Virtuaalikokoukset yhä laajemmin käytettävissä organisaatioiden väliseen viestintään, myös palveluna


Cisco TelePresence -virtuaalikokousratkaisu laajenee ja avaa enenevässä määrin uusia yhteydenpito- ja liiketoimintamahdollisuuksia. TelePresence toimii nyt laajemmin eri palveluntarjoajien ja organisaatioiden verkoissa sekä eri valmistajien ryhmätyökalujen kanssa. Tämä mahdollistaa erilaiset ja kuhunkin tilanteeseen sopivat yhteydenpitomenetelmät esimerkiksi asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa.

Suomessa yhä useammassa organisaatiossa on havahduttu pohtimaan, miten yritysten välistä viestintää voisi tehostaa. Haasteena on kuitenkin tähän asti ollut se, että organisaation omaan käyttöön hankitut videoneuvotteluratkaisut eivät ole olleet yhteensopivia toisen organisaation käyttämien järjestelmien kanssa.

”Pitkien etäisyyksien vuoksi Suomessa erilaisille ryhmätyöskentelyratkaisuille on mitä erilaisimpia mahdollisuuksia. Maantieteellisesti hajallaan olevat organisaatiot voisivat esimerkiksi hyödyntää maakunnissa sijaitsevien hotellien aulojen yhteyteen sijoitettuja tuntihinnoiteltuja TelePresence-huoneita. Toinen mahdollinen skenaario on, että suurimpien kaupunkien sisääntuloväylien yhteyteen rakennetaan Lähitoimisto-kokonaisuuksia. Niissä eri organisaatioissa työskentelevät työntekijät voisivat hyödyntää työtä tehostavia ryhmätyöratkaisuja ja samalla välttää ruuhkassa istumista tai turhaa autolla ajelua”, sanoo Suomen Ciscon TelePresence-ratkaisuista vastaava Rasmus Almqvist.

Cisco TelePresencen käytettävyyttä laajentaa edelleen nyt julkistettava Cisco TelePresence 1100. Se on yhden 65-tuuman ruudun ja kameran järjestelmä, joka voidaan sijoittaa mihin tahansa kokoushuoneeseen ilman huoneen muutostöitä. Ciscon strategia on tuoda TelePresence-järjestelmän käyttö yhä useamman tahon ulottuville myös organisaatioiden välillä ja palveluna.

Organisaatioiden välinen Cisco TelePresence -liikenne kasvaa yli 35 prosentin kuukausivauhtia. Tällä hetkellä kahdeksan palveluntarjoajaa viidellä eri mantereella tarjoaa Cisco TelePresence -palveluita: AT&T, BT, Orange, NTT, Tata Communications, Telefonica, Telstra ja uusimpana Telmex. Näin yli 350 Cisco TelePresenceä käyttävää organisaatiota maailmalla voi järjestää keskenään virtuaalikokouksia verkosta ja kaistantarjoajasta riippumatta. Suomalaisista organisaatiosta esimerkiksi TeliaSonera, Elisa ja Wärtsilä hyödyntävät jo Cisco TelePresenceä.

”Visiomme on tuoda vuonna 2006 julkistamamme TelePresence-ratkaisu kaikkien organisaatioiden ulottuville, riippumatta näiden nykyisistä tietojärjestelmistä tai operaattoriyhteyksistä. Yhteensopivat ryhmätyöratkaisut ovat avainasemassa muun muassa asiakas- ja alihankkijayhteydenpidossa”, kertoo Almqvist.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
TelePresence-ratkaisuista vastaava Rasmus Almqvist
rasmus.almqvist (at) cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_090909c.html