Uudet laitteet ja ratkaisut sallivat virtuaalikokousten järjestämisen myös tavallisista neuvotteluhuoneista

Cisco laajentaa TelePresence-tuoteperhettään ratkaisuilla, jotka nopeuttavat ja helpottavat virtuaalikokouksien järjestämistä.

Cisco TelePresence MX200 vähentää videoneuvottelutilojen kuormitusta. Sen ansiosta videoneuvottelut saadaan käyttöön organisaatioissa yhä laajemmin, kun laitteiston voi asentaa esimerkiksi tavalliseen neuvotteluhuoneeseen. MX200-päätelaite voidaan asentaa lähes mihin tahansa tilaan ja ottaa käyttöön noin viidessätoista minuutissa.

Cisco TelePresence Conductor helpottaa useiden samanaikaisten virtuaalikokouksien järjestämistä. Conductor esimerkiksi tarjoaa käyttäjille virtuaaliset henkilökohtaiset tunnukset, joiden avulla virtuaalikokoukseen voi osallistua melkein mistä tahansa.

Cisco julkistaa lisäksi ohjelmistopäivityksen (TC5.0, CTS 1.8), joka helpottaa videoneuvotteluiden järjestämistä Ciscon ja muiden valmistajien järjestelmien välillä.

”Videoteknologia arkipäiväistyy kovaa vauhtia. Ciscon ennusteen mukaan vuonna 2015 internetiin ladataan joka sekunti miljoona minuuttia videoita eli noin 674 vuorokautta. Siksi uskomme vahvasti videoiden hyödyntämiseen eri organisaatioissa ja haluamme helpottaa videoneuvottelujen käyttöä. Mielestämme on tärkeää, että videoneuvottelulaitteet ovat helppokäyttöisiä, käyttäjämääriin mukautuvia, kustannustehokkaita sekä ennen kaikkea yhteensopivia mahdollisimman monen muun päätelaitteen ja järjestelmän kanssa. Ciscon uusimmat julkistukset tukevat tätä kehitystä”, Suomen Ciscon TelePresence Technology -yksikön maajohtaja Owe Ekman sanoo.

Cisco on julkistanut myös joukon lisäratkaisuja, joilla Telepresence-toiminnot voi jakaa organisaatiossa yhä useammalle:

  • Cisco TelePresence Server 8710 ja 7010 v.2.2 sallii jopa 64 osallistujan kokoukset HD-versiona (720p30) ja 48 osallistujan kokoukset full HD -versiona (720p60 ja 1080p30).
  • Cisco TelePresence Multipoint Switch v. 1.8 tukee sekä Ciscon E- ja C-sarjan päätelaitteita että päätelaitteita, jotka käyttävät Telepresence Interoperability -protokollaa (TIP). Ennalta järjestettyyn kokoukseen voi osallistua miltä tahansa päätelaitteelta, ja yhden kokouksen voi skaalata jopa 90 päätelaitteelle.
  • Cisco MXE 5600 (Media Experience Engine) helpottaa reaaliaikaista sisältöjen jakamista, tallentamista ja suoratoistoa eri valmistajien standardinmukaisten päätelaitteiden välillä.
  • Cisco TelePresence Management Suite 13.1 ja Cisco TelePresence Manager ovat integroitavissa Microsoft Office- ja Lotus Notes -kalenteriohjelmiin, jolloin kokoukset voi käynnistää yhdellä napin painalluksella EX- ja C-sarjojen päätelaitteissa.
  • Cisco TelePresence TMS 13.1 ja Cisco TelePresence Manager (CTS-MAN) ovat integroitavissa Microsoft Office- ja Lotus Notes -kalenteriohjelmiin sekä muihin ryhmätyösovelluksiin. Ne sallivat kokousten käynnistämisen yhdellä napin painalluksella CTS-, EX- ja C-sarjojen päätelaitteissa.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2011/prod_061411c.html

Lisätiedot:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
TelePresence Technology -yksikön maajohtaja Owe Ekman
E: New Email owe.ekman@cisco.com

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.