Tilivuoden viimeisen neljänneksen 27 prosentin kasvu viimeisteli hyvän vuoden


Cisco (NASDAQ: CSCO) julkisti 31.7.2010 päättyneen tilivuotensa neljännen vuosineljänneksen sekä koko tilivuoden 2010 tuloksen. Maailman johtavan tietoverkkoratkaisujen toimittajan koko tilikauden 2010 liikevaihto oli 40 miljardia dollaria, kun se tilikaudella 2009 oli 36,1 miljardia dollaria. Liikevaihto kasvoi 10,9 prosenttia.

Yhtiön koko tilikauden 2010 nettotulos (GAAP) oli 7,8 miljardia dollaria eli 1,33 dollaria osakkeelta. Vastaavat luvut (GAAP) tilikaudelta 2009 olivat 6,1 miljardia dollaria eli 1,05 dollaria osakkeelta. Yhtiön nettotulos (non-GAAP) tilikaudelta 2010 oli 9,4 miljardia dollaria eli 1,61 dollaria osakkeelta, kun se tilikaudella 2009 oli 8 miljardia dollaria eli 1,35 dollaria osakkeelta.

Tilikauden 2010 neljännellä vuosineljänneksellä Ciscon liikevaihto oli 10,8 miljardia dollaria, mikä on 27 prosenttia enemmän kuin edellisen tilikauden 2009 neljännellä vuosineljänneksellä (8,5 miljardia dollaria).

Yhtiön tilikauden 2010 neljännen vuosineljänneksen nettotulos (GAAP) oli 1,9 miljardia dollaria eli 0,33 dollaria osakkeelta. Edellisvuoden neljännellä vuosineljänneksellä nettotulos (GAAP) oli 1,1 miljardia dollaria eli 0,19 dollaria osakkeelta. Yhtiön nettotulos (non-GAAP) oli tilikauden 2010 neljännellä vuosineljänneksellä 2,5 miljardia dollaria eli 0,43 dollaria osakkeelta, kun se edellisvuoden neljännellä vuosineljänneksellä oli 1,8 miljardia dollaria eli 0,31 dollaria osakkeelta.

"Kulunut neljännes oli taas erittäin vahva ja monella tavoin ennätyksellinen. Tilivuoden päättyessä asemamme on vahva, vaikuttavan liiketaloudellisen mallimme, hiotun innovaatiokoneistomme sekä kasvustrategiamme vakaan toteuttamisen ansiosta”, sanoo Ciscon pääjohtaja John Chambers.

"Maailmantalouden vaihtelevista merkeistä huolimatta näemme liiketaloudellisen mallimme ja tuloksentekokykymme toimiviksi. Jatkaessamme liiketoimintamme ja markkinaosuutemme kasvattamista IT-investoinneissa, keskitymme vakaasti auttamaan asiakkaitamme parantamaan tuottavuutta sekä kasvattamaan liiketoimintaansa. Luotamme erittäin voimakkaasti strategiaamme sekä aiomme jatkaa aggressiivisesti laajentumistamme alueille, joissa verkosta on tulossa alusta sekä alueille, joissa asiakkaamme haluavat meidän investoivan ja innovoivan", Chambers jatkaa.

Uuden tilikauden ensimmäisellä vuosineljännekselle Cisco odottaa myynnin kasvavan 18-20 prosenttia edellisvuoden vastaavaan vuosineljännekseen nähden.

Ciscon tuoreimpiin ratkaisujulkistuksiin kuuluu mm. Cisco Quad, joka on suuryrityksille suunnattu ryhmätyöalusta. Cisco Quad auttaa yritysten henkilöstöä olemaan yhteydessä toisiinsa ja tekemään ryhmätyötä entistä helpommin. Lisäksi Cisco integroi avoimen TelePresence-protokollansa (Telepresence Interoperability Protocol, TIP) vasta ostamansa Tandbergin TelePresence Server -teknologiaan. Näin Cisco edistää moninäyttöisten TelePresence-etäläsnäoloratkaisujensa yhteensopivuutta Tandbergin ja muiden valmistajien vastaavien ratkaisujen kanssa. Tämä lisää etäläsnäoloratkaisuiden käyttömahdollisuuksia eri organisaatioiden välillä.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote saatavilla osoitteessa:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2010/fin_081110.html