Cisco Borderless Access automatisoi verkkoon kirjautumisen, optimoi tietoverkon videoille ja auttaa säästämään energiaa


Cisco on julkistanut rajattoman tietoverkon (Cisco Borderless Network) arkkitehtuuriinsa uuden osa-alueen. Cisco Borderless Access -kokonaisuus koostuu tuotteista ja palveluista, joiden avulla organisaatiot voivat tarjota työntekijöilleen saumattoman ja tietoturvallisen pääsyn tietoon ja sovelluksiin sekä kiinteistä että langattomista verkoista, hallinnoida IT:n energiankulutusta ja optimoida videoiden välitystä. Osana uutta kokonaisuutta Cisco julkisti kolme uutta kiinteiden verkkojen kytkinperhettä: Cisco Catalyst 3560/3750-X -sarjat sekä Catalyst 2960-S-sarjan, jotka tuovat kattavasti ominaisuuksia kilpailukykyisesti hinnoiteltuna.

“Tietoverkkojen rakenne on muuttumassa. Organisaatioiden käyttäjät työskentelevät enenevässä määrin muualla kuin toimistolla, ja heidän käyttämänsä sovellukset ja palvelut sijaitsevat osin pilvessä, ts. muualla kuin organisaation palvelimilla. Silti organisaation on tarjottava henkilöstölle tietoturvallinen pääsy organisaation tietoon ja käytettyihin sovelluksiin riippumatta heidän käyttämästään päätelaitteesta tai verkosta”, sanoo Suomen Ciscon tekninen johtaja Jukka Nurmi.

Viime syksynä julkistetun Cisco Borderless Network -arkkitehtuurin avulla voidaan tarjota palveluita ja sovelluksia kenelle tahansa, mihin tahansa päätelaitteeseen ajasta ja paikasta riippumatta saumattomasti, luotettavasti ja tietoturvallisesti. Nyt julkistettu Cisco Borderless Access -kokonaisuus tuo uusia palveluita ja teknisiä ominaisuuksia kautta eri Ciscon reititin-, kytkin-, langattomien ja tietoturvateknologioiden.

“Uusi, sirpaloituva IT-ympäristö tuo paineita IT-osastolle, se ei voi suoraan kontrolloida esimerkiksi pilvessä sijaitsevia palveluita tai kirjavaa päätelaitekantaa. Cisco Borderless Network auttaa ottamaan tilanteen haltuun. Nyt julkistamamme Cisco Borderless Access muun muassa automatisoi verkkoon kirjautumisen prosessia ilman jokaisen laitteen erillistä konfigurointia, optimoi käytettävän verkon ja auttaa säästämään energiaa”, Nurmi jatkaa.

Cisco Borderless Access -kokonaisuuden tärkeimmät nyt julkistetut komponentit ovat:

Laajennettu EnergyWise: Auttaa organisaatioita seuraamaan ja hallinnoimaan verkkolaitteiden energiankulutusta. Nyt EnergyWise laajenee Cisco EnergyWise Orchestrator -ratkaisulla, joka tuo EnergyWisen piiriin myös verkossa olevat pöytä- ja kannettavat tietokoneet. Lisäksi nyt kolmansien osapuolten sovelluskehittäjät voivat liittää EnergyWisen omiin tuotteisiinsa.

Cisco TrustSec: Mahdollistaa organisaation tietoturvakäytäntöjen tuomisen kaikkiin verkkokirjautumisen teknologioihin kiinteissä ja langattomissa verkoissa sekä VPN-yhteyksissä. Siinä yhdistyvät identiteetin ja käytön hallinta, joka varmistaa, että käyttäjät tunnistetaan ja heille annetaan pääsy niihin palveluihin, joihin heillä on oikeus. Se myös valitsee itse, mikä verkko tarjoaa nopeimman yhteyden ja siten optimoi yhteyden.

Medianet: Medianet-ratkaisut mahdollistavat tietoverkon optimoinnin videoliikenteelle sekä päätelaitteiden että verkkoresurssien osalta. Nyt Medianet-ominaisuudet laajenevat kattamaan myös Catalyst-sarjan kytkimet ja ISR G2 -reitittimet.

Nyt julkistettujen Cisco Catalyst -sarjan kytkinuutuuksien tärkeimmät ominaisuudet:

  • Cisco Catalyst 2960-S -sarja sisältää 3000-sarjojen kytkinten ominaisuuksia (muun muassa kytkinten pinottavuuden) kilpailukykyisin hinnoin. Lisäksi se tarjoaa muun muassa jopa 50 prosentin virransäästön vastaaviin laitteisiin verrattuna.
  • Cisco Catalyst 3750-X ja 3560-X -sarjoihin sisältyy nyt Cisco StackPower -teknologia. Sen avulla useampiin samassa oleviin kytkimiin riittää yksi virtalähde, joka kuitenkin turvaa kaikkien toiminnan mahdollisessa virtakatkostilanteessa.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
tekninen johtaja Jukka Nurmi
jukka.nurmi (at) cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote ja kuvia:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2010/prod_031710.html