Lehdistötiedote

07.10.2009

Ciscolta uusi IP-pohjainen valvontakamera pk-yrityksille
Helppokäyttöinen valvontakameraratkaisu tuo kuvaa matkapuhelimeen ja hälytykset sähköpostiin

Cisco on julkistanut helppokäyttöisen valvontakameran, jonka kuvaa voi seurata jopa älypuhelimesta. IP-verkkoon kytkettävä Cisco PVC300 -kamera tunnistaa liikkeen ja se voidaan yhdistää hälyttimiin, ovisensoreihin, liiketunnistimiin sekä muihin turvajärjestelmiin. Kamera on suunnattu erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. Tämän lisäksi Cisco on julkistanut useita muita uutuuksia pk-yrityksille suunnattuun Cisco Small Business Pro -sarjaan.

IP-pohjaiset turvallisuusjärjestelmät kasvattavat markkinaosuuttaan. Syitä ovat muun muassa järjestelmien lisääntyvä standardipohjaisuus, joka mahdollistaa integroinnin organisaation muihin järjestelmiin, sekä ratkaisuhinnoittelun tuoma kustannustehokkuus. Tämä tuo IP-pohjaiset turvajärjestelmät myös pienten ja keskisuurten yritysten ulottuville, kun ne voivat budjettiensa kehyksissä rakentaa juuri itselleen sopivat ratkaisukokonaisuudet.

”Kiire ja tarve olla useassa paikassa yhtaikaa ovat pienyrittäjien tyypillisimpiä ongelmia. Organisaatio voi parantaa turvallisuuttaan merkittävästi kätevällä valvontakameralla, varsinkin kun kuvan seuraaminen on riittävän vaivatonta. IP-verkon palveluihin integroidut kameran palvelut, kuten sähköposti-ilmoitukset kuvauksen käynnistymisestä, ovat toivottu parannus verrattuna perinteisen analogiapohjaisen cctv-teknologian kameroihin, joissa on ylläpidettävä ja osattava hallinnoida erillisiä järjestelmiä”, kertoo Suomen Ciscon pk-yritysratkaisuista vastaava Jani Lumpov.

Cisco PVC300 -kameraa voi ohjata graafisen verkkokäyttöliittymän kautta. Mukana tulevalla ohjelmistolla voidaan ohjata jopa 16:a kameraa yhdestä paikasta. Kameran voi asettaa lähettämään sähköpostihälytyksiä sen havaitessa liikettä esimerkiksi yöaikana. Kamera lähettää 3GPP-standardin mukaista kuvaa mobiilipäätelaitteisiin, joten sen lähettämää kuvaa voi katsella useiden eri valmistajien laitteilla.

Kameraa kiertyy 350 astetta vaakasuunnassa ja 125 astetta pystysuunnassa ja siinä on 2,6 -kertainen optinen zoom. Näin yhdellä kameralla voi korvata useita perinteisiä kiinteitä kameroita. Kuvaustarkkuudeksi on tarjolla kolme resoluutiota eli VGA, QVGA ja QQVGA ja kuvataajuus on valittavissa 1-30 kuvaksi sekunnissa. Kameran tallentamaa materiaalia voi tallentaa Ciscon NSS2000 ja NSS3000 -verkkotallentimille.

Cisco PVC300 tukee Power over Ethernet (PoE) -standardia eli se ei tarvitse erillisiä virtalähteitä, vaan toimii verkkoliitännästä saatavalla virralla.

Lisäksi Cisco on julkistanut useita pk-yrityksille suunnattuun Cisco Small Business Pro -sarjan uutuuksia:

  • Tuore ohjelmistopäivitys Cisco Smart Business Communications System 1.6.
  • Cisco ESW 500 -sarjan kytkin
  • Cisco SA 500 -sarjan tietoverkon turvalaite
  • Cisco SPA 500 -sarjan IP-puhelimet
  • Cisco SPA8800 Telephony Gateway -laite

Cisco PVC300 -kameran tuotekuva saatavissa täältä:
http://www.flickr.com/photos/cisco_pics/3589554513/sizes/l/in/set-72157619069338965/

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
pk-ratkaisuista vastaava Jani Lumpov
jani.lumpov@cisco.com

Alkuperäiset englanninkieliset tiedotteet:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_060409.html
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_091509.html

 

 

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi