Yhtiöltä uudistettu ryhmätyökokonaisuus ja uusi sosiaalisen median alusta yrityskäyttöön


Cisco on julkistanut laajan kirjon uusia ratkaisuja, joiden ansiosta organisaatioiden työntekijät voivat hankkia tietoja ja olla yhteydessä keskenään kuhunkin tilanteeseen tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Uudet WebEx-, TelePresence- sekä Unified Communications -alueilla julkistetut ryhmätyö- ja sosiaalisen median ratkaisut mahdollistavat helpot ja nopeat ihmisten, asiantuntemuksen ja tiedon haut ja sekä tilapäisten että pysyvien verkostojen luomisen niin organisaatioiden sisällä kuin niiden välillä kanavasta ja päätelaitteesta riippumatta.

”Ihmisten työskentely perustuu pitkälti vuorovaikutteiseen kanssakäymiseen eri sidosryhmien edustajien kanssa, mutta tämänhetkiset työkalut eivät tue tätä. Teknologian tulee edesauttaa kullekin tehtävälle tarkoituksenmukaisinta kanssakäymistä ja auttaa tekijöitä ottamaan työprosessit haltuun. Uusi ratkaisukokonaisuutemme yhdistää organisaation ryhmätyö- ja muut työkalut yhdeksi saumattomaksi kokonaisuudeksi. Tuomme sosiaalisen median edut yrityskäyttöön”, kertoo Suomen Ciscon ryhmätyöratkaisuista vastaava Rasmus Almqvist.

Nyt julkistetun Cisco-kokonaisuuden kolme tärkeintä elementtiä ovat: videoneuvottelujen yhteentoimivuus ja niiden tarjoamat liiketoimintamahdollisuudet, palveluna tuotettu sähköposti, jossa on otettu huomioon tulevaisuuden työskentelytavat ja yhteisötyökalujen etujen tuominen liiketoimintaan.

”Kanssakäyminen ei enää tapahdu teknologian ehdoilla, vaan teknologia tukee kuhunkin tilanteeseen luontevinta yhteydenpitotapaa. Työn tekemisestä tulee taas ihmiskeskeistä”, Almqvist jatkaa.

Ciscon uutuusjulkistuksen tärkeimmät ratkaisut ovat:

Cisco Enterprise Collaboration Platform: Organisaatioille suunnattu sosiaalisen median työtila, ”Facebook yrityksille”, jonka avulla voidaan rakentaa yhteisö tietyn teeman tai asian ympärille organisaation sisällä sekä organisaatioiden välillä. Työtilassa säilyvät kaikki viestit sekä niihin liittyvät materiaalit.

Cisco WebEx Mail: Hostattu on-demand-sähköpostiratkaisu, joka on muun muassa Microsoft Outlookin kanssa yhteensopiva. Palvelu tarjoaa jopa 25 gigatavua tallennustilaa. Ratkaisun suunnittelussa on otettu huomioon uudet tulevat Web 2.0 -tyyppiset palvelut.

Cisco TelePresence WebEx Engage: Yhdistää WebEx-ryhmätyöympäristön ja TelePresence-virtuaalikokousympäristön. Yhdellä napin painalluksella yhdistyvät samaan kokoukseen WebEx ja TelePresence, ja osallistujat ovat samanarvoisia päätelaitteesta riippumatta.

Cisco TelePresence Directory: TelePresence-virtuaalikokouspaikkojen ”keltaiset sivut”.

Lisäksi kaikkiin ratkaisuihin liittyy Ciscon läsnäolotieto (federated presence), jonka avulla kaikissa Cisco-ryhmätyökaluissa näkyy käyttäjän läsnäolostatus.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Ryhmätyöratkaisuista vastaava Rasmus Almqvist
rasmus.almqvist (at) cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_110809.html