Standardipohjainen mobiilivideo nyt myös Mac-PC-ympäristöihin


Cisco integroi avoimen TelePresence-protokollansa (Telepresence Interoperability Protocol, TIP) vasta ostamansa Tandbergin TelePresence Server -teknologiaan. Näin Cisco edistää moninäyttöisten TelePresence-etäläsnäoloratkaisujensa yhteensopivuutta Tandbergin ja muiden valmistajien vastaavien ratkaisujen kanssa. Tämä lisää etäläsnäoloratkaisuiden käyttömahdollisuuksia eri organisaatioiden välillä.

Videoviestinnän käyttö on yksi suurimmista internet-liikenteen kasvattajista lähivuosina. Ciscon tuoreen Visual Networking Index 2009-2014 -ennusteen mukaan internet-liikenne maailmanlaajuisesti kasvaa yli nelinkertaiseksi 767 eksatavuun vuoteen 2014 mennessä. Kuluttajien IP-liikenteestä videoliikenteen osuus vuonna 2014 on yli 91 prosenttia. Internet-pohjaisten videopalaverien osuus on nopeimmin kasvava alue yritys-IP-liikenteessä, se 180-kertaistuu vuosien 2009-2014 aikana.

”Järjestelmäriippumattomat virtuaalikokoukset ovat ottaneet jälleen yhden askeleen eteenpäin. Erilaisten videoratkaisujen integroituessa toisiinsa videosta tulee yhä enemmän liiketoiminnassa käytettävä työkalu. Visual Networking Index -ennusteemme mukaan ’business video conferencing’ -kategorian ennustetaan kasvavan lähes kolme kertaa nopeammin kuin business IP -liikenteen yleisesti. Se vaan on niin paljon helpompaa ja ajankäytön kannalta tehokkaampaa palaveroida virtuaalisesti”, Suomen Ciscon toimitusjohtaja Esa Korvenmaa sanoo.

”Video on uusi Voice - mielestäni tämä kiteyttää ymmärrettävällä tavalla videoviestinnän nykyisen kysynnän ja käyttöönoton tason. Eri laitevalmistajien ratkaisujen yhteensopivuus on perusedellytys sille, että videokommunikaatio pystytään ottamaan laajamittaisesti hyötykäyttöön sekä organisaatioiden sisällä että niiden välillä ilman reunaehtoja. TIP:n myötä TelePresence on nyt aidosti osa organisaation yhtenäistä viestintää yhdessä sähköpostin ja PC-kollaboraation kanssa”, Ciscon TelePresence Technology Group -yksikön Suomen maajohtaja Owe Ekman puolestaan sanoo.

Lisäksi Cisco julkistaa uusia ratkaisuja, jotka laajentavat yhtiön ryhmätyöskentelytarjontaa. Movi for Mac -ohjelmisto ja muut Movi-täydennykset tuovat standardipohjaiseen mobiilivideon ryhmätyöskentelyyn Mac-PC-ympäristöihin. Movissa on myös mukana ClearPath-teknologia, joka optimoi videoliikenteen resoluution myös hitaammille tietoverkoille sopivaksi.

Cisco osti Tandbergin aiemmin tänä keväänä. Euroopan Komissio ja Yhdysvaltain oikeusministeriö ovat hyväksyneet kaupan.

Cisco TelePresence -huoneita on maailmanlaajuisesti käytössä yli 3 500 yli 550 organisaatiolla. Ciscolla itsellään on maailmanlaajuisesti käytössä 790 TelePresence-huonetta 52 maassa.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
toimitusjohtaja Esa Korvenmaa
esa.korvenmaa (at) cisco.com

TelePresence Technology Group, Cisco, puh. 09 4730 3801
maajohtaja Owe Ekman
owe.ekman (at) tandberg.com

Alkuperäiset englanninkieliset tiedotteet:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2010/prod_060810.html
http://newsroom.cisco.com/dlls/2010/prod_060210.html

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon teknologiaa käyttäen rakennetut tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen jakamisen ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatta. Ciscolle vuosi 2010 on juhlavuosi. Takana on jo 25 vuotta teknologiainnovaatioita ja yhteiskuntavastuuta. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.