Yrityskäyttöön tietoturvaa ja yhteensopivuutta muun IT-järjestelmän kanssa

Cisco on julkistanut erityisesti Cisco Cius -tabletille suunnitellun AppHQ-sovellusekosysteemin. AppHQ tuo yrityksille uuden tavan luoda, hallita ja jakaa nopeasti sovelluksia tabletteihin.

Cisco Cius on Android-käyttöjärjestelmään perustuva tabletti, joka on varta vasten suunniteltu yrityskäyttöön. Se yhdistää äänen, kuvan, ryhmätyöominaisuudet ja virtualisoinnin tavalla, joka poikkeaa muista markkinoilla olevista tablet-laitteista. Laite mahdollistaa liikkuvuuden, keskitetyn hallinnan, virtuaalisen sisällöntuotannon ja tiedonkäsittelyn sekä kattavan valikoiman ryhmätyösovelluksia.

”Cisco Ciuksen avulla organisaatioiden henkilöstö saa käyttöönsä yritystason tietoturvalla varustetun laitteen, joka integroituu saumattomasti yrityksen järjestelmiin. Kunkin organisaation menestyksen edellytyksenä on, että tehdyt investoinnit viestintäteknologiaan ovat pitkäjänteisiä ja lisäävät tuottavuutta niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä. Ciscon AppHQ:sta löytyy nyt ja tulevaisuudessa yrityksen liiketoiminnalle kriittiset sovellukset, tietoturvallisesti”, toteaa Suomen Ciscon TelePresence Technology -yksikön maajohtaja Owe Ekman.

Nyt julkistettu AppHQ tuo kehittäjien saataville kehitystyökalut ja lähdeaineiston, joiden avulla on mahdollista helposti luoda, testata ja jaella sovelluksia Cisco Cius -tabletille. Se antaa myös tietohallinnolle työkalut laitteilla käytettävien sovellusten keskitetyn hallintaan. Lisäksi yritykset voivat luoda yksityisen, räätälöidyn sovelluskaupan, jossa yrityksen henkilöstö voi luoda, julkaista ja etsiä sovelluksia, jotka helpottavat heidän päivittäistä työtään.

Cisco AppHQ on erittäin turvallinen, pilvipalveluun perustuva käyttäjien sovelluskauppa. Se tarjoaa käyttäjille ja tietohallinnolle mahdollisuuksia, joita muissa sovelluskaupoissa ei vielä ole:

Testaus ja hyväksyntä: organisaatioiden tietohallinto haluaa olla varma, että työntekijöiden käytössä olevat sovellukset ovat yhteensopivia ja soveliaita käytettäväksi organisaation IT-infrastruktuurissa. Cisco AppHQ on luotettava, sillä jokainen AppHQ:n valikoimista löytyvä sovellus on käynyt läpi Ciscon testauksen ja hyväksynnän. Tämä pätee kaikkiin saatavilla oleviin sovelluksiin, olivatpa ne Ciscon, kolmannen osapuolen tai yrityksen omien työntekijöiden kehittämiä. Tässä prosessissa käydään läpi monen muun asian lisäksi myös yhteensopivuus Cisco Cius -laitteiston kanssa sekä yhteensopivuus muiden AppHQ:sta satavilla olevien sovellusten kanssa.

Kauppa kaupan sisällä: AppHQ tarjoaa yrityksille Ciscon ylläpitämän, erittäin turvallisen sovelluskaupan. Yritykset voivat muokata sovelluskaupan ulkoasua niin, että se sopii yrityksen omaan graafiseen ulkoasuun: logot, ikonit ja värimaailma ovat täysin muokattavissa.

Lisäksi AppHQ:n kautta yritykset voivat jaella tehokkaasti sovelluksiaan organisaation sisällä. Esimerkiksi kirjanpito voi jakaa henkilöstöhallinta- ja palkanmaksusovellukset vain niiden ihmisten laitteille, joilla on oikeudet ja tarve niiden käyttämiseen. Näin oikeat sovellukset ovat oikeiden ihmisten saatavilla, eikä tarvitse pelätä, että olennaiset sovellukset puuttuvat tai ovat väärien ihmisten käytettävissä.

Tehostaa tietohallintoa: AppHQ Manager antaa tietohallinnolle mahdollisuuden estää tai sallia pääsyn tiettyihin sovelluksiin käyttäjän roolin, sovelluksen tyypin, lähteen tai kategorian perusteella. Tämä ominaisuus antaa tietohallinnolle mahdollisuuden hallita kustannustehokkaasti käyttäjien vapauksia korkea turvallisuustaso säilyttäen.

AppHQ-ekosysteemi sisältää Ciscon valitsemat johtavat kuluttaja- ja yrityssovellukset, jotka ovat täysin yhteensopivia ja integroituja Ciscon ryhmätyösovelluksiin, kuten Cisco WebExiin ja TelePresenceen. Tämän lisäksi tarjolla on johtavia business-to-business- sekä business-to-consumer-sovelluksia Ciscon kumppaneilta. Cisco lisää jatkuvasti uusia sovelluksia AppHQ:n valikoimaan asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Tietohallinto voi myös valita sopivimmat Android Marketin yli 200 000 sovelluksen joukosta.

Cisco AppHQ tarjoaa käyttäjäystävällisen käyttöliittymän sovellusten etsimiseen ja asentamiseen. Sovelluksia on mahdollista selata kategorioittain, kuten esimerkiksi uusimmat ja suosituimmat.

Cisco Cius on saatavilla Suomesta Ciscon kumppaneilta. Laitteen tavoitehinta on alle 1000€ (ALV 0%).

Cisco Cius -laite on nähtävillä Cisco Expo -tapahtumassa Messukeskuksessa huomenna tiistaina 13.9.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
TelePresence Technology -yksikön maajohtaja Owe Ekman
E: New Emailowe.ekman@cisco.com

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.