Uuden CRS-3-järjestelmän teho riittää kaikkien maailman elokuvien lataamiseen alle neljässä minuutissa


Cisco on julkistanut uuden järjestelmän, jonka avulla internetin suorituskyky voidaan nostaa uudelle tasolle. Cisco CRS-3 Carrier Routing System (CRS) vastaa videoliikenteen, mobiilien päätelaitteiden ja uusien internet-palveluiden räjähdysmäiseen kasvuun. AT&T, yksi maailman suurimmista teleoperaattoreista, on jo testannut Cisco CRS-3:n maailman ensimmäisessä 100 gigabitin runkoverkkoteknologian testissään.

Cisco CRS-3:n kapasiteetti on 322 terabittiä sekunnissa. Se mahdollistaisi kaikkien maailmassa tehtyjen elokuvien lataamisen alle neljässä minuutissa tai kaikkien kiinalaisten yhtäaikaisen videopuhelun. Cisco CRS-3 on suorituskyvyltään yli 12 kertaa lähimmän kilpailevan järjestelmän veroinen ja kolme kertaa tehokkaampi kuin sen edeltäjä, Cisco CRS-1.

“Internet-liikenteen profiili on muuttumassa. Videoliikenne, jatkuvasti lisääntyvä erilaisten päätelaitteiden liikkuva käyttö ja Web 2.0 -sovellukset ovat tähän pääsyitä. Siksi internet-palveluntarjoajien täytyy vahvistaa runkoverkkoaan, jotta kaistanleveys ja esimerkiksi viiveettömyys tukevat kehittyviä ja monisuuntaisia liikennemuotoja sekä pilvipalveluita. CRS-3 tuo tähän markkinoilla tällä hetkellä vahvimman vaihtoehdon. Operaattorit joutuvat myös ottamaan tämän muutoksen huomioon muun muassa kuluttajien palveluvaatimuksista ja työpaikkojen ryhmätyösovelluksista johtuen, mutta toisaalta se tarjoaa heille myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia”, sanoo Suomen Ciscon tekninen johtaja Jukka Nurmi.

Cisco CRS-3 mahdollistaa internet- ja pilvipalveluiden yhtenäisen tarjoamisen tuomalla tehon lisäksi älyä palveluntarjoajien seuraavan sukupolven tietoverkkoihin (IP NGN) ja datakeskuksiin. Älykkyys kattaa myös muun muassa palveluntarjoajien IPv6- ja IP/MPLS-teknologiat, jotka tukevat lisääntyviä pilvipalveluita. Cisco CRS-3 on yhteensopiva Cisco CRS-1-järjestelmän kanssa turvaten jo siihen tehdyt IT-investoinnit.

Cisco CRS-3 hyödyntää Network Positioning System (NPS) -järjestelmää, jossa sovelluskerros optimoi liikenteen sisällön perusteella ja tuo näin tehokkuutta ja joustavuutta tietoverkon toimintaan. Se hyödyntää uutta Cisco QuantumFlow Array -moniprosessoriteknologiaa, jossa yhden sirun sijaan on kuusi yhden lailla toimivaa sirua.

Lisäksi CRS-3 mahdollistaa jopa 60 prosentin virrankulutuksen säästön verrattuna vastaaviin järjestelmiin.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
tekninen johtaja Jukka Nurmi
jukka.nurmi (at) cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote ja kuvia:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2010/prod_030910.html