Toisen sukupolven UCS-järjestelmä auttaa virtualisoimaan entistä tehokkaammin


Cisco on julkistanut uutuuksia Unified Computing System -järjestelmäänsä (UCS). Ratkaisujen avulla pystytään virtualisoimaan datakeskuksia ja rakentamaan pilvipalveluita entistä tehokkaammin. Samalla voidaan merkittävästi vähentää IT-kustannuksia ja sähkönkulutusta.

UCS-järjestelmä yhdistää laskentatehon, tietoverkon ja tallennuksen yhdeksi virtuaaliseksi kokonaisuudeksi. Sen avulla datakeskuksen siiloja voidaan hallita yhden työkalun kautta tehokkaasti ja virrankulutusta vähentäen. Cisco tuo nyt UCS-palvelimiin markkinoiden uusimmat 2- ja 4-kantaiset suoritinteknologiat, joiden avulla niihin saa 50-100 prosenttia enemmän suoritinytimiä. Aiempaan verrattuna yksittäisen suorittimen laskentateho voi jopa kolminkertaistua ja muisti jopa nelinkertaistua.

“Nostamme UCS-perheemme nyt todella raskaaseen sarjaan. Näiden tuotepäivitysten ja uusien tuotteiden ansiosta yhdessä palvelimessa voidaan pyörittää yhä useampia virtuaalikoneita, koska sen laskentakapasiteetti on jopa kolminkertainen. Tämä on tietysti kustannustehokasta, mutta säästää myös sähköä ja vähentää jäähdytystarvetta ja ympäristökuormitusta. Virrankulutus on jopa 10 prosenttia pienempi kuin vastaavissa kokoonpanoissa”, toteaa tekninen asiantuntija Lauri Toropainen Suomen Ciscosta.

“UCS-järjestelmän innovaatiot, kuten muistin laajennus ja virtualisoitu verkkokortti yhdistettynä Intel Xeon 5600 -suorittimien tehoon ovat tehneet UCS-järjestelmästä johtavan alustan liiketoimintakriittisille sovelluksille”, toteaa Ciscon palvelin- ja virtualisointiteknologiaryhmästä vastaava Soni Jiandani.

Julkistetut uutuudet ja ominaisuudet lyhyesti:

  • Ciscon uuden sukupolven UCS-järjestelmän M2 B-sarjan ja C-sarjan 2-kantaiset palvelimet, jotka perustuvat Intel Xeon 5600 -suoritinteknologiaan. Palvelimet sisältävät 50 prosenttia enemmän suoritinytimiä ja välimuistia edeltävään Xeon 5500-sarjaan verrattuna.
  • UCS-järjestelmän B-sarjan ja C-sarjan 4-kantaiset palvelimet ovat uutuustuotteita, jotka ovat jopa kolme kertaa tehokkaampia kuin perinteiset Unix-palvelimet. Ne käyttävät uusia Intel Xeon 7500 -suorittimia, joiden suorituskyky on jopa kolminkertainen vastaaviin perinteisiin 4-kantaisiin järjestelmiin. Niiden muistin suorituskyky on kaksinkertainen ja nopeus jopa yhdeksänkertainen. Uudet palvelimet auttavat vähentämään IT-hallinnointia, parantamaan kustannustehokkuutta sekä tarjoavat luotettavan vaihtoehdon monille RISC-pohjaisille järjestelmille.
  • Cisco UCS Manager auttaa rakentamaan vihreämpiä datakeskuksia. Intelin uusi Xeon 5600 -suoritinsarja tehostaa suoritinten virrankäytön hallintaa. IT-henkilöstö on vierastanut rautaan liitettyjä virranhallintaratkaisuja, koska niistä ei näe, mitä sovelluksia laitteissa ajetaan. Näin voidaan vahingossa hidastaa kriittisiä sovelluksia. UCS Managerin avulla IT-osasto voi älykkäästi yhdistää virta- ja jäähdytystoiminnot palvelinten provisiointiin. Tämän innovaation ansiosta IT-henkilöstö voi yhdistää virrankulutuksen työkuormavaatimuksiin, eivätkä liiketoiminnan kannalta kriittiset sovellukset kärsi.
  • Uutuuksien avulla datakeskuksen virrankulutusta voidaan vähentää jopa 10 prosenttia vastaaviin järjestelmiin verrattuna. Koska palvelinten suorituskyky paranee huomattavasti, jokaisessa laitteessa voidaan ajaa enemmän sovelluksia. Näin pystytään parantamaan myös kustannustehokkuutta ja vähentämään useiden laitteiden järjestelmähallinnointiin kuluvia kustannuksia.
  • Tuotteiden lisäksi julkistettiin Cisco Virtualization Services, palvelupaketteja virtualisoinnin ja datakeskusten suunnitteluun.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
tekninen asiantuntija Lauri Toropainen
lauri.toropainen (at) cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2010/prod_040610b.html