Lehdistötiedote

06.08.2009

Cisco julkisti tilivuoden 2009 tuloksen
Pääjohtaja John Chambers: merkkejä noususta on jo näkyvissä

Cisco (NASDAQ: CSCO) julkisti 25.7.2009 päättyneen tilivuotensa neljännen vuosineljänneksen sekä koko tilivuoden 2009 tuloksen. Maailman johtavan tietoverkkoratkaisujen toimittajan koko tilikauden 2009 liikevaihto oli 36,1 miljardia dollaria, kun se tilikaudella 2008 oli 39,5 miljardia dollaria. Liikevaihto laski 8,7 prosenttia.

Yhtiön koko tilikauden 2009 nettotulos (GAAP) oli 6,1 miljardia dollaria eli 1,05 dollaria osakkeelta. Vastaavat luvut (GAAP) tilikaudelta 2008 olivat 8,1 miljardia dollaria eli 1,31 dollaria osakkeelta. Yhtiön nettotulos (non-GAAP) tilikaudelta 2009 oli 8,0 miljardia dollaria eli 1,35 dollaria osakkeelta, kun se tilikaudella 2008 oli 9,6 miljardia dollaria eli 1,56 dollaria osakkeelta.

Tilikauden 2009 neljännellä vuosineljänneksellä Ciscon liikevaihto oli 8,5 miljardia dollaria, mikä on 17,6 prosenttia vähemmän kuin edellisen tilikauden 2008 neljännellä vuosineljänneksellä (10,4 miljardia dollaria).

Yhtiön tilikauden 2009 neljännen vuosineljänneksen nettotulos (GAAP) oli 1,1 miljardia dollaria eli 0,19 dollaria osakkeelta. Edellisvuoden neljännellä vuosineljänneksellä nettotulos (GAAP) oli 2,0 miljardia dollaria eli 0,33 dollaria osakkeelta. Yhtiön nettotulos (non-GAAP) oli tilikauden 2009 neljännellä vuosineljänneksellä 1,8 miljardia dollaria eli 0,31 dollaria osakkeelta, kun se edellisvuoden neljännellä vuosineljänneksellä oli 2,4 miljardia dollaria eli 0,40 dollaria osakkeelta.

”Näin vakaiden tuloslukujen saavuttaminen haastavan taloustilanteen keskellä on seurausta keskittymisestä toiminnan tehokkuuteen ja asiakashyötyjen varmistamiseen. Näimme viimeksi kuluneella vuosineljänneksellä jo useita myönteisiä merkkejä sekä taloustilanteessa että omassa liiketoiminnassamme, etenkin kun vertaamme peräkkäisten neljännesten tilaustrendin kehitystä. Kulunut vuosineljännes saattaa hyvin osoittautua käännekohdaksi, mikäli positiivinen trendi tilausten suhteen jatkuu”, sanoo Ciscon pääjohtaja John Chambers.

”Tavoitteemme on edistää muutosta: haluamme kehittyä seuraavan sukupolven yritykseksi, jatkaa markkina-asemamme vahvistamista ja hyödyntää mahdollisuudet kasvuun. Tietoverkoista on tulossa luonnollinen perusta innovoinnille ja uusille liiketoimintamalleille, joita syntyy ryhmätyötä edistävien teknologioiden avulla”, John Chambers jatkaa.

Tilikauden 2009 viimeisen neljänneksen aikana Cisco vei päätökseen yrityskaupat kuluttajille suunnattuja videoratkaisuja kehittävästä Pure Digital Technologiesista sekä älykkäitä sovellushallinta- ja automaatioratkaisuja kehittävästä Tidal Softwaresta.

Ciscon tuoreimpiin ratkaisujulkistuksiin kuuluu mm. Cisco Collaboration in Motion, joka ulottaa ryhmätyötoiminnallisuuksia myös liikkuville työntekijöille. Laskentatehon, tietoverkon ja tallennuksen yhdeksi virtuaaliseksi kokonaisuudeksi yhdistävään Cisco Unified Computing System -järjestelmään esiteltiin uusia C-sarjan räkkipalvelimia, joilla pyritään nopeuttamaan datakeskusten virtualisoinnin etenemistä. Yhteistyössä AT&T:n, BT:n ja Tata Communicationsin kanssa osoitettiin Cisco TelePresence -virtuaalineuvotteluratkaisun mahdollistavan teknisesti turvalliset ja luotettavat yhteydet minkä tahansa operaattorin verkkoa käyttäviin osapuoliin.

Uusimpana nousevana teknologia-alueena Cisco julkisti Smart Connected Buildings -ratkaisun, joka mahdollistaa rakennusten tietojärjestelmien käyttämisen ja integroinnin tietoverkon välityksellä. Lisäksi Cisco julkisti joukon olemassa olevaa tarjontaansa täydentäviä tuotteita, joiden joukossa on mm. IP-puhelimia, videoneuvotteluohjelmistoja sekä tietoturvaratkaisuja.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote saatavilla osoitteessa:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/fin_080509.html

 

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.