Tuottavuuden nostamisessa uudet työkalut ja -tavat ovat tärkeitä


Erilaiset ryhmätyökalut ja sosiaalisen median välineet tuovat uusia mahdollisuuksia organisaatioille ja julkishallinnolle lisätä tuottavuuttaan. Kokonaisvaltainen tietoturva mahdollistaa näiden uusien työkalujen entistä kattavamman käytön ja hyödyntämisen. Organisaation prosessit, teknologia ja kulttuuri ovat kaikki yhtä tärkeässä asemassa uusien työkalujen mahdollistamien uusien työtapojen käytössä.

Ciscon, F-Securen ja TeliaSoneran Tietoturvatapahtuma järjestettiin tänä vuonna yhdeksättä kertaa. Tapahtuma kokosi Helsingin messukeskukseen yhteen lähes 900 tietoturva-alan päättäjää ja asiantuntijaa. Tapahtuman avasi Tietoturvapäivä-hankkeen puheenjohtaja Anna Lauttamus-Kauppila Viestintävirastosta.

Valtion IT-johtaja Yrjö Benson käsitteli avauspuheenvuorossaan tietoturvan roolia, onko se kehityksen este vai varmistaja. Organisaation tietoturva ei saa olla liian lepsua tai liian tiukkaa, molemmissa tapauksissa vaikutukset ovat huonoja. Tietoturva on optimointikysymys ja sen pitää olla sisällä organisaation koko toiminnassa. On halvempaa ehkäistä ennalta kuin hoitaa vahinko.

Liikenne- ja viestintäministeri Suvi Lindén puhui puheenvuorossaan kansallisesta tietoturvastrategiasta ja laajakaistahankkeesta. Tietoyhteiskunnan rakentaminen vaatii luottamusta, joka puolestaan vaatii yhteistyötä. Tietoliikenteen turvaaminen on erityisen tärkeää globaalissa taloudessa. Nopeat tietoliikenneyhteydet ovat edellytys tietoyhteiskunnan palveluiden syntymiselle, ja nopeiden yhteyksien on oltava tasapuolisesti kansalaisten saatavilla.

”Organisaatiot tarvitsevat uusia keinoja kasvattaakseen tuottavuuttaan. Ryhmätyökalut ovat yksi keino parantaa kilpailukykyä. Kokonaisvaltainen tietoturva on se, joka mahdollistaa uusien työkalujen kattavan käytön. Prosessit, teknologia ja kulttuuri ovat kaikki yhtä tärkeässä asemassa, ja tietoturvan onkin ulotuttava läpi koko organisaation, työntekijästä tietoverkon tasolle. Jos asiakkaat tavoitetaan parhaiten ryhmätyökalujen avulla ja sosiaalisessa mediassa, on organisaation niitä käytettävä”, sanoo Suomen Ciscon toimitusjohtaja Esa Korvenmaa.

”Yrityksille niiden toiminnan älykäs verkottaminen on nykypäivänä olennainen osa kilpailukykyä. Työn tekemisen tavat, paikat ja välineet ovat muuttuneet, mutta toimintatavat eivät. Yritysten tulisi miettiä suunnitelma, jolla uudet viestintäpalvelut valjastetaan tukemaan paremmin yrityksen strategisia tavoitteita. Uusien toimintatapojen optimaalinen käyttöönotto edellyttää siirtymistä irrallisten viestintäpalvelujen hallinnasta kokonaisvaltaisesti hallittuun verkkoympäristöön, johon on integroitu tietoturva. Turvallinen ja kokonaisvaltainen verkkoratkaisu on yritykselle nopein tie kasvattaa kommunikaatiotehokkuuttaan ja sitä kautta tuottavuuttaan”, Soneran Yritysmyynnistä vastaava johtaja Petri Niittymäki sanoo.

”Sosiaalinen media uudistaa liiketoimintaa, avaa yrityksille uusia mahdollisuuksia ja tarjoaa uudenlaisia työtapoja. Yritysten on hyvä huolehtia perustietoturvasta, järjestelmien ajantasaisuudesta ja valita nykyaikaiset ja kattavat tietoturvaratkaisut suojaamaan tuottavuutta ja luottamuksellisia tietoja. Verkkoyhteisöjen suurilla käyttäjämäärillä on varjopuolensa ja niistä on tullut kiinnostava kohde verkkorikollisille”, toteaa Ilkka Ranta, F-Securen Suomen maajohtaja.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
toimitusjohtaja Esa Korvenmaa
esa.korvenmaa (at) cisco.com

F-Secure Oyj
Suomen maajohtaja Ilkka Ranta
puh. 040 0789 919
ilkka.ranta (at) f-secure.com

TeliaSonera Finland Oyj
Yritysmyynnistä vastaava johtaja Petri Niittymäki
puh. 040 302 3000
petri.niittymaki (at) teliasonera.com