Uudet arkkitehtuurit tekevät datakeskuksista tehokkaampia, dynaamisempia ja tietoturvallisempia


Cisco, NetApp ja VMware laajentavat yhteistyötään ja alkavat tarjota uusia arkkitehtuureja, joiden avulla virtuaalisista datakeskuksista voidaan rakentaa tehokkaampia, dynaamisempia ja tietoturvallisempia. Tämä mahdollistaa IT-resurssien jakamisen organisaation senhetkisen tarpeen mukaan, mikä parantaa organisaatioiden ketteryyttä.

Ensimmäinen laajennetun Cisco-NetApp-VMware-yhteistyön tuottama uutuus on Secure Multi-tenancy Design Architecture, joka tarjoaa tietoturvallisia pilvipalveluympäristöjä eristämällä yhteisiä IT-infrastruktuureja käyttävien eri asiakkaiden, liiketoimintayksiköiden ja osastojen IT-resurssit ja sovellukset. Yhtiöt tarjoavat myös yhteisesti tukea asiakkailleen arkkitehtuurien hyödyntämiseen virtualisoitujen infrastruktuurien rakentamisessa.

”Yhdessä voimme mullistaa datakeskuksien toiminnan. Yhteinen visiomme on dynaaminen datakeskus, joka toimii pilvipalveluiden alustana mahdollistaen palveluna toimitettavat IT-resurssit. IT:stä tulee dynaamisesti käytettävää senhetkisen tarpeen mukaan. Cisco, NetApp ja VMware ovat valmiit vastaamaan tämän asettamiin infrastruktuurivaatimuksiin”, sanoo NetAppin Suomen maajohtaja Mika Matikainen.

”Yhtiöidemme yhteistyö on osoitus avoimuuden ja standardien voimasta. Pilvipalveluiden kysyntä Suomessa on kovaa kaikenkokoisissa yrityksissä. Arkkitehtuurimme mahdollistavat suomalaisille palveluntarjoajille kattavan pilvipalveluiden kehittämisen ja tarjoamisen, kun yhteisratkaisumme tuo ’virtuaalisen sentin ilmaa’ datakeskuksesta asiakkaille siivutettavien resurssien väliin”, kertoo Suomen Ciscon virtualisoinnista vastaava Tommi Saxelin.

Secure Multi-tenancy Design Architecture on end-to-end-arkkitehtuuri, joka eristää IT-resurssit jaetuissa virtuaali- ja yrityspilviympäristöissä. Arkkitehtuuri auttaa asiakkaita, järjestelmäintegraattoreita ja palveluntarjoajia rakentamaan sisäisiä ja ulkoisia pilvipalveluita, joissa asiakkaat, liiketoimintayksiköt, osastot tai määritellyt tietoturva-alueet voidaan eristää toisistaan infrastruktuurin laskenta-, tietoverkko-, tallennus- ja hallinnointikerroksissa. Arkkitehtuuri tarjoaa käyttöönotto- ja konfigurointimalleja sekä parhaita käytäntöjä ratkaisujen rakentamiseen.

Secure Multi-tenancy Design Architecture käyttää Cisco Nexus -sarjan kytkimiä ja Cisco Unified Computing System -järjestelmää, NetApp FAS storage with MultiStore -tallennusratkaisuja ja VMware vSphere- ja vShield Zone -tietoturvaa.

”Tietoverkko-, palvelin- ja tallennusinfrastruktuurin virtualisoiminen uudistaa datakeskukset. Yhtiöidemme tarjoamat teknologiat ovat perusta sekä yksityisille että julkisille pilvipalveluille ja mahdollistavat tiedon ja sovellusten siirtämisen näiden pilvien välillä. Jaettu virtuaali-infrastruktuuri vaatii eri käyttäjäorganisaatioiden resurssien eristämisen toisistaan, mutta samalla heidän palvelutasonsa jatkuvan ylläpitämisen. Yhteistyömme tekee tämän mahdolliseksi”, kertoo VMwaren toimitusjohtaja Paul Maritz.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
datakeskuksista ja virtualisoinnista vastaava tuotepäällikkö Tommi Saxelin
tommi.saxelin (at) cisco.com

NetApp Finland Oy
maajohtaja Mika Matikainen, puh. 040 515 3700
mika.matikainen (at) netapp.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2010/prod_012610b.html