Lehdistötiedote

29.10.2009

Ciscon kokousteknologia saa Kööpenhaminan ilmastokokouksen vihertämään
Etäosallistuminen laajentaa osallistujamäärää ja vähentää kokousmatkustamista

Cisco auttaa joulukuussa Kööpenhaminassa järjestettävää YK:n ilmastokokousta (COP15) organisoimaan tapahtuman mahdollisimman ympäristöystävällisesti ja tehokkaasti. Cisco rakentaa Kööpenhaminan ilmastokokoukseen Global Climate Change Meeting Platform (GCCMP) -alustan, joka koostuu Cisco TelePresence -virtuaalineuvotteluratkaisusta ja muista Ciscon kokousteknologioista. Alusta mahdollistaa osallistumisen kokoukseen entistä laajemmalle joukolle asiantuntijoita ja päättäjiä, mikä lisää kokouksen painoarvoa ja merkitystä. Samalla säästetään myös ympäristöä, kun kokoukseen voi osallistua ilman matkustamista.

“Tanskan hallitus haluaa järjestää COP15-kokouksen mahdollisimman ympäristöystävällisesti ja yhteistyötä tukien. Ciscon teknologian hyödyntäminen tukee tätä tavoitetta. TelePresence-virtuaalineuvotteluratkaisun ansiosta kokousdelegaatiot voivat tavata kollegoja, asiantuntijoita ja neuvonantajia eri puolilta maailmaa ja hyödyntää heidän asiantuntemustaan ilmastosopimuksen synnyttämiseksi. Kokousalusta avaa kattavan ja tehokkaan poliittisen keskustelun” toteaa osastonjohtaja Svend Olling Tanskan ulkoministeriöstä.

“Cisco TelePresence sekä Ciscon puhe- ja verkkokokouspalvelut mahdollistavat ilmastokeskusteluun osallistumisen ilman matkustamiseen kuluvaa aikaa, rahaa ja hiilidioksidipäästöjä. Virtuaalineuvottelualustan ansiosta asiantuntijat ja päättäjät voivat keskustella ja kokoustaa ennen tapahtumaa, sen aikana ja sen jälkeen. Myös Suomen Cisco on osa virtuaalineuvottelualustaa ja tarjoaa suomalaisvirkamiehille mahdollisuuden osallistua ilmastokokoukseen TelePresencen välityksellä”, sanoo Cisco Systems Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Korvenmaa.

COP15 järjestetään Kööpenhaminassa 7.-18.12.2009. Kokouksen tavoitteena on päästä kansainväliseen sopimukseen kaikkien maiden kasvihuonepäästöjen vähentämisestä.

Ciscon alusta tarjoaa puhe-, video- ja verkkokokoustyökalut 12 000 -15 000:lle kokoukseen osallistuvalle 192:n eri maan edustajalle sekä 3000 - 4000:lle median edustajalle.

COP15-kokousta varten rakennetaan neljä Cisco TelePresence -virtuaalineuvotteluhuonetta, joista voi olla yhteydessä 77:een eri puolilla maailmaa sijaitsevaan Cisco TelePresence -huoneeseen. Virtuaalineuvottelussa kokouskokemuksen täytyy tuntua aivan yhtä aidolta kuin saman neuvottelupöydän ääressä.

Cisco on itse hyödyntänyt omassa toiminnassaan yli 650:ta TelePresence-huonetta, jotka sijaitsevat 200 kaupungissa 45 eri maassa. Cisco on pystynyt niiden ansiosta vähentämään kasvihuonepäästöjään 181 000 tonnia, mikä vastaa suuren suomalaisen kaupungin kaukolämmityksestä syntyvää päästömäärää.

Lisätietoja COP15-kokouksesta:
http://www.cisco.com/en/US/solutions/ns669/climate_change_conference.html
http://en.cop15.dk/frontpage

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
toimitusjohtaja Esa Korvenmaa
esa.korvenmaa@cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_102909.html

 

 

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi