Yhtiö julkisti CES-tapahtumassa myös viihdealustansa uusia asiakkaita


Cisco on Las Vegasin Consumer Electronics Show (CES) -tapahtumassa kertonut piloteistaan, joissa kokeillaan virtuaaliläsnäolon tuomista myös koteihin. Lisäksi Cisco kertoi uusista asiakkaista Cisco Eos-ohjelmistoalustalleen, joka on media- ja viihdeyhtiöille tarkoitettu Web 2.0 -alusta verkkoyhteisöjen luomiseen.

Cisco julkisti CESissä pilotteja, joissa otetaan ensiaskeleet virtuaaliläsnäolon tuomisessa myös koteihin. ”Home TelePresence” hyödyntää HDTV-teknologiaa ja laajakaistayhteyttä ja tuo olohuoneeseen luonnollisen kaltaisen videoviestinnän. Yhdysvalloissa pilotti alkaa keväällä yhteistyössä Verizonin kanssa. Euroopassa konseptia pilotoidaan myöhemmin tänä vuonna Ranskassa France Telecomin kanssa.

”Ciscon TelePresence-teknologia ja korkealaatuiset laajakaistaverkot tuovat koteihin kokonaan uudenlaisen videoviestintävaihtoehdon. Virtuaaliläsnäolo tekee sukulaisten ja ystävien tapaamisen helpoksi ja poistaa välimatkojen merkitystä. Home TelePresence toimii myös tavallisten videopuheluiden kanssa, joten varhaiset käyttäjät voivat olla yhteydessä tavallisen pöytäkoneen ja verkkokameran omaaviin,” sanoo Ciscon Emerging Technologies -yksikön johtaja Marthin de Beer.

Lisäksi Cisco kertoi uusista asiakkaista Cisco Eos-ohjelmistoalustalleen. Cisco Eos on media- ja viihdeyhtiöille tarkoitettu Web 2.0 -alusta. Se yhdistää sosiaalisen verkostoitumisen, sisällönhallinnan sekä sivustonhallinnan yhteen ympäristöön. Alustan uusine ominaisuuksineen ovat ottaneet käyttöön Travel Channel, All Access Today ja The Eleven Seven Music Group/Tenth Street Entertainment. Ratkaisulla mediayhtiöt voivat luoda, hallita ja laajentaa verkkopalveluja ja -yhteisöjä artisteilleen ja tuotannolleen. Cisco tarjoaa Eos-alustaa Software-as-a-Service (SaaS) -ratkaisuna.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
kollaboraatioratkaisuista vastaava tuotepäällikkö Rasmus Almqvist
rasmus.almqvist (at) cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2010/prod_010610c.html