Lehdistötiedote

19.01.2009

Ciscon uusi langaton tukiasema vauhdittaa yritysten siirtymistä liikkuvaan työhön
Aironet 1140 -sarjan langaton tukiasema yhdistää suorituskyvyn ja helpon käyttöönoton tyylikkääksi paketiksi

Cisco tuo markkinoille uuden sukupolven langattoman tukiaseman, jossa yhdistyvät 802.11n-teknologia ja helppo käyttöönotto. Uusi Cisco Aironet 1140 -sarjan tukiasema parantaa langattomien verkkojen puhe-, video- ja rich media -toiminnallisuutta ja suorituskykyä sekä integroituu helposti mihin tahansa suuryritysverkkoon. Uutuuden ansiosta yritykset voivat helposti ja kustannustehokkaasti siirtyä hyödyntämään erilaisia mobiilipäätelaitteita ja -ratkaisuja.

Cisco Aironet 1140 -sarjan tukiasema tulee markkinoille hetkellä, jolloin liikkuva työ ja ryhmätyöskentely lisääntyvät yhä useammassa yrityksessä.

“Yritykset tarvitsevat uuden sukupolven mobiiliratkaisuja kehittääkseen liiketoimintaansa ja yksinkertaistaakseen yritysjärjestelmiään. Erilaisten mobiilipäätelaitteiden kirjo kasvaa ja ryhmätyöratkaisujen käyttö lisääntyy. Liikkuvaa työtä tekevät odottavat yhä enemmän mobiilipäätelaitteiltaan. Siksi yritysten täytyy kehittää myös langattomia ratkaisujaan yhä suorituskykyisemmiksi. 802.11n-teknologia ja helposti käyttöön otettava Cisco Aironet 1140 -sarjan tukiasema on suunniteltu nimenomaan tähän tarpeeseen”, toteaa Suomen Ciscon tekninen asiantuntija Tomi Järventie.

Uudessa tukiasemassa yhdistyvät 802.11n-teknologian suorituskyky ja Power over Ethernet (PoE) -standardin mahdollistama helppo käyttöönotto. PoE-virransyötön ansiosta tukiasema ei tarvitse erillisiä virtalähteitä, mikä helpottaa käyttöönottoa erityisesti toimistoympäristöissä. Tukiasema on myös muotoilultaan ja kooltaan toimistoympäristöön sopiva.

Cisco Aironet 1140 -sarjan tukiasema

  • On helposti integroitavissa mihin tahansa suuryritysverkkoon ja toimii yhdessä aiemmin hankittujen Ciscon WLAN-kontrollerien kanssa. Näin ratkaisu auttaa alentamaan kokonaiskäyttökustannuksia sekä suojaa aiempia investointeja.
  • Tukiasema on saatavissa myös Eco-Pack-pakkauksessa, jossa yksi pakkaus sisältää 10 tukiasemaa. Näin pystytään vähentämään pakkausmateriaalin käyttöä.
  • Tukiasema hyödyntää Cisco M-Drive -teknologiaa, joka muun muassa parantaa langattoman verkon toiminta-aluetta sekä kapasiteettia ja helpottaa sen hallintaa. Lisäksi sen ClientLink-ominaisuuden ansiosta voidaan tehostaa olemassa olevien 802.11g/a-päätelaitteiden suorituskykyä jopa yli 5 prosenttia ja siten pidentää  niiden käyttöikää. ClientLink-ominaisuus on saatavissa ohjelmistopäivityksenä Cisco Aironet 1140 -sarjan sekä aiemmin julkistettuun Cisco Aironet 1250 -sarjan tukiasemaan vuoden 2009 kevään aikana.
  • Cisco Aironet 1140 -sarjan tukiaseman listahinta on 1 299 dollaria (USD). Kymmenen tukiaseman paketin listahinta on 12 990 dollaria (USD).

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
tekninen asiantuntija Tomi Järventie
tomi.jarventie (at) cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_011309b.html

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.