Konverzija otprilike 8400 telefonskih linija u IP tehnologiju
Rješenje temeljeno na tehnologiji Cisco Systems IP Communications, dok podršku održavanju i upravljanju mrežom pruža tvrtka IBM

MONTREAL, Quebec - Bell Canada, najveća kanadska telekomunikacijska kompanija, objavila je planove za opsežnu implementaciju IP (Internet protokol) telefonije u tvrtki RBC Financial Group, najveće financijske institucije u Kanadi. Bell Canada će u suradnji s partnerima Cisco Systems Canada i IBM Canada implementirati potpuno upravljano rješenje za RBC, pri čemu će konvertirati otprilike 8400 telefonskih linija banke u VoIP (Voice over Internet Protocol) tehnologiju.

"Rješenje za IP telefoniju tvrtke Bell pridonijet će povećanju produktivnosti i učinkovitosti, smanjenju troškova i jednostavnosti rješenja za RBC", izjavila je Isabelle Courville, predsjednica grupe za velike korisnike u kompaniji Bell Canada. "Potpuno upravljano IP-bazirano rješenje za RBC donijet će vrijednost njihovim klijentima, zaposlenicima i dioničarima. Ovaj iskorak još je jedna potvrda strategije tvrtke Bell da postane vodeći subjekt za informacijsku komunikaciju i tehnologiju u Kanadi."

Upravljano IP rješenje donijet će kompaniji RBC slijedeće prednosti:

  • Robusna i fleksibilna konvergirana IP komunikacijska platforma koja će smanjiti operative troškove;
  • Iskorištavanje postojeće infrastrukture i mreže kroz slojevitost VoIP rješenja kao aplikacije u ovom okruženju;
  • Centralizacija kontrole i usmjeravanja poziva, što će pojednostavniti upravljanje operacijama i rezultirati fleksibilnim okruženjem koje će značajno smanjiti troškove prilikom preseljenja, dodavanja i mijenjanja.

"Veselimo se što ćemo surađivati s tvrtkom Bell na ovom važnom projektu", izjavio je Dick Swadley, voditelj odjela za informatičku infrastrukturu, RBC Financial Group. "U tvrtki RBC, kontinuirano radimo na prepoznavanju inovativnih rješenja koja podržavaju razvoj poslovanja danas i u budućnosti. Upravljani IP ostvarit će direktan doprinos našoj produktivnosti i osigurat će veću funkcionalnost za zaposlenike, što će naposljetku uroditi povećanim zadovoljstvom korisnika."

"Bankarsko okruženje obiluje poslovno kritičnim operacijama te iziskuje komunikacijsku infrastrukturu koja je robusna, upravljiva i sigurna", izjavio je Terry Walsh, predsjednik tvrtke Cisco Systems Canada Co. "Ovaj strateški projekt donijet će grupaciji RBC Financial Group veću produktivnost i uštedu troškova, potvrđujući kako Ciscova IP telefonijska poslovna rješenja generiraju vrijednost."

Kao jedinstvena kontaktna točka tvrtke RBC, tvrtka Bell Canada bit će odgovorna za integraciju sustava, planiranje, dizajn i implementaciju nove infrastrukture, kao i za testiranje, edukaciju, reviziju, praćenje razvoja i podršku. Tvrtka Cisco osigurat će hardver, softver, tehnički projekt i naprednu mrežnu podršku. Bell Canada i partnerska tvrtka IBM osigurat će IP telefonijsku podršku kao i proaktivni mrežni nadzor i upravljanje te upravljanje IP telefonijskom infrastrukturom.

RBC Financial Group

Royal Bank of Canada (TSX, NYSE: RY) koristi inicijale RBC kao prepoznatljivu kraticu u imenima svojih poslovnih divizija i podružnica koje djeluju pod zajedničkim brendom RBC Financial Group. Royal Bank of Canada je najveća banka u Kanadi po tržišnoj kapitalizaciji i imovini i jedna od vodećih kompanija u Sjevernoj Americi za raznovrsne financijske usluge. Aktivnosti banke obuhvaćaju poslovanje s građanima, komercijalno bankarstvo, upravljanje imovinom, osiguranje, korporativno i investicijsko bankarstvo te usluge obrade transakcija na globalnoj razini. Tvrtka ima otprilike 60 000 zaposlenika i više od 14 milijuna klijenata (fizičkih i pravnih osoba kao i subjekata iz javnog sektora) s uredima u Sjevernoj Americi i tridesetak država diljem svijeta. Za više informacija, posjetite internetske stranice www.rbc.com.

Bell Canada

Bell Canada, vodeća komunikacijska tvrtka u Kanadi, osigurava povezanost kućanstava i poslovnih korisnika posredstvom žičnih i bežičnih glasovnih i podatkovnih komunikacija, lokalnih i međudržavnih telefonskih usluga, brzog i bežičnog internetskog pristupa, širokopojasnih IP usluga, e-business rješenja i usluga satelitske televizije. Tvrtka Bell Canada u stopostotnom je vlasništvu kompanije BCE Inc. Više informacija možete potražiti na: www.bell.ca.

O tvrtki Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ.CSCO) je vodeće poduzeće na području mrežnih rješenja za Internet. Novosti i informacije su na Internet stranici www.cisco.com/news. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Cisco, Cisco Systems, PIX, IOS i logotip Cisco Systems su registrirani zaštitni znakovi poduzeća Cisco Systems, Inc.i/ili njegovih podružnica u SAD-u i drugim državama.Svi drugi zaštitni znakovi, spomenuti u ovom dokumentu, vlasništvo su odgovarajućih poduzeća i ustanova.

Osoba za odnose s javnošću:
Meta Jurca
Cisco Systems
mjurca@cisco.com
T: +386 (1) 561 0803