Pääjohtaja Chambers: Tulos selvässä kasvussa, henkilöstöä palkataan lisää


Cisco (NASDAQ: CSCO) julkisti 23.1.2010 päättyneen tilivuotensa toisen vuosineljänneksen tuloksen. Ciscon liikevaihto toisella vuosineljänneksellä oli 9,8 miljardia dollaria, mikä on 8,0 prosenttia enemmän kuin edellisen tilikauden vastaavalla vuosineljänneksellä (9,1 miljardia dollaria).

Yhtiön tilikauden toisen vuosineljänneksen nettotulos (GAAP) oli 1,9 miljardia dollaria eli 0,32 dollaria osakkeelta. Edellisen tilivuoden vastaavalla vuosineljänneksellä nettotulos (GAAP) oli 1,5 miljardia dollaria eli 0,26 dollaria osakkeelta. GAAP-nettotulos parani 23,2 prosenttia.

Yhtiön nettotulos (non-GAAP) oli tilikauden toisella vuosineljänneksellä 2,3 miljardia dollaria eli 0,40 dollaria osakkeelta, kun se edellisen tilikauden vastaavalla vuosineljänneksellä oli 1,9 miljardia dollaria eli 0,32 dollaria osakkeelta.

“Toisen neljänneksen tulokset ylittivät odotuksemme ja uskomme niiden osoittavan selvästi, että olemme etenemässä talouden toipumisen toiseen vaiheeseen. Päättyneellä neljänneksellä näimme selvää kasvua ja parannusta lähes kaikilla alueilla liiketoiminnassamme”, sanoi Ciscon pääjohtaja John Chambers.

”Olemme luottavaisia, että strategiamme investoida liiketoimintaamme taloustaantumassa sekä keskittymisemme innovointiin, operatiivisen toiminnan tehostamiseen ja tuottavuuteen vievät meitä eteenpäin ja lisäävät kasvuamme markkinoilla. Uskomme olevamme erittäin hyvässä asemassa maantieteellisesti, asiakassegmenteissämme ja keskeisissä tuotekategorioissamme, kun maailmantalous jatkaa elpymistään ja asiakkaamme kasvattavat teknologiainvestointejaan”, Chambers jatkoi.

Kolmannelle vuosineljännekselle Cisco odottaa myynnin kasvavan 23-26 prosenttia edellisvuoden vastaavaan vuosineljännekseen nähden. Pääjohtaja Chambers kertoi myös Ciscon kasvattavan henkilöstömääräänsä seuraavien vuosineljänneksien aikana 2 000 - 3 000 henkilöllä.

Tilikauden 2010 toisella vuosineljänneksellä Cisco, EMC ja VMware julkistivat yhteistyöliittouman. Virtual Computing Environment coalition tarjoaa organisaatioille koosta riippumatta uuden lähestymistavan datakeskusten virtualisointiin sekä siirtymän yksityisiin pilvipalveluihin.

Cisco esitteli Las Vegasin Consumer Electronics Show (CES) -tapahtumassa pilottihankkeitaan, joissa kokeillaan virtuaaliläsnäolon tuomista myös koteihin. Lisäksi Cisco kertoi uusista asiakkaista Cisco Eos-ohjelmistoalustalleen, joka on media- ja viihdeyhtiöille tarkoitettu Web 2.0 -alusta verkkoyhteisöjen luomiseen.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote ja lisätietoja saatavilla osoitteessa:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2010/fin_020310.html