

Asortiman rješenja pod nazivom Cisco Intelligent Retail Network obuhvaća Ciscove temeljne tehnologije, kao što su usmjerivači i komutatori, te Ciscove napredne tehnologije kao što su bežična rješenja, telefonija i sigurnost. Rješenja su specijalno izrađena kako bi pomogla maloprodajnim subjektima u ostvarenju poslovno kritičnih ciljeva i postizanju maksimalne učinkovitosti mreže kako bi se ostvarila veća produktivnost i zadovoljstvo kupaca kupovinom.

Više informacija o rješenju Cisco Intelligent Retail Network možete naći na internetskim stranicama: www.cisco.com/go/retail.

Hannaford Bros. Co.

U sklopu tvrtke Hannaford Bros. Co., sa sjedištem u Scarboroughu u američkoj saveznoj državi Maine, djeluje 147 supermarketa i trgovina specijaliziranih za prehrambene i medicinske proizvode u Maineu, New Hampshireu, Vermontu, New Yorku i Massachusettsu. Te trgovine posluju pod imenima Hannaford Supermarket i Hannaford Supermarket and Pharmacy. Tvrtka Hannaford ima više od 24 000 djelatnika. Tvrtka je u vlasništvu grupacije Delhaize Group sa sjedištem u Bruxellesu, Belgiji.

Virgin Entertainment Group

Virgin Entertainment Group vlasnik je vodećeg svjetskog maloprodajnog lanca glazbenih proizvoda i proizvoda za zabavu, koji pruža kupcima široki raspon vrhunskih proizvoda u raznim područjima poslovanja pod zajedničkim brendom Virgin. Neprikosnoveni lider u svojoj branši, Virgin Megastores i Virgin Megastore Online (www.virginmegamagazine.com) sastavni su dijelovi strategije pružanja kupcima zabavnih sadržaja što žele, kako žele i kad god to žele. Virginmegamagazine.com nudi online prodaju širokog raspona glazbe, videa, DVD-a, softvera, video igara i knjiga. Za više informacija o tvrtki i najbližim Virgin trgovinama, posjetite internetske stranice: www.virginmegamagazine.com.

O tvrtki Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ.CSCO) je vodeće poduzeće na području mrežnih rješenja za internet. Novosti i informacije su na internetskoj stranici www.cisco.com/news. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, PIX, IOS i logotip Cisco Systems su registrirani zaštitni znakovi poduzeća Cisco Systems, Inc. i/ili njegovih podružnica u SAD-u i drugim državama. Svi drugi zaštitni znakovi spomenuti u ovom dokumentu vlasništvo su odgovarajućih poduzeća i ustanova.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović
Cisco Systems
abobanov@cisco.com
T: +386 (1) 462 8900