Lehdistötiedote

09.07.2009

Kööpenhaminan ilmastokokous luottaa Ciscon teknologiaan
Cisco TelePresence-virtuaalineuvottelujärjestelmä on avainroolissa globaalin konferenssin yhteydenpidossa

Tanskan ulkoministeriö on valinnut Ciscon Kööpenhaminassa järjestettävän YK:n ilmastokokouksen viralliseksi teknologiakumppaniksi. Cisco toimittaa kokoustiloihin viestintäteknologiaa, muun muassa Cisco TelePresence -virtuaalineuvottelujärjestelmiä.

YK:n ilmastokokous COP15 järjestetään Kööpenhaminassa 7.-18.12.2009. Cisco TelePresencen avulla vähennetään kokoukseen liittyvää matkustamista ja pienennetään energiankulutusta. Kokoukseen osallistuvat yritysten, yhteisöjen ja median edustajat voivat olla järjestelmän kautta yhteydessä kotimaihinsa ja järjestää virtuaalikokouksia ja -tapaamisia. Myös ilmastokokouksen valmistelut hoidetaan TelePresencen avulla.

”Ilmastokokouksessa käsitellään suuria, koko maapallon tulevaisuutta koskettavia asioita. Isäntäkaupunkina tunnemme vastuumme ja haluamme tehdä osuutemme. Haluamme kehittää toimivia yhteistyötapoja ja kannustaa kokouksen osanottajia toimimaan ja työskentelemään kestävällä tavalla. Ciscon teknologia auttaa tavoitteidemme saavuttamisessa”, osastopäällikkö Svend Olling Tanskan ulkoministeriöstä sanoo.

Cisco on jo kolmen vuoden ajan kehittänyt hiilidioksidipäästöjen leikkaamiseen tähtäävää Connected Urban Development -ohjelmaa. Cisco uskoo, että yhteiskuntarakenteita voidaan kehittää kestävällä tavalla käyttämällä nykyaikaista informaatio- ja viestintäteknologiaa, kuten edistyneitä virtuaalineuvotteluratkaisuja. Ne vähentävät muun muassa matkustamisen tarvetta.

”Kööpenhaminan ilmastokokouksen myötä tietoverkkojen älykäs käyttö nousee merkittävään rooliin. Älykkäät tietoverkot ja teknologia ovat avainasemassa, kun halutaan muuttaa ihmisten arki ja työelämä kestävämmälle pohjalle. Esimerkiksi pitkien etäisyyksien Suomessa älykkäät tietoverkot mahdollistavat ihmisten ja ympäristön kannalta järkevämmän kaavoitus- ja rakentamispolitiikan, esimerkkinä Amsterdamiin viime syksynä rakennettu etätyökeskus”, Cisco Finlandin toimitusjohtaja Esa Korvenmaa pohtii.

YK:n 15. ilmastokokouksen virallinen kokoussivusto on osoitteessa www.cop15.dk.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy
tekninen johtaja Tommi Saxelin
p. 0204 7061
tommi.saxelin (at) cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_060309c.html

Ciscon Connected Urban Development -projektin kotisivu:
http://www.connectedurbandevelopment.org/

Lisätietoja Ciscon Smart Work -etätyökeskuksesta:
http://www.cisco.com/web/FI/press/press_releases/2008/tiedote_20081021.html

 

 

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi