Lehdistötiedote

08.09.2009

”Tuplakupla” avaa tietä ihmiskeskeisyyteen: Tietoverkosta kehittyy liiketoiminnan ja yhteisöllisyyden ydin
Cisco Expossa innovoitiin tulevaisuuden maailmaa

Web 2.0 ja sosiaalinen media mahdollistavat uudenlaisen vuorovaikutuksen asiakkaiden kanssa sekä uudenlaisen markkinoinnin, viestinnän, yhteisöllisen tekemisen ja yhdessä luomisen. Tietoverkoista on tullut alusta, joka mahdollistaa uudenlaisen yhteisöllisyyden ja asiakaslähtöisyyden. Syntyy ihmiset, tiedon ja yhteisöt yhdistäviä verkostoja.

”Tietoverkot mahdollistavat uudenlaisen yhteisöllisyyden niin sanotun sosiaalisen median kautta. Tuore tasa-arvokohu osoitti, että sosiaalisessa mediassa sana kulkee paljon nopeammin ja leviää paljon laajemmalle kuin perinteisten kanavien kautta olisi ollut mahdollista. Tämä on liiketoiminnalle suuri mahdollisuus, mutta se vaatii todellista asiakaslähtöisyyttä. Myyntikeskeisestä ajattelusta täytyy siirtyä vuorovaikutuskeskeiseen. Kuluttajasta on nyt todella tullut kuningas”, kertoi Suomen Ciscon toimitusjohtaja Esa Korvenmaa.

Teollisuudenalojen ja talouden kehittyminen vaatii aika ajoin ”luovan kaaoksen” jakson. Alkaneen vuosituhannen ”tuplakuplan” eli internet- ja rahoituskriisien jälkimainingit ovat avanneet organisaatioille, julkiselle sektorille ja yhteiskunnalle uusia näkymiä vastata ympäristön, tuottavuuden ja kestävän kehityksen haasteisiin.

”Kun aikaisemmin liiketoiminta oli dokumenttikeskeistä ja perustui siihen, että yritykset tarjoavat tuotteita ja palveluja asiakkailleen, web 2.0 -maailmassa liiketoiminta perustuu ihmiskeskeisyyteen ja siihen, että ihmiset itse vaativat ja haluavat tietynlaisia tuotteita ja palveluita. Näin ollen yhä enenevässä määrin koko liiketoiminnan ekosysteemi perustuu yhteistyöhön ja yhteisöllisyyteen. Siiloissa lymyily ei enää toimi”, totesi Ciscon Euroopan palveluliiketoiminnasta vastaava johtaja Nick Earle, Cisco Expo Helsinki –tapahtumassa.

Toista kertaa Suomessa järjestetty Cisco Expo kokosi yhteen merkittäviä kotimaisia ja ulkomaisia ICT-alan toimijoita. Tapahtumassa oli paikalla noin 800 kutsuvierasta, ja edustettuina oli 27 Ciscon kumppaniyritystä. Päivän kansainvälisesti nimekkäin esiintyjä oli Ciscon johtaja Howard Charney pääjohtaja John Chambersin esikunnasta. Pääyhteistyökumppanit olivat Elisa ja TeliaSonera.

Tänä vuonna Cisco Expon teemana olivat tietoverkon mahdollistamat uudenlaiset ryhmätyö- ja viestintätavat, innovaatiot ja kokemukset.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
markkinointi- ja viestintäjohtaja Merja Lehtoranta
merja.lehtoranta@cisco.com

 

 

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.