TeliaSonera vahvana Cisco-teknologiaan pohjautuvissa managed services -palveluissa


Cisco on uudistanut kumppaniohjelmaansa kehittämään kumppaneidensa palvelutarjoomaa ja näiden loppuasiakkaiden palvelukokemusta. Cisco Next Generation Managed Services Channel Program (MSCP) -ohjelma tuo siihen sertifioituville yhtiöille globaalisti hyväksytyt, ITIL- ja ISO 20000 -sertifioidut prosessit Cisco-teknologiapohjaisten palveluiden tarjoamiseen. Ohjelma myös mahdollistaa kanavakumppaneille erikoistumisen yhä laajemmin Cisco-teknologiaan pohjautuvien palveluiden tarjoamiseen asiakkaille. Suomessa TeliaSonera on saavuttanut MSCP-sertifioinnin ja on vahvassa asemassa tarjoamaan kyseisiä palveluita yritysasiakkailleen jopa globaalisti.

Ovum Research -tutkimuslaitoksen mukaan managed services -markkina on maailmanlaajuisesti 42 miljardia dollaria ja kasvaa 20 prosentin vuosivauhtia. Yritykset ovat siirtymässä ostamaan IT-palveluita managed services -periaatteella vähentääkseen alkuinvestointeja, taatakseen tietynsuuruisen kustannustason ja siirtääkseen kuluja käyttökuluiksi.

”Suomessa ollaan erityisen edistyksellisiä siinä, että halutaan enenevässä määrin ostaa IT:tä palveluna. Kumppaniemme liiketoiminta muuttuu tämän trendin myötä. Meidän tulee tarjota kumppaneillemme sellaiset puitteet, että he voivat kehittää toimintaansa yhdessä kanssamme. Managed Service -kumppanimalli tarjoaa myös kerralla globaalin palvelun sertifioinnin mahdollisuuden, joka on merkittävä ero perinteiseen ratkaisumyynti-kumppanimalliin”, sanoo Suomen Ciscon kumppaniliiketoiminnan johtaja Jaakko Hyttinen.

”Uusi ohjelmamme tuo kumppaneillemme monenlaisia mahdollisuuksia erikoistua. Ohjelmamme ansiosta kumppanimme tuovat asiakkailleen entistä terävämpää Cisco-teknologian osaamista ja niihin pohjautuvien palveluiden tarjoamista. Sertifioinnin ansiosta suomalaisten kumppaneidemme ulottuvilla on nyt koko maailma”, Hyttinen jatkaa.

”Asiakkaat tarvitsevat nykyään päästä päähän hallittua sähköistä liiketoiminta-alustaa, joka mahdollistaa joustavasti laadukkaiden palveluiden tarjoamisen verkon kautta. MSCP-auditointi todentaa teknologiaosaamisen lisäksi palveluntarjoajan hallintaprosessien osaamisen, esimerkiksi verkonhallintaan liittyen. Sertifiointi osoittaa asiakkaillemme prosessien ja palveluosaamisen vahvuutemme hallita esimerkiksi DataNet-verkkoon perustuvaa sähköistä palvelualustaa kokonaisuutena, korkealla käytettävyydellä ja tietoturvallisesti”, toteaa TeliaSonera Finlandin tuotemarkkinointijohtaja John Saario.

Cisco Next Generation Managed Services Channel Program (MSCP) -ohjelma sisältää erilaisia tasoja ja osa-alueita tuoden kumppaneille mahdollisuuksia yhä vankempaan erikoistumiseen valitsemiinsa alueisiin. Ohjelma mahdollistaa kolmen eritasoisen luokituksen: master, advanced ja express, suorittamisen. Tuotteiden ja ratkaisuiden tilausprosessia on kevennetty. Lisäksi kumppanit voivat jakaa resursseja keskenään.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
kumppaniliiketoiminnan johtaja Jaakko Hyttinen
jaakko.hyttinen (at) cisco.com

TeliaSonera Finland
tuotemarkkinointijohtaja John Saario
040 502 6069
john.saario (at) teliasonera.com